Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 20 april 2018 13:00, bijgewerkt op 25 april 2018 22:09 (1855 keer bekeken) 3Reacties

Fietsbus, Raptoride, videos, recyclebaar fietspad, Yanbike, Rohloff, Opel Corsa, Armadillo op windkracht.

Fietsbus

In de Antwerpse haven rijdt sinds begin deze maand een nieuw vervoersconcept:de fietsbus. Dat is een hop-on-hop-off geledebus met een ingebouwde stalling voor 30 fietsen. De fietsbus brengt fietsers en hun fiets gratis door de Tijsmans- en Liefkenshoektunnel, onder de Schelde door. Dat scheelt zo’n dertig kilometer omfietsen.

T-shirts Saukki

Saukkie in het Nederlands

Saukki in het Nederlands

We hadden vorige week al een link (Tubeless) naar de T-shirts staan. Martinius meldt ons dat de site te vertalen is naar de meeste talen, waaronder Nederlands.
Helemaal rechtsonderdaan staat een 'wereldbol' met daarnaast Suomi. Klik er op en je hebt een 'wereld' aan talen om uit te kiezen.
En omdat een redacteur de knop niet kon vinden, hebben toch maar een illustratie gemaakt (de Ikea-manier, zeg maar).
Op zijn blog staat ook een Translate-knop, maar werken doet die, nog, niet.

E-recumbent

Jan Eggens onze gewaardeerde fotograferende en filmende ligfietser heeft zijn roestvast stalen JE-ligger opgewaardeerd naar een trapondersteunde (ondersteunt maximaal 25 km/uur) ligger, maar bij de configuratie van Jan heeft de motor dat pas door als hij dertig rijdt (de aerodynamica van de fiets).

JE-ligger


RaptoRide 2018

Komende zondag 22 april vindt de RaptoRide-tocht plaats. Vanaf 10 uur is het Dutch Bicycle Centre open, en om 11 uur gaat de tocht, van 40 km, van start.
Halverwege wordt er een pauze gehouden met koffie en taart. Tussen 14:00 en 15:00 is iedereen weer terug, en is er nog alle gelegenheid om het Dutch Bicycle Center te bezoeken.
Met een RaptoRide of Challenge fiets is de tocht gratis. Rijders met een ander merk zullen € 10 moeten neerleggen (of voor € 20 een RaptoRide of Challenge huren).
Zie Elan Ligfietsen.

Videos

Snelfietswegen

Een studie in economenblad ESB concludeert dat de kosten van snelfietswegen opwegen tegen de baten. Onderzoekers keken naar het Trambaanpad, het fietstraject tussen Hellevoetsluis en Spijkenisse. 'Aanleg en onderhoud kosten 5,7 miljoen euro, terwijl de totale baten 15,5 miljoen zijn. De investeringskosten verdien je binnen vijf jaar terug.' 'Om tot die berekening te komen, is een waarde toegekend aan de 'reistijdwinst' voor fietsers - ze zouden 5 kilometer per uur sneller kunnen rijden. Ook op het comfort en de veiligheid is een waarde geplakt - en aan de 'landschapsbeleving' voor de recreatieve fietser.'

Commentaar: deze laatste zijn wel heel zachte baten.
Lees het uitgebreidere stuk in de Volkskrant.
Of het commentaar op Facebook.

Recyclebaar fietspad

Een Fries fietspad heeft een primeur met een nieuwe toplaag. De nieuw ontwikkelde betonnen toplaag kan zonder verdere voorbereiding over een bestaand fietspad worden aangebracht. De toplaag zelf is 100% recyclebaar.

Yanbike eindelijk klaar?

Na eindeloos bijschaven en perfectioneren heeft Jan van Zelderen zijn unieke vierwieler vol slimmigheden eindelijk af. In deze video van de Telegraaf komt hij aan het woord.

Rohloff elektrisch

Rohloff presenteert op de Spezi de elektrisch schakelende E-14 versnellingsnaaf. Een naaf die bij stilstand automatisch terug zal schakelen naar een lichter verzet. Ontwikkeld voor e-bikes met middenmotor.

Voorzichtig daarbuiten

Hé, laten we daarbuiten voorzichtig zijn (citaat: Hill Street Blues).

Corsa

Vauxhal (= Opel) Corsa in lichtgewicht (?) uitvoering te koop op ebay. Snel? Mwah! Wel een vierzitter!

Zeilende ligbakfiets

Een windssurfzeil erop en de Armadillo vrachtfiets blijkt ook prima op windkracht vooruit te komen.

Tot slot

Zijn er hier nog meer mensen die op deze manier (tw) boodschappen doen...?!?

Redactie

Reacties (3)

m66roepers

Waar staat die HPV op de maan? Hij staat vermeld helemaal bovenaan, maar op de pagina kan ik het bericht erover niet vinden.

m66roepers, 25 apr 2018 09:41

TeJayLigFts

Het was even zoeken, maar dat was en is wel een voorbarige aankondiging. Ik heb het er uit gehaald (ik kwam het nog onaffe artikeltje tegen in ons kladblok voor artikelen). ;)

TeJayLigFts, 25 apr 2018 22:09

avatar

Prima dat dhr. Jan van Zelderen in het zonnetje gezet wordt, maar hoe staat de fiets er nu voor, want de link dateert uit 2016. Dat is toch niet echt vers nieuws. Overigens brilliante fiets! Kudos in overvloed, vooral dat zelfcentrerend vermogen is prachtig.

HvdK, 27 apr 2018 01:35