Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Fietstips op Fiets.nl

Gepubliceerd op 09 januari 2003 00:00 (85 keer bekeken) 0Reacties

Was je fiets niet is een van de tips. Lees in het uitgebreide bericht meer.

Daar sta je dan in de kou, net vijf kilometer onderweg in je toertocht, en niets doet het meer. Je versnellingen schakelen niet en je vrijloop trapt door. Terwijl je je fiets na de bagger van verleden week nog wel zo goed hebt schoongemaakt! En daar zit nu precies het probleem. Met schoonmaken loopt altijd een beetje water in je onderdelen en kabels. En in de kou buiten bevriest dat. Daarom een paar tips. - was je fiets ruim van tevoren en zet hem weg op een droge plek waar het niet vriest.
- zet hem ook niet binnen in de huiskamer, want als je hem van de warmte in de kou meeneemt, dan condenseert vocht weer op de onderdelen.
- is je fiets nog vies van de vorige rit en heb je snel weer de volgende tocht, haal dan alleen een doek over de ketting en maak je remmen schoon.
- wil je je fiets toch schoon hebben, gebruik dan zuinig (een) foamcleaner.
- trapt onderweg je vrijloop toch door, dan helpt eroverheen plassen (voor zolang het weer duurt)

En dan toch nog maar weer een keer:
Redactieleden hebben afgelopen weekend onder andere in Holten een erg mooie mountainbiketoertocht gereden. Wat vooral opviel was dat door de kou heel veel deelnemers geen helm op hadden, maar gewoon een muts. Het is natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid, maar in het beste geval houdt een muts alleen je hersenen nog bij elkaar als je hard crasht. Beschermen doet de muts enkel tegen de kou. Juist door de kou was de ondergrond erg glad en keihard. Valpartijen waren onvermijdelijk en die gebeurden dan ook erg veel. Er is geen reden om de helm niet op te zetten. Juist voor deze omstandigheden bieden veel fabrikanten mutsjes aan die onder een helm passen. Die nemen ook nog eens beter zweet op dan fleece of wollen mutsen.

bron: www.fiets.nl

Redactie

Reacties (0)