Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Landelijke fietsdag anders van opzet

Gepubliceerd op 26 januari 2003 00:00 (235 keer bekeken) 0Reacties

De 30e Landelijke Fietsdag krijgt op 10 mei 2003 een nieuw jasje. Dit grootste ééndaagse fietsevenement van Nederland is dan voor het eerst ook bereikbaar voor actieve mountainbikers en sportieve lange-afstandsfietsers. Verder zijn er in deze editie speciale routes voor kinderen opgenomen.

"De Fietsdag is erg populair bij gezinnen maar ook bij ouderen. Andere doelgroepen willen ook wel meedoen, zo weten we, maar die vinden niet het soort routes dat ze graag afleggen. Met deze aanpassing hopen we hen er op 10 mei ook bij te krijgen", aldus manager Cees van der Padt van de Vestiging Nederland van Toerisme Recreatie Nederland (TRN), die de organisatie van de Landelijke Fietsdag in handen heeft.

Jaarlijks nemen meer dan 200.000 mensen deel aan de Landelijke Fietsdag met ruim 200 speciale en unieke routes. Deze routes kennen vele bezienswaardigheden onderweg en volop aanleiding en gelegenheid om af te stappen. Van der Padt is ervan overtuigd dat er met deze nieuwe routes nog meer Nederlanders zich zullen melden.
Met deze nieuwe insteek richt TRN zich ook op een jongere doelgroep van mannen en vrouwen tussen de 16 en 40 jaar, die meer willen dan alleen maar een dagje pedaleren. De speciale kinderroutes zijn zo ontwikkeld, dat voor de kleintjes niet alleen fietsen maar ook plezier maken een belangrijk onderdeel vormt.

Om elk jaar de routes een uniek tintje te geven staat er een speciaal thema centraal. Voor de jarige Landelijke Fietsdag van 2003 is dit: 'culinair genieten van de regio'. De fietsers kunnen onderweg kennis maken met diverse streekgerechten. Ook een bezoek aan een aspergeteler, een wijnmaker, een bierbrouwer of tomatenkweker kan op het programma staan. "Net als bij de traditionele routes heeft TRN ook een thema verbonden aan de routes die uitgezet worden voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Deze doelgroep gaat 'Op avontuur in het verleden'. Zo kunnen deze deelnemertjes onderweg bijvoorbeeld meedoen met diverse Oudhollandse spellen, maken ze kennis met diverse ambachten en kunnen hun stempel bij 'figuren uit het verleden' halen", aldus Van der Padt.

De Landelijke Fietsdag wordt ondersteund door haar partners de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF), Vogelbescherming Nederland, Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) en de BOVAG. Daarnaast wordt het evenement dat jaarlijks zo'n 200.000 deelnemers trekt, onder andere gesponsord door de L TO-campagne 'Boeren en Tuinders, Ondernemers van Nature'. Routebeschrijvingen zijn op 10 mei tussen 09.00 en 13.00 uur voor 3 euro per stuk verkrijgbaar bij de startpunten en vanaf 26 april bij de deelnemende VVV-kantoren. Deelnemers die voor 17.00 uur een afgestempelde routekaart inleveren krijgen, hiervoor een medaille als aandenken. Meer informatie is te vinden op www.landelijkefietsdag.nl
bron: www.fietsrai.nl

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)