Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

EuSupino!

Gepubliceerd op 22 december 2018 00:00, bijgewerkt op 22 december 2018 08:11 (2189 keer bekeken) 5Reacties

EuSupino is een nieuw digitaal ligfietstijdschrift met naar het Engels vertaalde artikelen uit ligfietsbladen van verschillende Human-powered-vehicle (HPV) verenigingen binnen Europa. Download dit fraai vormgegeven kerstkado in normale resolutie (25 MB) of in lage resolutie (6 MB). Lees in het uitgebreide bericht meer over "The making of".

Het begon allemaal op 10 maart 2018 toen de voorzitters van de HPV-clubs van België, Duitsland en Nederland een intentieverklaring ondertekenden voor samenwerking.

Het doel was om 'te werken aan een proces dat uiteindelijk kan leiden tot de oprichting van een Europese samenwerking om het gebruik van de door mensaangedreven voertuigen te bevorderen'. Een eenvoudig doel, verder geen verplichtingen. We hebben gesproken, en gedroomd, over het uitwisselen van artikelen uit onze tijdschriften, samenwerking tussen landen bij het organiseren van activiteiten en gezamenlijk overleg over toekomstige Wereld- en Europese kampioenschappen.

Eerder dit jaar, tijdens de Wereldkampioenschappen voor HPV in Deal (Verenigd Koninkrijk), werd een vergadering bijgewoond door vertegenwoordigers van HPV-clubs uit Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Zwitserland. We kwamen overeen dat samenwerking ten goede zou komen aan alle Europese ligfietsers. We hebben drie afspraken gemaakt. Er komt een gezamenlijke agenda van HPV-evenementen, een gezamenlijk magazine en we zullen elkaar volgend jaar ontmoeten op de Spezi in Duitsland.

Vergadering in Deal


Het idee voor een gezamenlijk tijdschrift is eenvoudig: weinig moeite en geen kosten. We publiceren een of enkele artikelen uit elk nationaal tijdschrift. De grootste inspanning is het vertalen in het Engels, maar Google Translate kan daarbij goede diensten leveren. Er zijn geen advertenties, geen kosten voor afdrukken en verzenden, en vooral geen problemen met financiële zaken met betrekking tot dit tijdschrift.

In Nederland is er dit jaar al een grensoverschrijdende activiteit: de beroemde Oliebollentocht voor velomobielen (28 december) gaat voor de tweede keer in zijn geschiedenis de grens over met Duitsland.
En in 2019 zal er een samenwerking zijn tussen het Duitse 'Race in the Park' en het Nederlandse 'Cycle Vision'. Hiermee worden twee evenementen samengevoegd die anders vlak na elkaar worden gehouden. Natuurlijk hopen we dat het geheel groter is dan de delen.

Een voorstel voor de naam van dit magazine is EuSupino. Download hem hier in originele resolutie (25 MB), of hier in lage resolutie (6 MB).
Eu staat voor 'Europees' maar is ook Grieks voor 'goed', zoals in euforie.
Supino is Italiaans voor de rugligging (liggend op je rug). Voor sommige fietsers heeft de EU de betekenis van de Europese Unie, maar beschouw Eu als een verwijzing naar ons continent.

Ik hoop dat deze bescheiden eerste editie het begin kan zijn van een prachtige traditie en dat deze zal bijdragen aan het gemeenschapsgevoel van Europese ligfietsers.

Roel van Dijk, voorzitter van de NVHPV

Redactie

Reacties (5)

MartiniusBerg

NVHPV :Hartelijk bedankt voor deze eerste aflevering van EU Supino met prachtige artikelen :-).Mensen hebben immers dezelfde interesses, creativiteit en sociale gevoelens over de grenzen heen.
Een prettige kerstmis en een prettig uiteinde uit Noorwegen van de HPV gemeenschap hier.

Martinius Berg " one world" on bicycles.

MartiniusBerg, 22 dec 2018 10:58

jack

We have the article above written in english too https://en.ligfiets.net/news/5835/eusupino.html
merry christmas to everyone a wonderful 2019 enjoy this mag!

jack, 22 dec 2018 19:07

avatar

I've just had a chance to quickly skim through this new magazine and I can only say "Wow!" This is a wonderful collaboration that is already paying off by creating wonderful content for the recumbent enthusiast all over the world. I am flattered to have my interview with Mike Burrows gracing the very first issue. I will do my best to promote your new effort on social media and on my Laidback Bike Report. Now, back to reading more about the Mochet in EuSupino...

garysolo, 22 dec 2018 22:28

Specbike

interesting information for reading, it's a pity,that did not mention annual recumbent meetings in Slovakia, Poland and the Czech Republic

Specbike, 30 dec 2019 10:36

TeJayLigFts

Hi Vladimir, this page is for the first EuSupino. As always, EuSupino also needs the information to ‘print’ it. Maybe it was there, where it went wrong.
The latest information is to be found here.

TeJayLigFts, 30 dec 2019 12:52, bewerkt op 30 dec 2019 12:54