Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 03 november 2017 13:00 (2842 keer bekeken) 2Reacties

Fileleed, Quad, Topgear, Kopenhagen, standaard, Rain-X, DHZ (deel 2), forensen, plaatje(s), zakenreisje, haaienvin, tentoonstelling

Fileleed

Terwijl er in Nederland afgelopen dinsdag 1.000 km files stond, fietste André in zijn Quest terug naar huis. Als woon-werkfietser had hij nergens last van, maar op BNR Nieuwradio hoorde hij over het verkeersinfarct op de snelwegen. Er werd een telefoonnummer genoemd, waarop je kon klagen over de files. Thuis aangekomen heeft André meteen gebeld en even later was hij in de uitzending (vanaf ongeveer 0:45 s).
Dus: ga toch fietsen, Nederland.

4WD Quad

Een beest van een ligfiets is deze vierwieler van Camel Trike (fb). Vierwielaangedreven, en met elektrische ondersteuning is geen terrein of helling te zwaar voor deze brute quad.

Topgear

Na de officiële introductie van de fiets heeft Harry ook een demonstratiefilmpje van het unieke versnellingssysteem van de Hilgo gepubliceerd.
In de commentaren geeft Harry uitleg waarom er gekozen is voor dit systeem (niet geïndexeerd).

Kopenhagen

De groei van het fietsgebruik in Kopenhagen stagneert. Zeker weten doen de deskundigen het niet, maar men vermoedt dat het met de terugloop van wegwerkzaamheden te maken zou kunnen hebben.
Misschien is het een idee om hier in Nederland de proef op de som te nemen en ook nog maar eens wat straten open te gooien...???

Fietsstandaard

Maurice Paulssen heeft een tool ontwikkeld waarmee je je fiets snel stabiel rechtop kunt zetten voor een schoonmaakbeurt, inspectie of reparatie. Deze eenpersoonsstalling BikeClip bestaat uit vijf onderdelen: een soort holle parasolstandaard met een uitsnede voor het voorwiel, twee rechte staven en twee beugels. Deze beugels en staven klemmen het voorwiel vast. Het gootje voor het voorwiel loopt over een klein heuveltje. Als dan het voorwiel erin staat en deze het hoogste punt is, wordt deze in een nauwe klem vastgezet.

Beter zicht

Saukki test Rain-X voor kunststof (plastic) op zijn toerkapvizier. Dit zou een dramatische verbetering moeten opleveren, volgens de kretologie op de verpakking. Is dit echt zo? Kijk naar zijn video.

DHZ ligfiets

Hadden we vorige week een instructiefilmpje voor een Doe-Het-Zelf-velomobiel, deze week gaan we voor een open ligger.

Forensen

Waarom fietsen mensen naar hun werk? Of beter, hoe motiveer je mensen om de auto te laten staan en de fiets naar het werk te pakken?

Plaatje(s)

Artistiek plaatje: duidelijk eentje om in te lijsten (fb).
Wie Robert F. (bekend als Liegender Robert) op Facebook volgt, ziet regelmatig schitterende plaatjes van zijn velomobiel voorbij komen. Zoals dit weerplaatje (fb).

Zakenreisje

Op zakenreis met de fiets. "Waarom niet?", dacht Arjen Haayman, en vertrok in zijn Quest naar... Polen!!! Meer over het hoe en waarom van deze reis en zijn keuze om dit met de fiets te doen, kun je op dit blog lezen.

Lichtvin

Het is weer de tijd van het jaar, dat het behoorlijk lang donker is. Om de zichtbaarheid van een velomobiel in de duisternis te verhogen, ontwikkelde Flevobike nu de Orcavin (fb).
Het wachten is op een flitsend promotiefilmpje met de bekende muziek uit 'Jaws'...

Fiets-Bike-Fahrrad

In het designmuseum Cube in Kerkrade, loopt de tentoonstelling over fietsdesign nog tot 3 december van dit jaar. Helaas is hier geen ligfiets, laat staan velomobiel, te bekennen. Dit neemt echter niet weg dat er een aantal mooie staaltjes techniek en vernuft te zien zijn. Een ander positief punt is, dat je met de aanwezige designstudenten in gesprek/discussie kunt gaan. Misschien een ideetje om dan ook eens te vragen waarom er geen ligfietsen te vinden zijn...???

Cube Kerkrade

Redactie

Reacties (2)

avatar

Leuk, zo’n bikeclip maar wat als je fiets een enkelvoudige ophanging heeft?

straatsma, 04 nov 2017 12:53

rowingvictor

...of als je aan het voorwiel wil knutselen?

rowingvictor, 04 nov 2017 23:37