Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain 2018: de kwalificaties

Gepubliceerd op 10 september 2018 22:39, bijgewerkt op 10 september 2018 23:12 (459 keer bekeken) 0Reacties

De week in Battle Mountain is goed van start gegaan. Al vroeg in de ochtend is de temperatuur aangenaam en bij de start lijkt er weinig wind te staan. Bij alle teams is wel wat van zenuwen te voelen, heel gewoon op de allereerste dag. Dit is waar ze zo lang mee bezig zijn geweest.

Ellen van Vugt mag de spits afbijten en je ziet de ervaring bij team Elan. Zonder problemen vertrekt ze. Even later mag Lieke de Cock van het Human Power Team Delft en Amsterdam van start. Of het nu zenuwen zijn of wat anders, bij de eerste poging valt ze. Geen echte schade en al snel wordt ze opnieuw gestart. Veel valpartijen zijn er dit jaar niet. Alleen Calvin Moes valt nog met de Eta Prime. Alle rijders daarna gaan zonder problemen van start en in veel gevallen ook binnen de vijftien meter. Dat is andere jaren wel anders geweest.

Een vlekkeloze start van de week dus. De snelheden zijn er ook naar. Alleen zit de wind toch nog even tegen, op drie runs heeft iedereen meer wind dan toegestaan. Dat is vooral jammer voor handbiker Karen Drake van de universiteit van Liverpool. Zij rijdt veel harder dan het huidige wereldrecord, maar door de wind telt het dus niet. Indruk maakt Andrea Gallo met een snelheid van 112,29 km/u, de tweede snelste tijd ooit bij de kwalificatie.

De beide rensters van het Human Power Team Delft en Amsterdam geven een visitekaartje af. Jennifer Breet haalt 99,41 km/u en Lieke de Cock rijdt 101,12 km/u. En dat op de halve afstand, het belooft nog wat voor deze week. Het team is dan ook zeer tevreden. Veel werk is er nu nog niet te doen, afgezien van de lichte beschadigingen weg te werken en een probleem met de communicatie op te lossen.

Matthias König is goed van start.

Matthias König is goed van start.

Hoewel de VeloX XS van team Elan een wat oudere fiets is, is het nog altijd een snelle fiets. Dat bewijst Matthias König wel die 100,1 km/u haalt met toegestane wind. Een mooi debuut, zijn doel dit jaar is vooral wennen aan de fiets en het parcours. Ellen van Vugt hoort ondertussen bij het meubilair, maar presteert nog altijd behoorlijk met 88,59 km/u.

Vanavond zijn de eerste races op de volledige afstand. Dan gaat het echt beginnen. Met hopelijk veel records dit jaar.

Voor meer tijden: volg de blog Biking in a big city
De verrichtingen van Matthias en Ellen zijn ook te volgen via hun site
Het Human Power Team Delft en Amsterdam is onder andere te volgen via Facebook

Meer foto's:
HPT Delft en Amsterdam
WHPSC 2018

Redactie

Reacties (0)