Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Flite wordt Gocycle band, rectificatie van eerder artikel

Gepubliceerd op 09 december 2017 14:13, bijgewerkt op 11 december 2017 15:37 (997 keer bekeken) 6Reacties

In een eerder artikel op ligfiets.net werd de Gocycle band aangekondigd als opvolger van de F-lite. Deze succesvolle band is inmiddels vrijwel niet meer leverbaar maar zal opnieuw worden besteld. In het eerdere artikel stond dat alleen velomobielonderdelen.nl de band heeft besteld, maar inmiddels is duidelijk dat ook Flevobike dezelfde band onder de naam Gocycle volgend jaar weer gaat leveren. In het uitgebreide bericht hebben we het aangepaste bericht van velomobielonderdelen.nl geplaatst.

GoCycle 20” velomobielband

De F-lite is niet meer leverbaar. Flevobike wil de forse investering in een minimum aantal van 1000 banden begrijpelijkerwijs niet meer doen. Het kapitaalbeslag is groot en ze zijn niet binnen een jaar verkocht. De Greenspeed Scorcher blijkt niet het goede alternatief te zijn. De Scorcher is wel iets sneller in de zomer, maar niet in de winter. De Scorcher is met 60 euro per stuk heel duur.

Richard Thorpe van Karbon Kinetics is decennialang de ontwerper geweest van MacLaren raceauto's. Thorpe is de ontwerper van de verfijnde elektrische fiets GoCycle. Tijdens het ontwerpen van de GoCycle is samen met Vredestein de GoCycle band ontworpen. Deze band blijkt fantastisch onder onze velomobielen te functioneren.
Flevobike heeft de GoCycle band ruim 6 jaar onder eigen label als F-lite gevoerd en er zijn er door Velomobielonderdelen.nl honderden geleverd.

Omdat zowel Richard Thorpe, Vredestein, Flevobike en Velomobielonderdelen.nl het heel belangrijk vinden dat deze band behouden blijft, heeft Thorpe aan Velomobielonderdelen.nl een licentie verstrekt om de originele GoCycle band bij Vredestein te mogen laten maken. De specificaties zijn 100% gelijk aan die van de F-lite.
Doordat Velomobielonderdelen.nl zijn krachten met Flevobike gebundeld heeft door ieder 500 banden te bestellen, hebben we de investering en risico's kunnen delen.

Dit is fantastisch nieuws. Want de voordelen zijn onmiskenbaar:
-Super comfortabel rijgedrag
-Beste anti-slip eigenschappen van alle bekende banden (alleen spijkerbanden doen het nog iets beter)
-Zeer snel al bij 4 bar
-Laagste rolweerstand van alle banden in de winter
-Zeer slijtvast, 10.000 km is geen uitzondering
-Goede lekbestendigheid door Kevlar wapening
-Zeer makkelijk en razendsnel te monteren en demonteren zonder gereedschap
-Centreert uitstekend zonder gedoe.

De banden zijn 20” ofwel 406 formaat, 50 mm breed en kunnen worden gebruikt voor alle velomobielen van Velomobiel.nl zoals de Quest, Quest XS, Strada en Quattrovelo. Ook andere fietsen zoals de Flevobike Greenmachine en sommige typen Mango met 406 wielen kunnen de GoCycle gebruiken.
Onder de DF is de band helaas niet te gebruiken.

De investering in het minimum aantal banden kost duizenden euro's. Eerlijk gezegd, voor een klein bedrijfje als Velomobielonderdelen.nl een enorme opgave.

Daarom vraagt Velomobielonderdelen.nl jullie daarbij te helpen door nu zoveel mogelijk banden te bestellen. Als beloning zal tot eind 2017 de prijs van de GoCycle worden verlaagd van € 33,90 naar € 29,90 incl. btw. Je hoeft geen zorgen te hebben dat de banden niet komen, in enkele dagen zijn er al 100 besteld. De banden worden in de komende maanden geproduceerd en zijn rond eind maart komend jaar beschikbaar.
Je kunt de banden bestellen bij Velomobielonderdelen.nl.
https://www.velomobielonderdelen.nl/product/45936/gocycle-vouwband

Redactie

Reacties (6)

BertRook

Een Flevobike Greenspeed komt me onbekend voor. Ik neem aan dat de Flevobike Greenmachine is bedoeld?

BertRook, 09 dec 2017 19:09

MaartenSneep

De Greenspeed Scorcher is een band, niet een fiets. Komt ook niet bij FlevoBike vandaan.

MaartenSneep, 09 dec 2017 21:01

Jo2p

Tja, nu nog als maat 40-406 op de markt brengen. Kan ik eens zien hoe snel de Orca dan wordt ;-)

Jo2p, 09 dec 2017 22:53

BertRook

@Maarten: ik doel op deze zin: "Ook andere fietsen zoals de Flevobike Greenspeed en sommige typen Mango met 406 wielen kunnen de GoCycle gebruiken."

BertRook, 10 dec 2017 22:24

MaartenSneep

Ha, ja: daar is zeker Greenmachine bedoeld. Ik zal het even aanpassen.

MaartenSneep, 11 dec 2017 15:36

theovdbroek

Mijn ervaring: hele fijne band, lekker snel. Als achterband op een QV prima, voor is hij te breed. Best wel slipgevoelig op nat wegdek, lekbestendigheid matig en na een keer hard remmen (klein beetje blokkeren) heb je een klap band. Maar hij rijdt heeerlijk. Scorcher als voorband op een QV past goed.

theovdbroek, 20 dec 2017 19:14