Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 10 november 2017 13:00, bijgewerkt op 11 november 2017 08:08 (3017 keer bekeken) 5Reacties

Kleding met een velomobiel, verkeerslicht en regenradar, maximum snelheid op fietspad, roeifiets, vingerwijzing, ontmoeting, Deutscher Liegerad Cup in Öchselbrun, herfst, treffend, lampen voor op de fiets, test NAS

Kleding met een velomobiel

3-Buttons-Down presenteert kleding met zowaar een afbeelding van een velomobiel, en wel een Quattrovelo. Ook een hoesje voor een smartphone (iPhone 4 (S) t/m 6 (S) en Samsung Galaxy Edge Premium S6 en S7) en een petje.

Verkeerslicht en regenradar

In de gemeente Apeldoorn krijgen fietsers sneller groen licht, als ze de bui al zien hangen. In de verkeerscentrale zijn verschillende verkeerslichten en de onlineregenradar aan elkaar gekoppeld.
Opmerking: vlotter groen licht is prettig als het regent. Waarom sneller als de bui er aan komt? Weet de verkeerscentrale dat die fietser dan net op tijd thuis is voordat de regen hem of haar overvalt?

Maximum snelheid op fietspad?

Aanleiding is de te grote snelheidsverschillen op het fietspad. Wie rijden er te snel? Speed-pedelecs, snorscooters, wielrenners, en, oh, ook langs zoevende velomobielen, sommige ligfietsers en goed getrainde forensen.
Hoe ga je dat handhaven, even afgezien van de personele bezetting van de politie en andere handhavers? Voor controle wordt bij de maximum snelheid standaard (onder de 100 km/uur) 7 km opgeteld voordat er geverbaliseerd wordt. Dus bij een maximum van 30 km/uur wordt er pas opgetreden bij 37 km/uur. Tja… da’s stevig doorfietsen.

Nog wat leesvoer: in Friesland werd in 2014 een proef gehouden met een maximum snelheid.

Roeifiets

Op Facebook wordt een andersoortige roeifiets getoond: de Rowbike.
In de commentaren staat een link naar de Volkskrant uit 1999 (!) naar De roeifiets is vooral een polderapparaat.
Dit brengt ons op een roeifietstocht langs de rivier Han in Zuid-Korea met de Thys.

Vingerwijzing

In Amerika word je niet beboet als je wijst, maar ontslagen.
Ze gaan toch ruim om haar heen…

Ontmoeting?

Nederlanders in het buitenland: Stef op een Nazca Gaucho, is in de buurt van Paul en Anja, momenteel geen ligfietsers, zullen elkaar misschien ontmoeten.

Deutscher Liegerad Cup in Öchselbrun

Een wel hele mooie video van de de wedstrijd in Öchselbrun. Let ook even op, op Werner, die de broek aanheeft (op de baan). Of het traag omkiepen van een velomobiel.

Herfst

Een mooie foto van twee velomobielen tijdens een herfstige rit (fb).
Er is iets vreemds aan deze foto. Deze redacteur probeert er geen miniatuur velomobielen in te zien, maar op de een of andere manier lukt het me niet.

Treffend

Een vogel (*) en een velomobiel samen op de foto. Zijn ze familie?

Lampen voor op de fiets

TestKees test verlichting voor op de fiets. De beste koplamp uit de test is een Spanninga Axendo 60 USB, die we kennen van Philips (Saferide), alleen nu de helft van de prijs!
De Elips Xds (dynamo) en de DUXO Xb (batterij), ook van Spanninga, zijn het beste achterlichten.
Conclusie: voor € 50 ben je klaar voor het donkere seizoen.

Test NAS

Omdat sommige producten in je huis EOL (End Of Life: einde van zijn levenscyclus) zijn, ben je geïnteresseerd in artikelen over NAS'sen (Networked Attached Storage) in de Computer Totaal, editie 11 van dit jaar. En dan zie je dat een van de auteurs van de testen interesse heeft in Nazca's:

Interesse van een tester


* Voor de liefhebbers, het is een ransuil.

Redactie

Reacties (5)

avatar

Het enige "verkeerslicht" waarbij het werkt, werkt inderdaad, als tegenmaatregel hebben ze blijkbaar wel bedacht dat als het niet regent je langer mag wachten...
Ik wacht nog op wat verbeteringen/aanpassingen.

peter2807, 10 nov 2017 15:18

JoostC

voor het handhaven van snelheid moet een geijkte en werkende kilometerteller op elke fiets het verplicht moeten worden gesteld? Of niet? Je kunt anders als gebruiker nooit onder of aan de maximum snelheid rijden of iets harder zoals teveel automobilisten doen...

JoostC, 10 nov 2017 16:01

Kjeld

Een snelheidslimiet voor fietsen is sowieso raar.

1. Willen ze binnen de bebouwde kom dan een andere max. snelheid dan buiten de bebouwde kom.

Dan zouden ze alle fietspaden buiten de bebouwde kom moeten verbreden of iets dergelijks.

2. wedstrijdfietsers kunnen niet meer trainen.

3. Dan moet er naast de verplichting van snelheidsmeters op fietsen dan ook een verplichting op richtingaanwijzers en remlichten komen? Want dat word bij de speed-pedelecs waarschijnlijk wel verplicht.

4. Wie gaat dit controleren? Er zijn dan ineens het dubbele agenten nodig of fietsflitspalen of iets dergelijks. Wie betaald dat?

Kjeld, 10 nov 2017 16:18

theomol

miniatuurvelomobielen of reuzeherfstbladeren
het blijft het land van de onbegrensde mogelijkheden

theomol, 10 nov 2017 23:04

Egbert.Vonkeman

Achter Samsung Galaxy S6 en S7 moet de naam Edge nog toegevoegd worden, de gewone S6 en S7 hebben andere afmetingen dan de Edge-varianten.
Dit naar aanleiding van het eerste item over 3-Buttons-Down. Hoe het met de types Iphone zit weet ik niet... ;-(

Egbert.Vonkeman, 11 nov 2017 04:45