Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 26 januari 2018 13:00, bijgewerkt op 26 januari 2018 22:20 (4035 keer bekeken) 2Reacties

Gewoon, Toptips, Grensland, Ruimtegebrek, Vurig (x2), Havik, WK, Puntig, Mallen, Viper, AlphaSeven, Sherlock, Tot slot

Gewone fiets, zo gek nog niet

De, goede, hype van nu is zo groen mogelijk rijden, dus de e-bike en de accu-auto. Deze manieren van vervoer staan vooraan in alle berichtgeving.
Maar de klassieke fiets (en wij voegen daar de ligfiets aan toe) raakt steeds meer uit beeld, vreest Kris Peeters bij zijn toespraak tijdens het congres 'Toekomst van de fiets' van de Fietsersbond in Utrecht.

In het hierboven gelinkte artikel lezen we ook dat Houten voor de tweede (!) keer uitgeroepen is tot Fietsstad. Ook dit uitgebreide Engelstalige artikel van Mark staat stil bij dit feit.

Maar van de uitverkiezing van Houten terug naar waar we het eigenlijk over hadden: de fiets als milieu-verantwoord vervoermiddel! Kris Peeters (de andere) weet hier op een prikkelende manier over te schrijven.

Top 5 tips voor een snellere velomobiel

Saukki geeft vijf (plus één) tips om je velomobiel sneller te maken. Misschien niet allemaal nieuw, maar wel mooi op een rijtje gezet.
En let ook eens op zijn eeneiige tweelingbroer, die net zo'n aerodynamisch kapsel heeft (tip 7!) als hijzelf.

Wat stroomlijn voor effect heeft voor fietsers die met 250 Watt fietsen, wordt ook mooi weergegeven in deze infografiek (fb) van Axel.

Grenslandtreffen

Op zaterdag 12 mei vindt weer de Grenslandtour plaats. Op veler verzoek is er gezocht naar een overnachtingsmogelijkheid, en die is gevonden bij de scouting in Roermond.
Dit is dus een treffen met slaapmogelijkheid van vrijdag 11 mei tot en met zondag 13 mei. Kosten bedragen € 25,00 pp incl. twee keer ontbijt. Er wordt hierbij uitgegaan van minimaal 10 slapers voor de huur. Bij meerdere deelnemers zakt de prijs nog.
Deelname aan de tocht is gratis.
Zie ook onze agenda.

Ruimtegebrek?

Je schaft geen velomobiel aan vanwege ruimtegebrek in de schuur of garage?
De oplossing van Rob hebben we vorige week al eens laten zien: ga de hoogte in (fb).
Maar het kan ook anders (fb). Of dit een handige methode is voor dagelijks gebruik, laten we heel even in het midden...

Is er wel een plekje over in je voor- of achtertuin? Dan kan er ook een hangaar/Nissenhut (fb) voor je velomobiel in gezet worden!

Test Nazca Fuego

Recumbent Cyclist UK zegt dat als hij maar één ligfiets zou mogen houden, dan zou het de Nazca Fuego ('Nederlands') zijn.

Vurig

Bij zonsopgang of zonsondergang heb je soms zomaar opeens een situatie dat je spontaan uit je velomobiel stapt om zo'n schitterende foto (fb) te nemen (hoe koud het ook is). Helaas kon Robert nog geen week later deze foto van zijn fiets maken...

Cab Bike Hawk

In aanvulling op ons artikel over de Cab Bike Hawk, zijn er deze week nog meer foto's van deze fraaie velomobiel.

HPV World Championships

Op 13, 14 en 15 juli vinden de wereldkampioenschappen plaats in Engeland.
Het voorlopige programma (fb) ziet er als volgt uit:

  • Vrijdagmiddag sprint met vliegende start 50-100 m;
  • Zaterdagmorgen tijdrit over één ronde;
  • Zaterdagmiddag 1 uur criterium;
  • Zondagmorgen 15 minuten criterium, en daarna… de duurrace van drie uur voor iedereen.

Registreren voor dit evenement is inmiddels ook al mogelijk, evenals voor de camping.
De waarde van £ 1 is momenteel ongeveer € 1,14.
Zie ook dit artikel.

Puntig

Als iemand zegt dat een ligfiets er uit ziet als een lantaarnpaal op wielen, dan is dit ook een mogelijkheid (fb).

Quest mallen

Drie vrienden hebben de mallen van de Quest van Bluevelo overgenomen. My quest for a Quest (fb) schrijft er een blog over. Er zijn plannen om Quests te gaan bouwen.

Assembleren van een trike

Vallen de activiteiten in het voorgaande stukje over de Quest misschien onder (toekomstige?) commerciële activiteiten, het volgende valt zeker onder de categorie zelfbouw voor eigen gebruik. Op het Ligfietser-forum doet Erik momenteel verslag van de assemblage van zijn KMX Viper.

De Alphaseven neemt vast vorm aan

Dat Daniel Fenn in zijn hoofd altijd bezig is met het verbeteren en ontwikkelen van velomobielen, heeft tot gevolg dat hij (alweer)bezig is met een nieuwe velomobiel: de AlphaSeven. Meer over dit nieuwe model is bij het Duitse Velomobilforum te vinden. Wie te ongeduldig is en niet het hele topic wil doorspitten: hier en hier zijn foto's van de body te vinden. Waar de prijs voor dit lichtgewicht uiteindelijk zal liggen is nog niet bekend, maar het is niet ondenkbaar (zo niet waarschijnlijk) dat dit een bedrag met 5 cijfers voor de komma zal zijn.

Sherlock Lieben

Harry had in zijn Proto-Hilgo (on)regelmatig last van aanlopende remmen en moest dus op onderzoek uit. De uitkomst (fb) is niet alleen interessant voor Hilgo-eigenaren!

Tot slot

De afsluiter van deze week is een, door opa voor zijn kleinzoon, met veel liefde en vernuft gemaakte HPV.

Redactie

Reacties (2)

avatar

Ik ben blij: Mijn browser zegt ("computer says") dat het weer veilig is Ligfiets.net te bezoeken!

MichielAdriaan, 31 jan 2018 07:17

TeJayLigFts

Er stond sinds afgelopen vrijdag een verlopen certificaat voor https (de ‘s’ dus). Alleen diegenen die constant ingelogd waren, hadden hier last van (de site werd door de browser, terecht, als ‘onveilig’ beschouwd *). Diegenen die gewoon maar kwamen kijken, hebben er nooit ‘last van gehad’ want die zitten op http (zonder die ‘s’), totdat zij wilden inloggen...
Excuses voor het ongemak.

* was niet onveilig, alleen het hoort niet!

TeJayLigFts, 31 jan 2018 17:51