Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain 2017: voorbereiden en handen schudden

Gepubliceerd op 10 september 2017 06:08, bijgewerkt op 10 september 2017 06:12 (390 keer bekeken) 0Reacties

‘Je bent hier voor de fietsrace,’ zegt de vrouw achter de kassa. Het is zaterdag, de dag dat Battle Mountain wordt overgenomen door fietsteams over de hele wereld. Oud gedienden omhelzen elkaar, nieuwe teams maken stellen zich voor en ‘verloren zonen’ worden weer opgenomen in de familie.

Teamleden van het HPT maken de houten plaat vast aan de vangrail.

Teamleden van het HPT maken de houten plaat vast aan de vangrail.

Ondertussen worden hooibalen langs de weg van de World Human Powered Speed Challenge gelegd en studenten van het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT) helpen mee de vangrail af te dekken met houten platen. Al snel is de weg klaar, de race kan bijna beginnen. In het Civic Center wordt het voller met fietsen. De fietsen worden gecontroleerd op beschadigingen van de reis en war nodig gerepareerd. Het is alsof we niet weg zijn geweest, zo vertrouwd voelt alles aan.

Hoewel er nog geen race wordt gereden, staat het HPT wel vroeg op. Alvast oefenen met vroeg opstaan voor de kwalificaties. Het voordeel is dat er veel gedaan kan worden. En dat gebeurt ook. De allerlaatste voorbereidingen worden getroffen en de planning waar nodig aangepast. Met de renners gaan de trainers de weg bekijken om te zien waar alles precies is. Zo min mogelijk wordt aan het toeval overgelaten, hoewel het toeval altijd een grote rol blijft spelen deze week. In de avond is er tijd voor ontspanning. Sterren kijken in de woestijn, 30 seconds spelen in het hotel. Het team zit goed in elkaar. Hopelijk blijft het zo als de spanning echt oploopt.

Redactie

Reacties (0)