Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 11 januari 2019 13:00 (2814 keer bekeken) 4Reacties

Onzichtbare ligfietser, nieuwsgierig, Noordelijke Velomobielentocht, Groninger humor, klimaat, uitdagend, Mango printen, waterfiets, bagageaanhangers, Abeona Mobility

De onzichtbare ligfietser

Hoe zat het ook al weer met onzichtbare ligfietsers? Deze video maakt een boel duidelijk.

Nieuwsgierig

Deze ligfietser is in het geheel niet onzichtbaar. Een lerares rende schreeuwend achter Jason's 'SterrenMango' aan om deze tot stoppen te bewegen. Zij gaf les in mobiliteit, en wilde haar klas (fb) deze vorm van mobiliteit laten zien.

Noordelijke Velomobielentocht

De Noordelijke Velomobielentocht is, na afwezigheid van een jaar, een rondrit vanaf de stad Groningen over het weidse Groninger landschap langs mooie plekjes en uiteindelijk weer terug naar de stad. De route zal ongeveer 75 km zijn.
Koffie en koek zijn er vanaf 10.00 uur. De start is om 11.00 uur. Slaapplaatsen zijn er genoeg maar laat het wel even weten en verder is het vanzelfsprekend dat je je opgeeft als je mee rijdt.
Deelname is gratis en voor eigen risico. Consumpties onderweg zijn voor eigen rekening.
Inschrijven kan t/m 18 januari.
Een mooie opwarmer voor de Elfstedentocht (en vergeet de Nieuwjaarsrolletjestocht zondag a.s. niet!).

Groninger humor

Uit het NRC en de rubriek Ikje:
‘Hest gain leunings?’; tegen een ligfietser roepen. **

Klimaat

Afgelopen zomer was één van de heetste, zo niet dé heetste, zomers sinds de weergegevens worden vastgelegd. In het Duitse Kiel waren de gevolgen hiervan eind juli al duidelijk zichtbaar!

Uitdagend

Fiets toont de steilste straten ter wereld. Niet echt verrassend dat er geen in Nederland voorkomt.

Wij, Nederlanders, hebben weer andere uitdagingen.

Mango printen

Na zes uur printen kwam deze Mango Sport (fb), ietwat ruw, ter wereld. Nu nog afwerken.
Kijk ook hier voor de Mango Sport.

Waterfiets

Niet zozeer een ligfiets, deze pendelfiets. Kan je deze zomer lekker varen op je, standaard, fiets.

Bagageaanhangers

Op zoek naar fraaie gestroomlijnde aanhangers, Auke heeft er een aantal gevonden (fb).

Abeona Mobility

Abeona B.V. opent vandaag, vrijdag 11 januari, haar deuren in Zoeterwoude onder een nieuwe naam: Abeona Mobility.
Abeona BV werkte samen met Maia Mobiliteit BV gevestigd in Dordrecht, onder de merknaam Maia Mobiliteit. Het bedrijf heeft besloten om na een succesvolle start in april 2017 zelfstandig verder te gaan onder een eigen merknaam om zo door te groeien en de dienstverlening verder te ontwikkelen.

“Als startend bedrijf waren de afgelopen 2 jaar best wel spannend” zegt Thijs Broekhuijsen, eigenaar van Abeona BV. “Inmiddels zijn we een familiebedrijf geworden, en willen we zelfstandig doorgaan als Abeona Mobility.”

De naam ‘Abeona’ komt uit de Romeinse oudheid; zij was de Romeinse Godin en symbool voor de bescherming van kinderen en vertrekkende reizigers. Hiermee onderstrepen zij hun passie om élke fietser goed op weg te helpen met hun specialistische kennis en expertise.

“We willen Gert Lunenborg bedanken voor de prettige en inspirerende samenwerking over de afgelopen jaren.” zegt Thijs Broekhuijsen. “Ook willen we onze trouwe klanten bedanken voor de steun en vertrouwen tijdens de spannende beginperiode.”

Andere naam, Zelfde Locatie, Producten & Service.

Ondanks de naamverandering blijft het ligfiets- en driewielbedrijf dezelfde service bieden; advies, verkoop, verhuur, aanpassingen, reparaties en onderhoud. Ook voor de klantenkring uit Zoeterwoude-Rijndijk blijven zij de fietsenmaker-in-de-buurt.

Garantie en Service voor reeds aangekochte fietsen lopen uiteraard onverminderd door. U kunt bij Abeona terecht voor onderhoud en reparatie of een lekkere kop koffie of thee. U ontvangt uiteraard de service die u gewend was.

Om deze stap te vieren biedt Abeona Mobility 5 procent korting op het gehele assortiment t/m 16 februari 2019 *.

Abeona Mobility zoekt ook versterking van het team. Er is plek voor een ervaren fietsmonteur. Spreekt jou dat aan of ken je iemand die het leuk zou vinden om aan bijzondere fietsen te sleutelen? De vacature staat online op de site!
Abeona Mobility
Energieweg 67,
2382 ND, Zoeterwoude
071-203-7999
Abeona.nl

* deze aanbieding is van toepassing op fietsen, onderdelen & accessoires.

** Heb (je) geen (arm-)leuningen?

Hest gain leunings?

Redactie

Reacties (4)

avatar

De Baldwin Street in Dunedin. Op het Zuidereiland van Nieuwe Zeeland. De steilste straat ter wereld. Ik herkende de straat direct. Ben ook boven gekomen op een snikhete dag in december. Niet op de fiets, maar op de betonnen trap naast de rijbaan. https://nl.wikipedia.org/wiki/Baldwin_Street

PietV, 11 jan 2019 18:41

MartiniusBerg

Fietsenaanhanger voor de ligfiets met twee wielen. Je moet even naar de buurtwinkel of je kan hem meenemen op een lange tocht natuurlijk , dit is " the ultimate" voor een ligfiets. Ik heb er een zelf een gemonteerd op een Challenge met snelsluiting op het achterwiel. Een Sterke gemaakte fietsaanhanger met een grote watervrije zak in geel/zwart waar je ook op kan stapelen b.v. met een tent , slaapzak ect. :-).
https://www.youtube.com/watch?v=y104GKJ8_qk

Martinius Berg

MartiniusBerg, 11 jan 2019 18:50

RAPT0065

Groninger humor inspireert wel: Armleuningen voor de lange stukken rechtdoor. d:-D

RAPT0065, 13 jan 2019 14:34

MartiniusBerg

Een stijle fietsweg, dat is niks voor een Viking:-).

Intelligente fietsers gebruiken ::::::::::>>>>>>>>::::::: en foets weg
https://www.youtube.com/watch?v=ec_ujdz-mn0

MartiniusBerg, 14 jan 2019 11:48, bewerkt op 14 jan 2019 11:51