Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain 2018: winderige ochtend

Gepubliceerd op 11 september 2018 21:59, bijgewerkt op 11 september 2018 22:03 (324 keer bekeken) 0Reacties

Wind en lekke banden, dat lijkt dit jaar het thema te worden in Battle Mountain tijdens de World Human Powered Speed Challenge. Net als gisteren waait het en het gaat steeds harder waaien. Geen van de rijders in de ochtend heeft een officiële tijd daardoor.

Ondanks de wind worden er aardige snelheden gemeten. Iedereen kijkt uit naar de tijd die Andrea Gallo gaat neerzetten in de Taurus. Hij maakt al snel kennis met de andere grote tegenstander dit jaar: een lekke band. Zonder al teveel schade valt hij, zelf mankeert hij gelukkig niets.

Achter hem rijdt Lieke de Cock van het Human Power Team Delft en Amsterdam. De windvlagen zijn niet mis, toch rijdt ze heel strak langs de tijdmeting. Vlak voor de sprint valt de ketting eraf blijkt later. Dat ze onder die omstandigheden toch 108,83 km/u weet te halen, zegt wel iets over de potentie.

Jennifer Breet heeft wat meer problemen met de VeloX 8, er zijn een paar kleine mankementen waardoor ze niet precies weet waar ze is op de baan. Toch weet zij nog altijd 106,46 km/u te halen. Helaas valt ze bij het vangteam door de mankementen. De fiets raakt licht beschadigd, Jennifer komt er zonder kleerscheuren vanaf.

Guillaume kwalificeert met de Altair 6

Guillaume kwalificeert met de Altair 6

Voor het Franse team is er ook succes, zij weten zich te kwalificeren met zowel de docent Guillaume als rijder Fabian Canal in de Altair 6. En opnieuw laat Liverpool met de handbike Arion 4 zien tot waar ze toe in staat zijn. Ken Talbot rijdt bijna net zo snel als het wereldrecord, helaas opnieuw dus met te harde wind.

Het is wachten tot de wind gaat liggen en dan gaan er bijna zeker records sneuvelen. De vooruitzichten zijn helaas niet zo gunstig, vooral vanavond gaat het naar verwachting hard waaien.

Redactie

Reacties (0)