Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Inschrijving herfsttreffen geopend

Gepubliceerd op 21 september 2017 13:13, bijgewerkt op 22 september 2017 15:31 (304 keer bekeken) 0Reacties

Nu de eerste herfststormen weer zijn gaan liggen en er een prachtig weekend in het verschiet ligt is het tijd om de trom te roeren: schrijf je in voor het herfsttreffen! De ingrediënten zijn goed dit jaar, reken op culinaire hoogstandjes, prachtige natuur met veel paddestoelen, een accomodatie waar veel te doen is, ook voor kinderen, en een lezing door de coordinator van het Velo-City congres Sjors van Duren.

Met de lezing, die nog in een apart bericht wordt aangekondigd, hopen we ook mensen aan te trekken die het herfsttreffen maar een eng ding vinden maar wel zin hebben in een gezellig avondje.
Zij zullen ontdekken dat het herfsttreffen ook een gezellig avondje is, maar dan verspreid over een heel weekend en gecombineerd met wat stukken fietsen. De plaats van handeling is zorg/kinderboerderij De Tienmorgen in Beers, bij Nijmegen.
Het programma staat hieronder vermeld. Let op, we zoeken nog vrijwilligers die een taart/cake willen bakken voor vrijdagavond tijdens de lezing, en die het toetje willen verzorgen op zaterdag. Mail de KaToCo.

VRIJDAG 6 OKTOBER

15:00 Vanaf dit moment ben je welkom op De Tienmorgen.
17:00 Bereiding gezamenlijke maaltijd
18:30 Aan tafel. Menu:
- pompoensoep met room, pijnboompitten en Turks brood
- bijgerecht: pasta met eenvoudige saus.
- nagerecht: huisgemaakte cake

We houden een lijst met laatkomers bij, stuur een mail
naar kataco@ligfiets.net.

20:00 Lezing van Sjors van Duren over VeloCity, 's-werelds grootste fietscongres dat dit jaar in Arnhem-Nijmegen werd georganiseerd. Sjors vervulde een belangrijke rol in de organisatie, en weet als geen ander wat er speelt in de wereld van beleidsmakers en fietslobbyisten.

ZATERDAG 7 OKTOBER

10:00 - 11:00 Start toertochten:
- gezinstocht (ca. 30 km) met stop bij pannenkoekenhuis Walrick, midden in natuurgebied Overasseltse en Hatertse vennen.
- gecombineerde klets- en scheurtocht (60-80 km).
De scheurvariant kent een extra lus waarin naar hartelust geraced mag worden. De routes worden momenteel verkend en zeer binnenkort gepubliceerd op de blog van Roef.

17:00 Bereiding gezamenlijke maaltijd. Chef kok: Marieke Rijkse.
18:30 Aan tafel. Menu:
- hoofdgerecht: Rijst met Indiase currysaus, op basis van varkensvlees of cashewnoten.
- nagerecht: vla of iets anders (VRIJWILLIGER GEZOCHT)

ZONDAG 8 OKTOBER

Opruimen en zoveel mogelijk gezamenlijk naar huis fietsen.

Redactie

Reacties (0)