Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Einde LF routes?

Gepubliceerd op 12 januari 2003 00:00 (41 keer bekeken) 0Reacties

Het fietsplatform kondigt een verandering in bewegwijzering aan. De site http://www.fietsplatform.nl wordt goed bezocht. Verder is op ligfiets.net een nieuwe ontwikkeling gemaakt op gebied van de LF routes. Op http://www.ligfiets.net/route/ ziet u alvast een voorproefje.

Het fietsplatform deelt mee dat waarschijnlijk de bewegwijzering van fietsroutes waarschijnlijk gaat veranderen. Het werken met knooppuntnetwerken en knooppuntbewegwijzering is relatief nieuw. Echter het systeem werkt zeer goed. Het blijkt na onderzoek van aanbieders en gebruikers een zeer flexibel systeem. Verder kan door die flexibiliteit de fietsrecreatie een belangrijke impuls worden gegeven. Een van de punten is dat er door het in stand houden van twee systemen (dus routes en knooppuntnetwerken) een woud van borden ontstaat. Dit woud van borden heeft als nadelen, onderhoud, uniformiteit, aanduiding op kaarten. De nieuwe netwerken gaan de LF bewegwijzering vervangen. Alleen de routes die als begrip gelden zoals Elfstedenroute en Zuiderzeeroute zullen worden behouden.

De website verder van het fietsplatform wordt goed bezocht. Zij ziet de andere fietsgerelateerde sites als concurrentie. Het medium internet wordt als groot belang ingeschat. Ter illustratie worden bezoekersaantallen genoemd. 8000 bezoekers in de maand. Met een record van 578 bezoekers op een dag. Noot van de redactie: Ligfiets.net ziet andere sites als ondersteuning en hulp dientengevolge wordt de link nog even goed onder de aandacht gebracht. www.fietsplatform.nl
Bron: Fietsrecreatienieuws, december 2002

Redactie

Reacties (0)