Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 01 december 2017 13:00 (2167 keer bekeken) 2Reacties

Wegwijzers, Voetbal, Flaér, Ducttape, Krant, Houding, Gestolen, Elfstedentocht, Bicycle book, Zelfrijdend, Verkeersmodellen

Wegwijzers

Langs de F261, de snelfietsroute die gaat lopen tussen Tilburg via Loon op Zand naar Waalwijk, worden verschillende nieuwe bewegwijzeringsborden getest. Gezien Bureau Mijksenaar ook de bewegwijzering op vliegvelden verzorgt, gaan we ervan uit dat de borden ook goed zichtbaar zijn als we er met de ligfiets/velomobiel langs vliegen.

Voetballer (B)

Waarom gaat het minder met Romelu Lukaku? "Wie?", zullen de meesten van jullie waarschijnlijk zeggen. Nou, om precies te zijn, een voetballer van Manchester United, die de laatste tijd het doel niet meer zo goed weet te vinden, getuige dit videobericht. Wat dit met ligfietsen te maken heeft? Heel weinig, ware het niet dat we na afloop van deze video een (niet al te beste) photoshop te zien krijgen van een Nazca tandem met daarop Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic.

Flaér

Je ketting altijd in maximale conditie, d.w.z. constant goed gesmeerd met dit systeem van Flaér. Een goed gesmeerde ketting verliest minder vermogen dan een slecht onderhouden ketting. Of dat het percentage is die de fabrikant ons wil doen geloven (want hoe slecht is die dan, staan de schakels haaks op elkaar)? Zijn de wieltjes van de derailleur ook goed gesmeerd. Maar zeker, voor de iets luie, en niet alleen die, fietser een uitkomst!
Bij deze fiets (fb) was zo'n systeem niet verkeerd geweest, al zou dat het probleem met de binnenband ook niet hebben verholpen...
Dank Martinius voor onderwerp.

Ducttape

En weer is er een nieuwe toepassing voor de alom bekende ducttape gevonden. Deze keer is het eens niet om iets vast te maken wat los zit, maar om fietsverkeer in goede banen te leiden.

Volkskrant

Bij de Volkskrant was het deze week blijkbaar de week van de fiets: er verschenen diverse (min of meer) fietsgerelateerde artikelen.

Fietshouding

Voor sommige ligfietsers is ook werkelijk geen houding te gek (fb).

Gestolen

Minder goed nieuws komt er uit het Noorden van het land. In Groningen werd afgelopen weekend, in de nacht van zaterdag op zondag, een Sinner Mango uit een achtertuin ontvreemd (fb). Voor wie niet op Facebook actief is (of weigert te zijn), hier het bijbehorende bericht:

Hallo iedereen, ik heb slecht nieuws. Mijn ruimteschip en favoriete fiets is gejat. Hij stond twee dagen in mijn achtertuin in Garmerwolde (vlakbij Groningen) voor wat onderhoud en vanochtend toen ik wakker werd stond hij er niet meer en stond het hek open. Ik wil iedereen vragen om op de uitkijk te staan en deze post te delen.
Als je een witte Sinner Mango Plus (nr. 183) rond ziet rijden of ergens ziet staan, laat het me alsjeblieft weten en vraag de bestuurder om zeker te weten dat die van hem is. Je kan hem herkennen aan het missende zwarte dakje en dat de spaken te zien zijn want ik heb de zwarte wieldoekjes er afgehaald. De fiets betekent veel voor me en ik hoop ernstig dat ik hem terugvind. Bedankt!

Maar het bericht is ook hier te vinden.

Fietselfstedentocht

Op Pinkstermaandag, 21 mei 2018, wordt in Friesland weer de traditionele Fietselfstedentocht verreden. Vanaf vandaag is de inschrijving hiervoor geopend.

Bicycle book

Het, eBook, Richard 21st bicycle book van Richard Ballantine is gratis te downloaden.

Zelfrijdende fiets

Konden we vorig jaar in april nog hartelijk lachen om het filmpje van de zelfrijdende fiets, blijkt nu dat het idee toch ergens is blijven hangen.

Verkeersmodellen

Waar sinds jaar en dag de auto de grootste rol speelde in verkeersmodellen, komt hier nu toch (eindelijk!) langzaam wat verandering in.
In het nieuwe verkeersmodel van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag neemt de fiets- en de combinatie fiets-ov - een belangrijke plaats in. Het is te hopen dat er in de toekomst ook nog meer rekening wordt gehouden met ligfietsers en velomobilisten, maar de omslag richting fiets is natuurlijk al een mooie ontwikkeling.

Redactie

Reacties (2)

JelleB

Op 4 februari 2018 is de Winterfiets Elfstedentocht . In tegenstelling tot de tocht van 2e Pinksterdag zijn velomobilisten hier wel welkom.

JelleB, 01 dec 2017 18:27, bewerkt op 02 dec 2017 17:19

G

Je verwart ligfietsers met velomobilisten.

G, 01 dec 2017 20:43