Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 04 januari 2019 13:00 (4171 keer bekeken) 6Reacties

Artrose, Mochet, windtunneltest, schoon fietspad, iedereen naar werk zou fietsen, pizza vervoeren, fietser uitstappen, karatetherapie, stoutmoedig

Artrose

Alve, uit Zweden, heeft artrose en had het idee dat fietsen niets voor hem zou zijn. Dit ondanks dat hij had gehoord dat fietsen goed zou zijn voor zijn kwaal. Totdat twee velomobilisten hem in hun velomobielen liet rijden. Hij was meteen verkocht!
Het leven nam een nieuwe wending aan. Zijn lichaam reageerde goed op deze manier van fietsen. Nog even de afstand die hij tot nu toe gefietst heeft: 15.370 km!
En ja, ook hij krijgt de bekende vragen over zijn velomobiel ('Nederlands').

Mochet

Op deze site is een tijdlijn te zien van de achtereenvolgende fietsen die Mochet produceerde.
Nog meer is te vinden op Vélorizontal ('Nederlands').

Velomobielen testen in de windtunnel

Yannick probeert een project van de grond te krijgen om verschillende velomobielen in de windtunnel te testen. Meer info hierover is te vinden op: Ligfietsers.be.
Daarover heeft hij contact gezocht met: velomobiel.nl, Drymer, Wim Schermer, Flevobike en Intercitybike.
Drymer reageerde: ze zeiden geïnteresseerd te zijn, zonder verdere concrete afspraken.
De verzonden mail werd ondertussen ook al door Marcel Graber (van de Trans Am Bike Race met zijn Alpha 7) vertaald in het Duits, zodat deze mail ook de virtuele deur uit is naar Rädarwerk.
Ook Daniel Fenn reageerde positief om een A7 te laten testen.

Schoon fietspad

Ene Theo kon het fietspad niet meer vinden, maar wel vermoeden. Dus is Theo, al fietsend, dit bladerdek te lijf gegaan met een bladblazer. Nu weet hij, en vele anderen, op het fietspad te zijn, en niet het mulle zand ernaast, met mogelijk vallen als gevolg.

Wat als iedereen naar zijn werk zou fietsen

Wat levert dat wel niet op? Ruimte op de weg, geld besparen (waardeverlies op een auto), betere gezondheid, enzovoort. Kijk maar eens naar dit filmpje van What.If (fb).

Pizza vervoeren

Per brak er zijn hoofd over: hoe vervoer je een pizza in een velomobiel, zonder te smeren?
Zo: men neme een breed latje die wat langer is dan de breedte van het instapgat. Boort twee gaten aan beide uiteinden, maar wel binnen het instapgatbreedte, en voer daar een touw doorheen en maak een knoop aan beide zijden, zodanig dat er een pizzadoos in geklemd kan worden (fb) (vermoedelijk, denkt deze redacteur, dat je handen op het stuur de rest van de doos in evenwicht houdt).
Ruikt onderweg wel goed!

Fietser uitstappen

Een Waalse medewerker brak er zijn hoofd over (ja, alweer): hoe vertaal je 'Descendre du velo'. Maar natuurlijk: 'Stap uit de fiets' (fb)!
'Het is niet de eerste keer dat signalisatieborden voor wrevel zorgen.' Hoezo, zo hoort het bij velomobielen.

Geen karatetherapie, maar ligfietsen

Verhuizen levert stress op. Zo blijkt overduidelijk in deze commercial. Dan komt een wel zeer relaxte trikerijder even vertellen wie je zou moeten bellen.

Stoutmoedig

Sommige beginnen al te waarschuwen als ze te dicht bij hun velomobiel komen, anderen… Bekijk het anders zelf maar (fb) (er is geen haar op het hoofd van deze redacteur die daar over piekert).

Redactie

Reacties (6)

nvanderwal

Op de pont naar Eck en Wiel staat een bordje met 2 wielers rechts voorsorteren, een velomobiel heeft 3 wielen.
Er staat ook een plaatje met fietsen aan de andere zijde. Deze zit aan de linker-zijkant, met een pijltje naar links. Vast bedoeld voor waterfietsen.

nvanderwal, 04 jan 2019 14:24

pietandringa

Een velomobiel is een luchtfiets met aerodynamisch lichaam, knap bedachte vertaling.

pietandringa, 04 jan 2019 18:43, bewerkt op 04 jan 2019 18:44

CV

Ik denk dat het vervoeren van een Pizza in een QV toch wat makkelijker gaat.

Het kerstpakket is elk jaar ook een uitdaging met de 3-wiel VM :+

CV, 04 jan 2019 22:30

MartiniusBerg

Hallo aan iedereen die velomobiel interesse heeft !
Ik wil graag in contact komen met de designer van de DF Alpha Seven Daniel Fenn uit Duitsland.Ik hoop dat U een adres heeft of een e.mail of Skype account ect.

Bedankt Martinius Berg/Noorwegen. martinius.berg@bbnett.no

MartiniusBerg, 05 jan 2019 13:24

avatar

Fietsers afstappen is een kreet die in Nederland bij veel wegwerkzaamheden gebezigd wordt. Zo niet in Arnhem. Daar mag deze kreet niet gebruikt worden. Je zorgt er als aannemer maar voor dat de omstandigheden zo zijn dat een fietser niet hoeft af te stappen.
De ambtenaar gaf aan dat het juridisch niet houdbaar is. En er vrijwel nooit een fietser afstapt.
Totdat na een extra ingreep de situatie zo slecht werd dat er met spoed een bord met "fietsers afstappen" geplaatst moest worden.
Geeft nog steeds te denken hoe ik er met mijn Velomobiel Quest langs moet.

Nico-on-trike, 06 jan 2019 15:14

MartiniusBerg

Museum online : http://www.oldbike.eu/museum/1930s/1932-2/1932-mochet-v-v-velo-velocar-modele-sport-recumbent-prototype/

Ik ben altijd bezig om de "rootes" en de originele uitvindingen op te sporen! Ze zeggen dat een plagiaat van een object of anders niet het zelfde betoveringen heeft . Denk maar eens terug in de tijd terug naar 1932 dat alles begon met zit/ligfietsen , een ontwikkeling van bijna 90 jaar :-). Albert Monchet en broeren Robert Monchet uit Frankrijk plaatste een mijlpaal in deze ligfiets historie. De "ligfietsen" ( meervoud ) hebben sinds dan een enorme ontwikkelingen gedaan op alle gebieden , misschien veel meer dan buk-fietsen ?

Voor de liefhebbers : Op EBAY kan je een scala model kopen van de Monchet velocar 1934 , een echte kopie waar alles ook werkt : https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=Monchet+velocar+1934&_sacat=0

MartiniusBerg, 09 jan 2019 10:54, bewerkt op 09 jan 2019 11:33