Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain 2017: regenbuien

Gepubliceerd op 12 september 2017 06:45, bijgewerkt op 12 september 2017 06:47 (390 keer bekeken) 0Reacties

Na een geslaagde ochtend heeft iedereen zin om in de avond te gaan rijden. De hele dag is het goed warm in Battle Mountain en er is weinig wind. Dat belooft wat. Maar eenmaal bij de weg aangekomen waar geracet wordt, ziet alles er anders uit. In de verte zijn donkere wolken te zien waar regen uitvalt. De grote vraag is hoe de regen weg zal trekken.

Ineens begint het hard te regenen.

Ineens begint het hard te regenen.

In de eerste heat is alles nog goed, het is nagenoeg windstil. Alleen Ken Buckley en Bill Kong, een van de studenten van het team van Toronto, zouden starten. Buckley haalt de finish niet, hij valt onderweg. Kong haalt de finish wel en gaat hard. Alleen heeft hij naar eigen zeggen een probleem met het zicht, hij ziet het einde van de tijdmeting niet en komt in volle vaart het vanggebied in. De vangers twijfelen geen moment en springen opzij. Pas vele tientallen meters later, ter hoogte van de wegafzetting, komt hij alsnog tot stilstand. Terecht besluit de organisatie dat Kong zich opnieuw moet kwalificeren.

De hoop was dat doordat er weinig rijders in de eerste heat zitten, de tweede heat eerder van start kan gaan. Dan komt de melding van de tijdmeting dat het daar regent. Even later vallen de druppels ook bij de vangers. Het gaat hard regenen en er wordt besloten de twee laatste heats te annuleren. Het is balen voor alle rijders die zich hebben opgewarmd voor de race. De ervaren rijders weten dat dit bij Battle Mountain hoort. Het weer blijft voor verrassingen zorgen.

Redactie

Reacties (0)