Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 16 juni 2017 13:00, bijgewerkt op 16 juni 2017 18:42 (2877 keer bekeken) 0Reacties

Vliegende start, Uitslagen WK, Fietsen is gezond, Maximum snelheid, SRAM, Velocity, Taurus, Open kampioenschap, Cygnus, Zoekplaatje, Vierwieler, Groen(t)e fiets, Rammelstrook, Tom Dumoulin, Magazijn, Vaderdag, Utreg

Vliegende start

Christophe, die van die vliegende WAW van het vorige vrijdagbericht, startte ook in Mannheim. De WAW kan dus heel wat hebben.
Zou hij in Mannheim ook op zoek naar drempels zijn gegaan...?!?


Uitslagen WK Mannheim

De uitslagen van het WK te Mannheim zijn inmiddels op de website van het evenement te vinden.


Fietsen leidt tot langer en gezond leven

Gevalletje 'open deur', zou je zeggen. Maar toch interessant om allerlei cijfers en gegevens te zien die uit diverse onderzoeken komen rollen.

Maximum snelheid fietsers

Dat valt dan weer mee. Voor de meesten onder ons zal die snelheid iets te veel van het goede zijn. We kunnen ons ook niet echt voorstellen ingehaald te worden door snelwandelaars, dus met de flitsers op dit traject zal het wel meevallen.

Productie SRAM drieversnellingsnaaf beëindigd

...maar bij NAZCA ligfietsen zijn ze niet voor één gat te vangen. Dat wil zeggen, voorlopig niet, want hun voorraad (fb) zal op een gegeven moment natuurlijk ook op zijn. Het is te hopen dat tegen die tijd een goed alternatief gevonden zal zijn.

Velo-city

Nederlands fietsgedrag laat zich met geen land ter wereld vergelijken', aldus Amerikaanse planoloog Kevin Krizek. Gelukkig is dit als compliment bedoeld, getuige een andere uitspraak uit zijn mond: 'Nederland is lichtjaren vooruit'. We hopen dat het laatste een paar ogen opent in politiek en ambtelijk Den Haag, en geen reden gaat zijn om (nog meer) te gaan bezuinigen...

Velo-city (2)

Vandaag werd een eerste voorstel voor een Europees fietsbeleid aan de Europese Commissaris voor Transport, Violeta Bulc (fb), overhandigd. Indien het in dit document voorgestelde beleid zou worden doorgevoerd, zou het fietsgebruik in Europa met zo'n 50% kunnen toenemen.

Aerodynamica voor de Taurus

Het Italiaanse team Policumbent is een opvolger aan het ontwikkelen voor hun 'PulsaR'. Het sterke punt van de vorige fiets waren de geringe afmetingen, dus zijn ze bij hun 'Taurus' aan de buitenkant begonnen en passen het interieur hieraan aan.

Finnish Open Recumbent Championships

Wie toevallig begin augustus een vakantie in Finland heeft gepland, doet er goed aan zijn/haar ligfiets mee te nemen. Op 5 en 6 augustus worden in Nokia de open Finse ligfiets kampioenschappen (fb) gehouden. De resultaten naar het thuisfront doorbellen zou dus geen probleem mogen zijn.

Cygnus team niet naar Battle Mountain

Op Facebook vond een paar dagen geleden de volgende conversatie plaats.
- Arnold Ligtvoet: Hmm, gonna miss you guys in BM this year. Is the decision final?
- Cygnus Hpv: I'm afraid so. Too busy at work and not able to squeeze enough trainings hours in between. And the costs of attending are increasing every year. With a family at home who also likes to go on holiday, you have to make choices. Bringing the whole family is way to expensive, apart from the fact that the kids have to go to school in September.
Dit naar aanleiding van deze op Facebook gedeelde link.

Zoek de verschillen

...op het zoekplaatje (fb) dat Auke ter gelegenheid van de 200e verjaardag van de fiets op Facebook heeft geplaatst.

QuadriCycle

Van deze vierwieler hadden we dus nog nooit gehoord, al betrof het een bericht van zo'n 5 jaar geleden. Heeft iemand er destijds wel iets van meegekregen, en wellicht nog belangrijker, daarna ook nog iets ervan vernomen...???

Course-Jet

Dat Auke behoorlijk creatief is, hebben jullie hierboven al kunnen zien. Tussen de bedrijven door is hij de concurrentie met o.a. zijn broer Theo aangegaan en heeft een wel heel erg groen alternatief (spreek de titel van dit item maar eens hardop uit) voor de Mango ontwikkeld. Of dit model ooit in productie gaat valt trouwens te betwijfelen, gezien dit eerste schaalmodel (fb) in de keuken een aanrijding met een pan heeft gekregen. Maar er doen geruchten de ronde dat hij al bezig is met een opvolger, die waarschijnlijk een naam als recucumberent (of iets dergelijks) zal gaan dragen.

Rammelstrook

Waar hebben we dit al eerder over gelezen? Oh ja, tijdens ROAM (Roll Over AMerica) zijn enkele velomobielen van de weg geraakt vanwege deze stroken. Wellicht toch een minder goed idee voor wegen waar ook fietsers gebruik van maken?

Tom Dumoulin Bike Park

Op 1 juni jl. werd in Sittard het Tom Dumoulin Bike Park feestelijk geopend door niemand minder dan de winnaar van de roze trui himself. Helaas was schrijver dezes destijds een paar dagen op stap en kon niet aanwezig zijn, maar nieuwsgierig als we zijn, hebben we het park deze week eens nader bekeken. We hebben ter plekke trouwens ook een aantal heuse rammelstroken gevonden! Meer info over het park, waaronder een plattegrond en de verschillende mogelijke parcoursen, is hier te vinden.
Catering en voorzieningen zijn er momenteel nog niet, maar hier wordt uiteraard aan gewerkt. Al met al is het een heel mooie locatie om te trainen en wedstrijden/sportevenementen te houden.

Docking station

Op station Meijersplein in Rotterdam kunnen fietsers hun fiets kwijt in een fietstoren. De FeetzDock is een soort kluis die de fiets wegzet in een magazijnstelling. Of deze geschikt is voor ligfietsen is niet bekend, maar we gaan er momenteel van uit dat een velomobiel zeker niet gaat passen.

Vaderdag

In België was het afgelopen zaterdag al vaderdag, dus kreeg Wouter een wel heel mooie nieuwe hoody (fb)!

Utreg

Na Kopenhagen blijkt Utrecht de meest fietsvriendelijke stad te zijn. Tenminste, volgens Wired en Copenhagenize.

Redactie

Reacties (0)