Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 23 juni 2017 13:00 (2493 keer bekeken) 1Reacties

Fietspad, Record, Nieuw, Limburgs Mooiste, Demonstratie, Heet, Veel, Dakdrager, Krant, Wat?, Straatoorlog, Kunst, Primeur, Fietsers, Achterlicht, Elan, Finland, Archiefmateriaal, Tot slot

Biofietspad

Het eerste biofietspad van Nederland ligt (binnenkort) in Emmen. Zo wordt fietsen nóg milieuvriendelijker. Het is wel te hopen dat rekening is gehouden met het feit dat houtsplinters en fietsbanden geen ideale combinatie zijn.

Record

Het record voor de snelste doorkruising van Duitsland per fiets, waarover we een tweetal weken geleden berichtten, is nu officieel bevestigd door de Ultra Marathon Cycling Association (UMCA):
Roland Schell, 58, Ulm, Germany
HPV (Velomobile)
Germany, South-North
Endpoints:
South: Hotel Birgsauer Hof in Birgsau, Germany
North: B5, German-Danish border at the bridge over the Süderau
June 4-5, 2017
1 Day 8 Hours 59 Minutes (32:59)
667.5 miles (1074.2 km)
20.24 mph average speed (32.57 kph)

Nieuw!?

Bob Walton heeft een nieuwe(?) fiets bedacht en er een filmpje (met eronder tekst en uitleg) van op YouTube gezet. Zullen we het maar een semi-ligfiets noemen?

Limburgs Mooiste

Nee, we hebben het niet over een Missverkiezing, maar over de onlangs verreden toertocht door het Limburgse Heuvelland. Op de website van L1 is een interview met ligfietser Bocycle te zien, bij de eerste tussentstop in Meerssen (2e filmpje van Maurice Jessen). Op het blog van Bocycle is zijn eigen verslag van die dag te vinden.

30.000

Dat is het aantal deelnemers dat ongeveer op de been, of beter op de fiets werd gebracht bij een demonstratie in Hamburg. Gedemonstreerd werd voor een betere fietsinfrastructuur en in het algemeen ter promotie van andere vervoermiddelen dan de auto. Ook de Duitse omroep NDR deed verslag van deze demonstratie.

Hitte slaat ongenadig toe

In grote delen van het land was het de afgelopen dagen erg warm. Misschien is deze trike (fb) wat om af te koelen.

Ligfietsen

Hoeveel ligfietsen heb jij in de garage (fb) staan? Net zoveel als deze eigenaar in de Champaign (Illinois)?

Dakdrager

Hoeveel fietsen kunnen op het dak (fb) van een stevige auto? Vast meer dan je dacht.

In de krant

Urpo Taskinen heeft weer eens de krant gehaald. Deze keer in Finland! Maar ook daar worden we niet veel wijzer van dan van de artikelen in de Zweedse kranten waar hij regelmatig in te vinden is. We houden ons voor een goede vertaling aanbevolen!

Wat?

Het is een 'Winged Wheel Spanner' (fb). Hiermee kan je het voorwiel van een gestroomlijnd voertuig verwijderen. Voorwaarde is waarschijnlijk wel dat het eentje van Trisled betreft. En hoe het precies in z'n werk gaat...???

Straatoorlog

Een van de grootste problemen voor de ontwerpers van de zelfrijdende auto zijn de fietsers.
'Een bestuurdersloze auto zal in theorie stoppen als het een voorwerp 'ziet' - maar fietsers, die klein en flexibel zijn, vormen een unieke uitdaging ('Nederlands'). De autonome voertuigen worstelen met veranderingen in snelheid en de grote verscheidenheid aan fietsvormen en maten. Zelfs de richting waarheen een fiets gaat wordt niet herkend.'

Uit de kunst

Het blog van Mooi Geel stond deze week in het teken van de kunstmanifestatie "IJsselbiënnale". Zoals te verwachten heeft Paul een geheel eigen kijk op wat kunst is. Maar we kunnen het wel met hem eens zijn, toch?

Wereldprimeur

De eerste 3D-geprinte voorgespannen betonnen fietsbrug. De brug is onderdeel van Gemert Noord-Om, een project dat BAM Infra uitvoert in opdracht van de provincie Noord-Brabant. De Noordelijke Randweg Gemert Noord-Om vormt de schakel tussen de Boekelseweg (N605) en de N272 die ten zuidoosten van Gemert loopt.

Fietsers doen niet veel kwaad

Fietsers zijn niet slecht ('Nederlands'). Integendeel: ze doen veel goed. Voor zichzelf, maar nog meer voor de gemeenschap.
Raphael Fuhrer geeft vele voorbeelden.

Ledachterlicht

Ronny vond het verstandig om zijn achterlicht van zijn Quest te vervangen door een ledstrip (fb). Zichtbaarder kan haast niet.

Elan

Elan heeft een bidonhouder met een snelkoppeling die goed past op, onder anderen, het klapstuurtje. En ook een spatbordverlenger.
Zie de Facebookpagina.

Finland 100 jaar onafhankelijk

Om de honderdjarige onafhankelijkheid van Finland te vieren, besloot Sauli een filmreeks #Finland100VeloTour (fb) te maken. Bij deze serie gaat hij je interessante locaties in Finland en dichtbij zijn huis laten zien. Het idee is om met zijn velomobiel te rijden om deze plekken te laten zien.

1988

Uit de archieven van de RTS deze fraaie tweewieler.

Tot slot

Niet vergeten: dit weekend is Cycle Vision-weekend!!!

Redactie

Reacties (1)

lighans

Die trisled "winged wheel spanner" is feitelijk een imbus die je kan opendraaien met de vleugelmoeren en daarna kan laten tollen met het zwarte buisje. Beetje overkill, maar goed misschien als het je dagelijkse hobby is...

De kunstinstallatie van Mooigeel is een typisch voorbeeld van #regel17.

lighans, 23 jun 2017 15:01