Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Uitdaging

Gepubliceerd op 15 juni 2018 18:00, bijgewerkt op 18 juni 2018 09:32 (429 keer bekeken) 0Reacties

Patrick Gentilhomme (69) heeft in het jaar 2000 een dwarslaesie opgelopen bij een val van een paard. Doktoren geven hem dan weinig kans, maar na maand in, maand uit intensief oefenen, kan hij 3 jaar later het revalidatiecentrum met behulp van krukken zelfstandig uitlopen.

Dit is tekenend voor het doorzettingsvermogen van Patrick; het woord opgeven schijnt niet in zijn vocabulaire voor te komen. In de jaren na zijn revalidatie gaat hij weer de nodige uitdagingen aan. In 2008 onderneemt hij een tocht te paard(!!!) vanuit zijn woonplaats Melincourt naar Lourdes, dwars door Frankrijk, zo'n 1200 km afleggend. 3 jaar later fietst hij 900 km met zijn handbike naar de Mont Saint Michel, om nog eens 2 jaar later, in 2013, van Nantes naar Boedapest, 3000 km verderop, te fietsen! Al deze uitdagingen hebben de nodige sponsorgelden opgeleverd, die ten goede zijn gekomen aan de gehandicaptensport in de regio Haute-Saône en het departement Franche-Comté.

Voor dit jaar heeft hij zich een nieuwe uitdaging uitgezocht: met de handbike van de Noordkaap naar huis, naar Melincourt. Handi' CapNord wordt een tocht van een kleine 5.600 km (volgens zijn eigen site, al staat op diverse andere plekken het getal 6.500 genoemd *), die door verschillende landen zal voeren. Hij begint morgen, 16 juni, aan deze tot nu toe grootste uitdaging (zijn revalidatie even buiten beschouwing latend) en hoopt op 1 september, na 10 weken weer thuis aan te komen.

Tijdens zijn tocht zal hij, als alles volgens planning verloopt, van 9 t/m 12 augustus ook Nederland aandoen. Vanuit Leer steekt hij de grens over en zal hij zijn route via Assen, Zwolle en Arnhem vervolgen, om daarna langs de Rijn het land weer te verlaten. Dus als je in die periode in die regio ergens een handbiker ziet, die ook nog eens Frans spreekt, ga er dan maar vanuit dat het Patrick is. Als je zin en tijd hebt, rij dan een stukje met hem mee en steun hem zo op zijn rit naar huis.

Van hieruit wensen wij Patrick en zijn vrouw Arlette: bon voyage!

Handi' CapNord-3

Patrick met o.a. zijn vrouw Arlette
(source: handicapnord2018.fr)

*: intussen is duidelijk waar het verschil van zo'n 900 km vandaan komt. De hoofdsponsor heeft (op een vriendelijke manier) bedongen dat de tour bij hun op de stoep eindigt. Hierdoor wijkt het einde van de route dus fink af van de oorspronkelijke planning, die op de website getoond wordt.

Redactie

Reacties (0)