Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 15 december 2017 13:00 (3016 keer bekeken) 0Reacties

Interview, beleid, maan, doorzichtige stroomlijn, the dark side, kerstig, nostalgie, fietsen in de sneeuw, dun, Volocar, oliebollentocht voorpret, Rayo achterlicht, besloten

Interview

Enkele rake uitspraken worden gedaan in een interview van Bruzz(.be) met de directeur van de Belgische Fietsersbond, Mikaël Van Eeckhoudt. Het maakt weer eens duidelijk dat mobiliteitsbeleid zeker niet het gemakkelijkste werkveld is.

Beleid

Over moeilijke keuzes bij het maken van beleid gesproken: er lijkt komend jaar een verbod op appen-op-de-fiets te komen.
Een logisch vervolg op het reeds geldende verbod voor automobilisten, zou je zeggen, ware het niet dat de cijfers er voor wat betreft fietsongelukken heel anders uitzien.
Waar in het voorgenoemde artikel van de Fietsersbond ook al sprake is van een oplopend aantal verkeersdoden onder 80 plus-fietsers, wordt dit ook nog eens in dit artikel van CROW bevestigd. De oorzaak hiervoor wordt trouwens hoofdzakelijk gezocht bij de elektrische fiets en niet bij het fietsend appen.

Maan

Wie dacht dat alleen zonlicht gereflecteerd wordt door de maan (fb), denk nog eens na.
Vorige week was er een supermaan, maar of die ook in Denemarken werd veroorzaakt...???

Doorzichtige stroomlijn

Samuel heeft zijn 'bakfiets' (fb) van een stroomlijn voorzien. En wat voor een!
Als het warmer wordt, zonniger vooral, denkt hij er aan om er een kwastje over heen te halen.

The dark side (of the Force)

Niet helemaal een volger, als redacteur, van de Star Wars filmserie, maar als Darth Vader velomobiel zou rijden, dan zou het waarschijnlijk deze zijn (fb)! En zeg nou eerlijk: wie zou als rechtgeaarde ligfietser niet naar 'the dark side' overlopen, als hij/zij deze aangeboden kreeg...???

Kerstig

Nostalgie

Wat mooie foto's van voorbije Cycle Visions (fb).

Fietsen in de sneeuw

Ter herinnering aan een stevig laagje sneeuw deze week. Helaas heeft Mark geen ligfietser in beeld kunnen krijgen.
In het filmpje was ook een fietser met een (regen-, of hier sneeuw-)scherm in beeld. Oké, dit was eigenlijk bedoeld voor het kinderzitje, maar wie zelf een beetje beschermd (en net wat aerodynamischer) op zijn/haar trike wil zitten, is dit eventueel een fraaie optie.
En voor wie dacht dat wij hier in Nederland een mondiale voorbeeldfunctie hebben voor het fietsen in alle weersomstandigheden, hebben we nog een Canadees die ons even te kijk zet.

Dun

Het was dun en kraakte dat het een lust was, tot de 'doengk' (fb).

Volocar

Werden we al nostalgisch van die mooie foto's van Cycle Visions uit vervlogen jaren, dan gaat deze nog wat verder terug in de tijd (fb). We gaan er even van uit, dat niemand van onze lezers zich het originele nog kan herinneren.

Oliebollentocht voorpret?!

De deelnemers aan de Oliebollentocht lijken zich ieder jaar serieuzer hierop voor te bereiden. Bij de één is dat een meer mentale voorbereiding en bij de ander wordt serieus getraind.
Maar natuurlijk komt ook bij de voorbereiding van de tocht zelf al de nodige mentale en fysieke inspanning kijken.

Rayo achterlicht

Tot slot stellen we het zoveelste slimme achterlicht aan jullie voor: Rayo Dit achterlicht heeft ook weer een aantal slimme functies, zoals o.a. een remsensor, diefstalbeveiliging, maar ook (en deze kenden we nog niet!) de mogelijkheid om synchroon met andere achterlichten te knipperen als men in een groep rijdt. Uiteraard heeft ook dit product een eigen Facebook-pagina.

Besloten: update

Vorige week meldden we dat de beheerders van de Facebookgroep 'Velomobile' hebben in al hun wijsheid besloten hadden om deze groep besloten te maken. Afgelopen woensdag is de groep weer openbaar gemaakt.
Een aantal berichtjes dat we vorige week wel heel plotseling moesten schrappen, hebben we nu gelukkig weer in dit bericht kunnen meenemen.

Redactie

Reacties (0)