Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Spoor van de vrijheid

Gepubliceerd op 07 januari 2019 19:57 (269 keer bekeken) 0Reacties

Hij is inmiddels in de agenda van Ligfiets.net verschenen, een bijzondere fietstocht vanaf Ste.-Mère-Eglise naar Wageningen ter nagedachtenis aan de invasie/bevrijding. De tocht wordt vanuit Europafietsers georganiseerd en staat open voor deelname door ligfietsers. De site geeft informatie.

De plannen: een fietsreis van Normandië naar Nederland in het kader van 75 jaar bevrijding. De stad Wageningen presenteert zich daarbij als spil. De reis is ook bedoeld als promotie voor Herdenken en vieren van de vrijheid.

Omdat de belangstelling voor een lange (5 weken) reis voor veel mensen te lang zal zijn wordt de reis opgeknipt in twee delen: Normandië-Bastogne (3-4 weken) en Bastogne-Wageningen (6 dagen). Dit om het aantal deelnemers op een hoog peil te houden.

Op dit moment wordt wel actief gezocht naar deelnemers voor het hele traject. Die groep is niet meer dan ca. 10 personen, dus een klein groepje.
Dat groepje gaat zelf het een en ander regelen.

Voor het traject Bastogne Wageningen staat het volgende op de rol:
- Aankomst Wageningen (stadhuis) vrijdag 20 september (in overweging donderdag), betekent vertrek in Bastogne rond 14 september
- Er is een volgwagen en meereizende veldkeuken
- Kampeerplaatsen worden gereserveerd; mogelijkheid om zelf elders onderdak te regelen (vrienden op de fiets)
- Bezoek aan lokale herdenkingsevenementen en musea
- gezamenlijk afsluitingsdiner

De werving en inschrijving voor dit deel staat open. Het maximum aantal deelnemers voor deze bijzondere tocht is 30.

Meer informatie over route vind je op: https://www.routeyou.com/nl/group/view/15630/velo-palise https://www.polarsteps.com/BobdeVries ( zoek bij polarsteps op spoor van de vrijheid, dan volgen meer verslagen) https://www.europafietsers.nl/fietsroutes/spoor-van-de-vrijheid

Redactie

Reacties (0)