Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Cycle Vision: wat er allemaal te doen is

Gepubliceerd op 11 juni 2017 20:00, bijgewerkt op 12 juni 2017 18:16 (761 keer bekeken) 0Reacties

Nog twee weken, en dan is het CycleVision weekend, dè ontmoetingsplaats voor ligfietsers uit Nederland en omstreken. In het programma is aandacht voor wedstrijdrijders, aspirant ligfietsers, kinderen en treffengangers/kampeerders. Doe mee met de toertocht, leer hoe je schade aan de kuip van je velomobiel herstelt, proef de sfeer op Battle Mountain en luister naar de mening van onze oud-voorzitter over of en hoe de ligfiets (HPV) zich staande houdt tussen al het electrische fiets geweld. En ps. we hebben nog een stuk of tien vrijwilligers nodig, meld je snel aan om nog kans te maken op een crew T-shirt.

Vrijwilligers

Om met iets organisatie-technisch te beginnen: als je naar Cycle Vision komt, vergeet dan niet om je aan te melden voor een dagdeel als vrijwilliger, je ontvangt daarvoor veel waardering plus het felbegeerde crew T-shirt. Wees er snel bij, want dat T-shirt heeft ruim een week levertijd.

Wedstrijdrijders

Dit jaar volgt CycleVision kort op het WK dat zojuist verreden is in Mannheim. De kans is groot dat de wereldkampioen naar CycleVision komt, en dat biedt mogelijkheden om revanche te nemen! Het wedstrijdprogramma is een kopie van vorig jaar, met op zondag weer een 6-uurs race en op zaterdag de 1-uursrit, sprints in het Velodrome en stuurcriteriums voor open en gesloten ligfietsen.

Als je je nog niet hebt aangemeld, dat kan nog tot 18 juni. Daarna kun je je nog wel ter plekke melden op CycleVision, maar dat is duurder en bezorgt ons extra werk.

Aspirant ligfietsers

Voor deze groep hebben we iets nieuws bedacht: het gastheer/vrouw concept. Je meldt je vooraf aan,
en wordt dan in contact gebracht met een ervaren ligfietser die je rondleidt op CycleVision en je van uitgebreid ligfietsadvies kan voorzien. Op de zondag kun je ook meedoen met een toertocht
waarin rekening gehouden wordt met beginners. Je kunt hiervoor tegen actietarief een ligfiets of trike huren bij Maja Mobiliteit Leiden.

Kinderen

Neem je eigen fiets mee, alles met twee of drie wielen is geschikt! We zetten een behendigheidsparcours uit en een dubbele ringsteekbaan waar je naar hartelust tegenstanders kunt uitdagen. Op zaterdag na de 1-uursrit (ca 11:30) is er een kinderrace op de wielerbaan over 2,5 kilometer, aanmelding ter plaatse.

Treffengangers/kampeerders

Net als vorig jaar kun je kamperen naast het velodrome. Meld je daarvoor aan via de wedstrijdinschrijving. Op zaterdagmiddag kun je leren van Paulus den Boer hoe je een beschadigde velomobielbody repareert. Kees van Malssen vertelt over "Trends en ontwikkelingen rondom HPV in Nederland", en we sluiten de middag af met een sfeerimpressie van
Battle Mountain 2016. Zondag is er een toertocht langs de Amstel, afhankelijk van het aantal deelnemers verdeeld in groepen beginners en gevorderden. De tocht begint na de start van de gecombineerde 3/6-uursrace, en is op tijd weer terug om de 6-uursracers aan te moedigen als de man met de hamer op hen in begint te beuken.

CycleVision is ook de plek om het speciaal voor/door de vereniging ontworpen Ligfietsshirt te passen. Als je hem niet al besteld hebt is misschien je maat toch te koop.

Kijk voor details over tijden en locaties op cyclevision.nl, in de Google kalender, of mail een vraag.

Redactie

Reacties (0)