Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain 2017: testen, keuren en meeten

Gepubliceerd op 11 september 2017 07:28, bijgewerkt op 11 september 2017 07:34 (449 keer bekeken) 2Reacties

Had het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT) eerst het rijk alleen, vanaf vandaag is het een drukte van belang in het civic center in Battle Mountain. Alle teams zijn nu in het plaatsje aangekomen voor de races. Traditioneel is zondag de dag van de technische keuring en de meeting waarin alles wordt uitgelegd en iedereen voorgesteld.

Voor het zover is, heeft het HPT nog een lange dag voor de boeg. Het team staat al vroeg op. Als training voor morgenochtend als de kwalificaties gehouden worden. Om zeven uur ’s ochtends vertrekt het team naar een afgelegen weg om te trainen. Het is weer even wennen voor iedereen, de laatste keer dat de VeloX 7 reed is immers alweer drie weken geleden. Toch pakt het team de draad snel op.

Teamleden van het HPT herstellen de schade aan de VeloX 7.

Teamleden van het HPT herstellen de schade aan de VeloX 7.

De oefenruns verlopen dan ook goed. Beide renners vallen bij een start weliswaar, maar dat is niets geks. Bovendien is de snelheid nog laag en de schade dus beperkt. Na een paar uur is het tijd voor de gebruikelijke teamfoto's en dan kunnen de laatste voorbereidingen getroffen worden. De beschadigde kap van de VeloX 7 wordt gelijk weer glad gemaakt. Het is even een werkje, maar goed te overzien. Als een van de weinigen heeft het team al kunnen oefenen in Battle Mountain, dat is altijd een voordeel.

Ook Barbara Buatois heeft de eerste meters alweer gemaakt. Voor het eerst in de nieuwe Varna, die nu ook is voorzien van een camera. Het is wennen voor de Française. Ook voor het team trouwens. Zo waren ze vergeten de accu op te laden van de schermen, vertelt de man van Buatois die altijd trouw meegaat. Het is weer even warmdraaien. Als Buatois de Varna goed onder controle weet te houden dan kunnen we een mooie competitie zien bij de vrouwen.

De organisatoren Alice en Alan Krause.

De organisatoren Alice en Alan Krause.

In de middag worden de fietsen gekeurd. Deze keer door twee ervaren Nederlanders fietsenbouwers: Hans van Vugt en Arnold Ligtvoet. Het is ook typisch dat Ligtvoet er is. Een paar jaar geleden was hij als sponsor gaan kijken. Nu kan hij eigenlijk niet meer zonder. Zoals zovelen. Want als bij de meeting iedereen zich moet voorstellen blijkt duidelijk dat hij niet de enige is die terug blijft komen. Alleen de studententeams veranderen jaarlijks (grotendeels) van samenstelling. Voor het evenement maakt het allemaal niet uit. Iedereen heeft zin in maandagochtend. Het is tijd om te racen en hopelijk deze week veel records te verbreken.

Redactie

Reacties (2)

xlnetwork

Meeten? Als in Engels voor ontmoeten? Of meten als in opmeten? ;-)

Wilfred Ketelaar, 11 sep 2017 23:26

avatar

of 'meteen'? Testen, keuren........en meteen!

xanderniezing, 12 sep 2017 17:41