Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 09 juni 2017 13:00 (3013 keer bekeken) 4Reacties

Record, Battle Mountain, Verspringen, Foto's, Verkeersborden, Bomen, Afleiding, Dresscode, Overzicht, Tour, Berlijn, Nog meer foto's, Het betere klimwerk, Stop Killing Cyclists, Efficiency, Monza, Mooi Geel

Record

Roland Schell heeft een succesvolle recordpoging gedaan, om Duitsland met de fiets van zuid naar noord te doorkruisen. Hij reed ongeveer 1070km van de Duits-Oostenrijkse grens, naar die van Duitsland en Denemarken, in pak 'm beet 33 uur. De exacte afstand en tijd wordt na goedkeuring van het record bekend gemaakt.

Battle Mountain

Verspreid over de hele wereld zijn de verschillende teams al geruime tijd druk in de weer met de voorbereidingen voor Battle Mountain. Zo ook HPT Delft & Amsterdam, dat deze week weer een nieuwsbrief uitbracht.

Velomobielverspringen

De volgende keer dat he WK HPV in België georganiseerd gaat worden, komt er waarschijnlijk een nieuwe wedstrijdcategorie bij: velomobielverspringen! (fb)

Foto's maken

Het is weer vakantietijd, dus hoe gaan we foto's maken? De smartphone... of nemen we een compact camera (we gaan niet uit van een spiegelreflex met of zonder die spiegel met allerlei lenzen). Hier zijn een aantal goede tips voor het maken van foto's op de fiets.

Verkeersborden (fb)

Verplicht ligfietspad?
Slippende auto's op het fietspad.
Geen verkeersbord, maar Fokke en Sukke.

Te dikke bomen verdwijnen in Vlaanderen

De dikke bomen maken te veel slachtoffers onder het gemotoriseerde verkeer, dus moet de boom 'vergevingsgezinder' worden en mag niet dikker worden dan 10 cm doorsnee. Op de openingsfoto zie je naast die boomsprieten een voet- of fietspad. De voetganger en/of fietser daar wordt blijkbaar vergevingsgezind genoeg geacht voor de geachte automobilist.

Afleiding

Nu kunnen we wel weer op de automobilisten gaan mopperen (ja, geef toe, dat doen we graag), maar waarschijnlijk is het met de percentages bij (m.n. jeugdige) fietsers nog slechter gesteld. Dat laatstgenoemden zich niet in een >1ton-wegende (moord-)machine verplaatsen is niet perse een reden om dit te bagatelliseren.

Dresscode

Voor fietsers (fb), als het tenminste aan de modeontwerpers ligt.
Wie wil daar nu mee gezien worden? En hoe krijg je dat jasje zo, netjes, in die te nauwe broek?

Overzicht

Velomobielen komen in allerlei soorten en maten. Hier een aardig overzicht, al missen we nog wel het één en andere model.

3 Wheels 4 France

Josef Janning (aka Jupp) is geen onbekende in de wereld van de velomobielen. Eerder was hij verantwoordelijk voor 'ROAM' (Roll over America, 2011) en 'The Great Baltic Sea Ride' (2014). Er zijn weer 3 jaar voorbij, dus hoog tijd voor een nieuw ritje: dit jaar krijgt de 'Tour de France' concurrentie. Aan de titel van de rit te zien gaat Jupp niet met zijn nieuwste aanwinst, een Quattrovelo. Of die helemaal niet mee mogen...???

Oostzeetripje

Niet helemaal zo ver is Auntie Helen momenteel op pad. Ze is sinds afgelopen weekend met haar partner Klaus op weg naar Berlijn. Ze doen dit via een omweg langs de Oostzee en hebben daar in de regio zelfs al de plaatselijke krant gehaald.

Orca foto's

"In der Velomobile-Szene ist der ORCA von FLEVOBIKE Technology die unbestrittene Beauty-Queen.", zo begon een aankondiging die we van Flevélo in Lübeck(D) kregen. Zoals bekend valt er over smaak te twisten en zijn er nog voldoende andere modellen die ook best aanspraak zouden kunnen maken op die titel van 'Beauty-Queen'.
Maar de foto's, waar deze aankondiging eigenlijk over ging, zijn inderdaad wel heel erg mooi! Gemaakt werden ze bij zonsopgang (4.51 uur!!!) op het Oostzeestrand bij Travemünde.

Op naar de Galibier

Adri Burghout liep tegen een oude liefde aan en neemt haar mee de bergen in (fb). Maar voor ze samen aan de slag gaan voor het goede doel, krijgt ze eerst nog een nieuw jasje.

Stop Killing Cyclists

In Groot-Brittannië sterven zo'n 40.000 mensen per jaar aan luchtvervuiling die veroorzaakt wordt door het verkeer. En daar moet wat aan gedaan worden, vindt de actiegroep 'Stop Killing Cyclists'.

Efficiëntie

Dat velomobielen efficiënt zijn weten we natuurlijk al langer, maar Luc (On The Go) vat het nog eens mooi samen op zijn blog 'The Velomobile Observer'. Hoewel, samenvatting...??? Deel 3 alweer!
(Deel 1 en deel 2 zijn in april, resp. begin mei al gepubliceerd)

Monza

Een circuit met een rijke historie, zo kun je Monza zeker wel noemen. Gelukkig wordt die historie ook steeds vaker verrijkt met evenementen zonder benzineslurpende racemachines. Rij een stukje mee in de DF van Renato Falzetti, vanaf net voor de Variante Ascari, via de Curva Parabolica naar de finish.

Mevrouw Mooi Geel

...wordt mevrouw Mooi Wit! Nee, schrik niet, ze wil niet van meneer Mooi Geel af, maar...
Ach, lees zelf ook maar.

Redactie

Reacties (4)

wernerklomp

Monza was een mooie race
Een uur lang, 60km per uur bij 35 graden
Dat hebben de italianen weer leuk georganiseerd.
http://www.velomobilforum.de/forum/index.php?threads/second-round-hpv-italian-championships-in-monza-03-04-06-2017.48523/

Groeten, Werner

wernerklomp, 09 jun 2017 16:47

Flevo-Whike

Foto met springende WAW velomobiel is een trucage foto (dus niet echt). Wel leuke grap natuurlijk.

Flevo-Whike, 09 jun 2017 21:57

avatar

Volgens mij is dat toch een echte foto zonder trucje Flevo-Whike.

magmamarc, 10 jun 2017 08:59

quesjer

Ik weet niet van deze foto, maar een vergelijkbare is genomen tijdens een ligfietswedstrijd in Zwolle, september 2010, en die heeft ooit de voorpagina van Ligfiets& gesierd. Die foto was zeker geen trucage!! Dus het kan beslist.

quesjer, 17 jun 2017 12:08