Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain 2017: Barbara is terug

Gepubliceerd op 14 september 2017 22:28, bijgewerkt op 14 september 2017 22:34 (631 keer bekeken) 1Reacties

Na een aantal keer niet kunnen starten, heeft Barbara Buatois eindelijk een volledige run kunnen maken. Het team Varna heeft het probleem gevonden. Tot ’s avonds laat is aan het frame gewerkt en gelast. Als Buatois bij het vangteam aankomt wordt er gejuicht.

Aniek Rooderkerken wordt uit de VeloX 7 geholpen.

Aniek Rooderkerken wordt uit de VeloX 7 geholpen.

Dat de wind meer is dan toegestaan en ze te lang vastgehouden wordt aan de start doet er niet toe. De snelheid is gezien de omstandigheden ook netjes, 105 kilometer per uur. Wie weet is Buatois nog op tijd klaar om echt hoge snelheden neer te zetten. Het wordt langzaam spannender bij de vrouwen. Want hoewel ze niet voor het record lijkt te gaan, is Ellen van Vugt ook goed op dreef. Zij rijdt 108,85 kilometer per uur.

Calvin Moes is lekker op dreef.

Calvin Moes is lekker op dreef.

Met die snelheid zit ze op de hielen van Iris Slappendel die in de ochtend 109 kilometer per uur haalt. Opnieuw beter dan haar eerdere runs, maar nog belangrijker is dat ze beter in de VeloX zit. Het HPT komt echt op dreef, want ook Aniek Rooderkerken rijdt goed. Met 114,1 kilometer per uur iets langzamer dan gisteren. Wat veel frustrerender is, is dat Rooderkerken steeds meer dan de toegestane wind heeft tijdens haar runs. Het is echt hopen dat de wind gaat liggen als ze gaat rijden. Tot nu toe is het weer op zich goed, maar nog niet echt het weer voor records.

De VeloX 7.

De VeloX 7.

Voor het plaatsingsyteem, dat gebaseerd wordt op het percentage van het wereldrecord, staat het HPT goed. Rooderkerken en Slappendel staan op de eerste en derde plaats. Alleen Yasmin Tredell zit tussen de twee in. Zij heeft vandaag een prima run, maar is met 104 kilometer per uur langzamer dan de Nederlandse vrouwen. De verschillen zijn nog niet heel groot, het wordt dus een spannende strijd.

In de ochtend gaat Andrea Gallo niet van start. Hij is wat vermoeid en neemt rust. Calvin Moes rijdt wel en haalt 117 kilometer per uur, nog ver van zijn doel. Maar de wind is dan ook te hard. En het lijkt erop dat het in de avond niet beter wordt, eerder slechter. De hoop is dus gevestigd op de ochtend. De tijd begint langzaam te dringen.

Redactie

Reacties (1)

Nyh

Ach ja, wind en het vrouwen record... Vraag Ellen maar hoe het is gegaan. Avond na avond een betere tijd dan het staande record maar ook steeds te veel wind (tegen). Uiteindelijk, de laatste avond toch nog het record. Wel is waar niet zo snel als de vorige avonden maar eindelijk wel met legale wind.

Nyh, 15 sep 2017 12:29