Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 11 augustus 2017 13:00 (3659 keer bekeken) 5Reacties

Quattrovelo+, mini Quattrovelo, 's werelds lichtste velomobiel, van twee- naar vierwieler, Eco Warrior, trapondersteunde tweewielligger, verdacht pakket, afsluiten Houtribdijk/Markerwaarddijk, UMCA record, W3W2W, minimalistisch fietsbelletje, tekenend, concurrent voor de Velox 7, hé gladiool

Quattrovelo+

Naast de standaard Quattrovelo is er nu ook een plus-versie: de Quattrovelo+. Deze versie biedt 2,5 cm meer ruimte voor knieën en 1,5 cm voor voeten door de 'deksel' bij de knieën wat op te hogen (boller te maken), en is geschikt voor rijders langer dan 185 cm.

Mini Quattrovelo

Hoe zou een Quattrovelo er voor kinderen er uit zien? De Mini Quattro.

's Werelds lichtste velomobiel

Dat is momenteel de nieuwe DF M (fb): afhankelijk van de uitrusting weegt deze DF M slechts 15 kg. Zo licht dat deze bij windkracht 3 (vanaf 12 km/uur) al begint te rijden. De M schijnt voor Mein (mijne) te staan, dus voor Daniel Fenn.
Meer foto's (fb).

Van twee- naar vierwieler

Geen idee welke er eerder was (fiets). Maar er is, na in ons vrijdagbericht getoonde vierwieler, nog een vierwieler (fb) opgedoken is.

Eco Warrior

Nog een vierwieler, maar in de vorm van een e-trike (fb). We hebben er al eens eerder aandacht aan besteed.

Trapondersteunde tweewielligger

De AZUB MINI (fb) met een Shimano STEPS motor en een Rohloff naafversnelling. Euh, de Mini is ook zonder trapondersteuning verkrijgbaar.

Verdacht pakket

Even je accu van je ligger opladen in de gang van het hotel, en dan door drie agenten van je bed gelicht worden. Dat overkwam André van Schie.

Afsluiten Houtribdijk/Markerwaarddijk

Nog een melding, maar nu van Rijkswaterstaat, over de afsluiting voornamelijk voor fietsers van de Houtribdijk/Markerwaarddijk.
Zie ook een vorig verhaal (voor o.a. fietsers een belangrijke route tussen Noord-Holland en Flevoland) over deze dijk.

UMCA record

Larry Oslund heeft op 6 augustus, met zijn Cruzbike, een nieuw UMCA record * (UltraMarathon Cycling Association) gezet voor de 100 km en 100 mijl Outdoor Track unfaired cycling met respectievelijk 2:19:34 (43,13 km/h) and 3:48:01 (42,34 km/h) uur.
Larry reed op een prototype van de Cruzbike racefiets.

* in afwachting van goedkeuring.

W3W2W

De 3W4F is net afgelopen of er staat ons nog een laatzomer aflevering op stapel, nl. de W3W2W (With 3 Wheels 2 Wolin (fb)). In negen dagen, van 31 augustus tot en met 8 september, wordt er gestart vanuit Duisburg om via Rugen, Usedom, Wolin en via Uckermark weer terug.

Minimalistisch fietsbelletje

Deze fietsbel is fraai in al zijn eenvoud. En absoluut niet opvallend. De Knog Oi. Maar hoe zal dit belletje klinken? Of moet je er 'Oi!' ** bij roepen?
** Of 'Hoi!', of 'Moi!'.

Tekenend

Voor de puntjes op de i is deze tweewieler (fb). Degene die achter haar rijden, worden weggevaagd.

Concurrent voor de Velox 7

Georgi Georgiev heeft een nieuwe Varna (fb) ontworpen en gebouwd. Barbara Buatois gaat hier in rijden.

Hé gladiool!

Je kan dit verhaal lezen als om een type, ligfietser, belachelijk te maken, maar lees het eens met een positieve inslag (onze titel van dit artikeltje is ook multi-interpretabel).
Lees maar: deze ligfietser is zichzelf, Frenk trekt nu z'n eigen plan, ligrijdend richting de horizon. Met een flinke portie schijt aan de wereld.

Redactie

Reacties (5)

avatar

Afsluiten Houtribdijk/Markerwaarddijk:
Misschien is het een idee die borden met een witte auto er op ook 3 jaar lang weg te halen en de snelheid op de dijk te verlagen naar 50km/u. Ik snap ook niet dat er nergens wordt gerept over een pendelbus met aanhanger die op gezette tijden over de dijk heen rijdt. Het mag waarschijnlijk vooral geen overlast voor de heilige koebezitter opleveren.

peter2807, 11 aug 2017 16:15

nvanderwal

Afsluiten Houtribdijk/Markerwaarddijk:

De LEL (Wedstrijd Lelystad - Enkhuizen - Lelystad) wordt nu een rondje IJsselmeer.

nvanderwal, 12 aug 2017 10:48

avatar

Dat He Gladiool beschrijft toch wel degelijk daadwerkelijk gedrag van sommige ligfieters.

Babyboomer, materialistisch ( dure fietsen en vaak meerdere ) danwel koopziek (gadgets) bezig met afwijkende andere 'sporten' en beschreven zweverige dingen en ontkennen met fanatiek duursporten een oud lichaam te zijn. Met idd op een gegeven moment niet ontkenbare slijtage schade van dien. ( kunststof gewrichten zijn niet meer zo belastbaar als echte...)

Zo hilarisch is het dus niet. Het is gedeeltelijk waar....

Tuurlijk geldt het niet voor iedere ligfietser. Of oudere sporter. Maar bij een aantal Bloggers zie je sommige opgenoemde zaken 1:1 terug :-)))

BOW, 12 aug 2017 14:05, bewerkt op 12 aug 2017 14:11

Flevo-Whike

De Quattrovelo mini is helaas niet publiek, dus kan hem niet zien.

M'n vrouw geeft aan dat bij haar thuis fietsen met 4 wielen normaal een truusje trap werden genoemd.

Die cruzbike ziet er niet heel ongestroomlijnt uit naar mijn idee, maar wel een gaaf ding zeg.

Flevo-Whike, 12 aug 2017 23:13, bewerkt op 13 aug 2017 00:05

avatar

Beste Gladiool,
Als reflector van Vrijdagnieuws voel ik mij gecranckt en wil ik graag mijn mannetje staan.
Voordat ik bel, iets stuur of anderszins terugtrap rem ik graag de 'ligfietshandvatten' van u en uw kettingcast waarbij de ligfietser weer eens achterlicht en uiteindelijk het spatbord of de bagagedrager wordt. Dat helpt u zo tenminste in het zadel.

De combinatie zweverig en materialistisch is op zich al bijzonder, maar goed....
-Sommige ligfietsers zijn zweverig maar de meesten gaan met grote vaart op hun doel af. Wel zijn de fietsen soms zweverig vanwege de goede achtervering.
-De meeste ligfietsers zijn niet materialistisch maar materialen-mensen. Bij een materialist denk ik aan iemand die graag dure spullen koopt zoals magnesiumvelgen, kristalservies of gevulde koeken. Een materialenmens praat en denkt graag over de onderdelen en materialen (bijv. van een ligfiets)

xanderniezing, 13 aug 2017 12:03