Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Feest in Dronten

Gepubliceerd op 14 oktober 2017 08:00 (988 keer bekeken) 0Reacties

Waar we het een week of 3 geleden al over de open dag van Intercitybike hadden, kunnen we nu melden dat het feest wordt gecompleteerd door de feestelijke opening van Alligt op hetzelfde adres. Onderstaande uitnodiging, die we van Leo Visscher ontvingen, willen we graag met jullie delen.

Feestelijke opening van Leo’s bedrijf Alligt op de Koperweg 3, 8251 KA Dronten. Zondag 22 oktober a.s. vanaf 10:00 tot ca 18:00 uur. Op het nieuwe adres van Leo’s bedrijf Alligt en Ymte Sybrandy’s bedrijf Intercitybike openen we het pand. Beiden zijn werkzaam in de velomobielwereld.

Jullie zijn van harte uitgenodigd!

Na de verbouwing, verhuizing en het inrichten is het zover.
Op het programma staan:

  • Mogelijkheid tot bezichtiging van het nieuw verbouwde en ingerichte deel voor Leo’s nieuwe onderkomen.
  • Opening van het velomobielmuseum van Intercitybike!
  • Mogelijkheid tot bezichtiging van het nieuw verbouwde en ingerichte deel van Intercitybike.
  • Voor de hobbyisten en techneuten, zoeken of er in de incourante hoek nog iets voor een zacht prijsje te vinden is.
  • Bezichtiging van de aankomst van veel velomobielen die terugkomen van de Lelystad-Enkhuizen-Lelystad-velomobieltoertocht om omstreeks 16:30 (deze tijden zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en andere omstandigheden). Ymte fietst mee, en zal daarom niet in het pand zijn van ±11 tot ±16:30 uur.
  • Kitty zal ook een deel van de dag aanwezig zijn met ook een klein deel van haar nieuwe keramiek.

Intercitybike
InterCityBike is de producent van de DF velomobiel. Dit is één van de snelste mens-aangedreven velomobiel die in de serie geproduceerd wordt. Zij maken er 80-100 per jaar. Ymte heeft al tientallen jaren ervaring met velomobielen en rijdt al evenzoveel jaren in de top van de velomobielwedstrijden. Over en weer doen we al meer dan 15 jaar zaken. En we zetten ons beide ook al vele jaren in voor verspreiding van velomobielen en ligfietsen voor een beter milieu, gezondheid en betere efficiëntie.

Alligt
Alligt richt zich meer en meer op het toeleveren van onderdelen aan de ligfiets- en velomobielproducenten. Onze kettingrollen zijn in de meeste velomobielen te vinden. We trekken nu ook hard aan het bijzondere kunststof 20” spuitgegoten wiel dat we 2 jaar geleden in gang hebben gezet. Met dit wiel dat speciaal is gemaakt voor 3- en 4-wielige voertuigen hopen we nog jaren te kunnen uitbreiden. Hiermee komen we buiten de traditionele velomobielbranche bij relatief jonge bedrijven die zich specifiek op één vervoersproduct richten.

velowiel

Alligt huurt op de Koperweg circa 150 vierkante meter en een zolder voor opslag.
Het pand aan de Vliet is te koop.

De verhuizing gaat “toevallig” samen met geleidelijke veranderingen waar ik (Leo; red.) binnen mijn bedrijf al langer mee bezig was. Meer en meer toeleverancier zijn voor lichtgewicht voertuigen en minder en minder eigen voertuigen produceren.

Ik ben nagenoeg gestopt met het monteren van complete velomobielen en veloquads. Ik ben nog bezig om een paar Sunriders af te bouwen. Daarna worden geen complete fietsen meer door mij gebouwd. Bouwpakketten met kunststof bodies maak ik ook niet meer. Wat er dan op velomobielgebied voorlopig overblijft is het bouwpakket van de A4 en misschien het maken van een veloquad prototype. Ik moet nog even in het midden laten of Sunrider over enige tijd misschien toch weer gebouwd gaan worden (niet door mij, maar door een ander).

Op velomobielgebied blijft Alligt wel dealer van diverse merken (WAW en A6) en kan men fietsen huren (Sunrider en Quest). Als ik iemand vindt die bijvoorbeeld de Sunrider en of Sunrider veloquad zou willen gaan produceren, wil ik daar wel dealer van worden.

Samengevat: Ik ga minder velomobielen maken. En ga verder met velomobielen verhuren, ik blijf frezen en ga het assortiment kunststof onderdelen uitbouwen en daarnaast ga ik mogelijk ook nog advies- en ontwerpwerk op dit gebied doen.
De samenwerking met Intercitybike draait vooral niet om het huren van de ruimte, maar op het samen werken in één ruimte waarbij we elkaar over en weer kunnen helpen en inspireren. De verbouwing die voor Alligt is gerealiseerd is wat dat betreft een prima voorbeeld. We hebben samen plannen gemaakt en samen uitgevoerd. Diverse ruimtes (showroom, metaalwerkplaats, magazijn en schuurhok) gebruiken we gezamenlijk.

Zet in je agenda: Feestelijke opening Koperweg 3, 8251 KA Dronten. 22 oktober a.s. vanaf 10.00 tot 18.00 uur.

Redactie

Reacties (0)