Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 08 december 2017 13:00 (2686 keer bekeken) 3Reacties

Verwachtingsvol, Muis, Lichtgevend, Beleid, Geheim, Rondje NL, Design, Versnelling, Onzichtbaar, Top 15, Halliday, Helaas

Vol verwachting...

Sinterklaas heeft zijn hielen amper gelicht, of we maken ons alweer druk over de Kerstinkopen (fb).

Muis

Als je in Duitsland opgroeit, kun je niet om de "Sendung mit der Maus" heen. Dit is een zeer leerzaam kinderprogramma op de Duitse TV, met daarin een uitermate slimme muis! Kijk maar!

Lichtgevend

Steeds meer gemeenten experimenteren met lichtgevende belijning op fietspaden, maar de resultaten zijn niet altijd even positief in de ogen van gebruikers en wegbeheerders.

Gezond beleid

Fietsen is gezond, daar twijfelt niemand aan. Alleen van de integratie van mobiliteitsbeleid en de gezondheidszorg komt in de praktijk nog weinig terecht.

Geheim van de fiets

Wat houdt een rijdende fiets overeind? Na 150 jaar rekenen en meten blijkt het allemaal iets anders te werken dan dat men tot nu toe had aangenomen. Het blad Nature wilde er in 2010 niet aan, maar Science was er als de kippen bij om er in een recordtempo over te publiceren.
Meer details (o.a. het gefilmde bewijsmateriaal) over dit project zijn op de website van de TU Delft te vinden.

Ronde van 12

Op 5, 6 en 7 juli a.s. vindt de 'Ronde van 12' plaats, een rit door heel Nederland. Je hebt als deelnemer de keuze om deze rit in 1, 2 of 3 dagen te voltooien.
Op alle 3 de dagen wordt er gestart bij Hotel Van Der Valk aan het Stationsplein Nijmegen-Lent.

    do 5 juli 2018 (8:00 - 9:00 uur) de start van de 3-daagse.
    vr 6 juli 2018 (7:00 - 8:00 uur) de start van de 2-daagse.
    za 7 juli 2018 (om 0:00 uur) MIDDERNACHT de start van de 1-daagse rijders.

Finish: za 7 juli vanaf 15:00 uur in Leek, provincie Groningen.
Voor de 1-daagse rijders zijn er 9 comfortabele pleisterplaatsen gelijkmatig verdeeld over de route. Hier staat al hun nieuwe proviand op hen te wachten voor de komende uren op deze lange zaterdag.
Ligfietsen en velomobielen (en uiteraard hun bestuurders) zijn van harte welkom!

Design

Christophe Sarrazin heeft weer een zeer fraai design gemaakt voor een trike/velomobiel: de Remobil (fb).
Er is wat discussie over de gebruikte aandrijving en besturing. Met de pedalen wordt energie geleverd aan accu's, en de voorwielen worden aangedreven.
Maar niet alleen dat, door de voorwielen met verschillende snelheden te laten draaien, wordt de Remobil bestuurd. In feite wordt het idee van de tanksticks, die we o.a. uit de Milan- en Evo-serie kennen, doorgetrokken naar de aandrijving; net zoals bij een echte tank. Over innoveren gesproken!
Maar hoe je ook over de techniek denkt, dat design... Dat blijft toch gewoon oogstrelend!

Hilgo versnelling

Dit filmpje over de versnelling van de Hilgo, is in de plaats gekomen van hetgene welk vermeld in de commentaren was bij een eerder bericht. Dit filmpje zal zondag, 10 december a.s., ook in het Laidback Bike Report terug te zien zijn.

Zomaar ineens onzichtbaar

Ja, het gaat over de fiets: deze maakt je blijkbaar, ook als voormalige automobilist, op een magische manier onzichtbaar in het verkeer ('Nederlands').
Voor mensen met achtervolgingswaan kan dit ook goed zijn (maar dan wel niet vergeten om ook je smartphone uit te zetten!).

Top 15

Vriend Saukki heeft weer een aardig filmpje voor ons: zijn Velomobiel Top 15.
Zoals hij zelf ook al in het filmpje laat weten: hou er rekening mee dat de beschrijvingen en commentaren gebaseerd zijn op zijn mening en dat voor aanschaf van een velomobiel, eigen onderzoek ten zeerste wordt aanbevolen!

Heengegaan

De bekende Franse rockster Johnny Halliday is afgelopen week overleden. Moge hij nu zijn rondjes ergens anders fietsen (fb).

Besloten

We hadden jullie graag nog een paar mooie foto's laten zien van o.a. zelf ontworpen en gebouwde velomobielen, maar helaas, de beheerders van de Facebookgroep 'Velomobile' hebben in al hun wijsheid besloten om deze groep besloten te maken. Hierdoor kunnen niet-leden de foto's dus helaas niet meer zien en zullen wij deze links vanaf nu dus ook niet meer in onze berichten opnemen.

Redactie

Reacties (3)

avatar

Saukki heeft in ieder geval een paar conclusies die (Nederlandse) velomobiel en ligfiets fabrikanten zich zouden moeten aantrekken : Europa is groter dan Nederland alleen en de meeste Europeanen spreken of lezen geen Nederlands....

En een website met uitgebreide recente informatie is ook iets waar mensen naar kijken voor ze overwegen iets bij je te gaan kopen ...

En goede zaak dat hij een aantal velomobielen ook echt heeft (proef)gereden en dan ook een mening kan hebben.

BOW, 09 dec 2017 11:26

avatar

Gezond beleid. Fietsen is gezond, maar begint welk met gezonde lucht. Niemand twijfelt meer aan de zeer ongezonde en levensbedreigende gevolgen van ultra fijnstof. Door de verhoogde ademhaling en hartslag van fietsers in steden, komt die ultra fijnstof versneld in je bloedbaan. Dan kun je gaan plussen en minnen of fietsen in vervuilde steden wel gezond is.

Ik denk aan deze link. https://www.parool.nl/amsterdam/effect-van-luchtvervuiling-op-fietsers-onderschat~a4512018/

PietV, 10 dec 2017 13:05

nvanderwal

Wachten voor rood is een potentieel dodelijke bezigheid. Je staat aan een kruispunt met motorverkeer; de uitlaatgassen en de remschijven verspreiden fijnstof.

nvanderwal, 10 dec 2017 14:10