Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 19 mei 2017 13:30 (3644 keer bekeken) 5Reacties

Woonwerk verkeer, slapend fietsen, altijd in de schaduw fietsen, racen tegen een bromfiets, mens aangedreven onder water, altijd brood mee, bijzonder gereedschap en zonder weerstand geen energie

Woon-werkverkeer

Otfried fietst zich fit op het woon-werktraject Münster-Steinfurt ('Nederlands'). Op deze manier bespaart hij ook nog eens op extra fitnesstraining.

In slaap gevallen

De 43 jarige Rainer Thiesen uit Altenburg (Duitsland), ('Nederlands') is maandagavond in slaap gevallen op de (lig-)fiets, en werd de volgende dag in Bulgarije weer wakker, zo'n 1500 km verderop. Grensposten is hij gewoon onderdoor gereden. Zoiets is in werkelijkheid op een klassieke fiets onmogelijk!
Dit verhaal doet ons meer denken aan een vergelijkbaar geval: Schnelle Jelle!

Hoogmoed(ig)

Hoge fietsen, voordat ze in 1963 in Californië werden verbannen. Het stuur werd een hoog stuur of 'riser' (fb) genoemd, en werd gebruikt om fietsen te personaliseren. Later kwamen de apenhangers, waarbij het stuur nog hoger zat.

FlevoBike

De pakketfietsen, ontwikkeld door Flevobike uit Dronten, rijden inmiddels in Utrecht en Arnhem, maar ook in Duitsland, Zweden en Engeland. Speciaal voor G.: het trapmechanisme lijkt op dat van een ligfiets. Iedereen die geïnteresseerd is in het veel mee nemen op/in de fiets moet naar het  International Cargo Bike Festival (11-13 juni).

Quattrovelo en zonnepanelen

OK, je hebt natuurlijk fantastisch veel ruimte in zo'n Quattrovelo maar blijkbaar niet genoeg voor dit enorme zonnepaneel (fb). Je zit in elk geval heerlijk in de schaduw (fb).

Squirt i.p.v. olie

Wij hebben eerst eens opgezocht wat squirt zou betekenen: gulp, spuiten of opspatten (en zelfs 'onbelangrijke mensen'). Niet iets waar je als eerste aan denkt als je dit product in handen krijgt.
Squirt is een vervanger van olie, en de Kampeerwijzer probeert dit product uit op de kettingen van hun trikes. Als het er nou maar niet vanaf spat. Blijkt het ook nog een 'droog smeermiddel' te zijn. Goed, wonderlijke naam, voor misschien een heel goed product.

Snelste?

Velomobiel tegen bromfiets. Wie gaat er het eerst over de eindstreep?

Inspiratie

Inspiratie Joop

Geen idee waar Saukki of Joop de inspiratie vandaan hebben. Wij kregen van Joop namelijk bijgaande foto. Wel een paar katrolletjes voor extra veiligheid.


WASUB VII gedoopt

De 'human powered submarine' een project van 25 studenten van de TU Delft, VU Amsterdam en Haagse Hogeschool, is gedoopt

Afdalen

Niet alle afdalingen (fb) met de fiets gaan vlot.

Nuttig gereedschap van fietsonderdelen

Wat je niet allemaal met fietsonderdelen kan doen. Een kurkentrekker, een kurkentrekker met breed handvat, een compacte kurkentrekker (alle op Facebook, met dank aan Valerie).

Fiets DNA

Na veel zoeken is het DNA van de fietser (fb) eindelijk ontdekt. Achteraf gezien heeft toch lang geduurd, gezien de verschijningsvorm.

Examenvraag

Cito-toetsdeskundige Roelien verklaart de examenvraag: In [...] de tekst wordt uitgelegd dat het verplicht stellen van de fietshelm onveiligheid met zich meebrengt. Plaats in de uitwerkbijlage de nummers 1, 2, 3 en 4 in de juiste volgorde van oorzaak en gevolg in het schema.

Brood mee

Altijd brood mee (fb) tijdens het fietsen. Wel hopen dat de weg schoon is, en het niet regent. Volgens het commentaar bij de foto ontbreekt alleen boter en beleg.

Houten tandem

Dat ziet er heel mooi (fb)  uit: een rug aan rug tandem van hout. 

Hub drag

Een naafdynamo lijkt ideaal. Maar merk je daar nou nog wat van, qua trapweerstand? CyclingAbout zocht het tot achter de komma uit.

Redactie

Reacties (5)

pjotr320

Mijn oudste ketting met Squirt is nu ongeveer 9000km oud. Met een schuifmaat meet ik nu 146.5mm. Oftewel, die kan nog 3000km mee, schat ik. De ketting heb ik nooit schoongemaakt sinds er Squirt op zit. En ik kan zelfs met een witte broek op mijn Gaucho rijden.
Voor mij geen olie meer :-)

pjotr320, 19 mei 2017 15:48

avatar

Kurken trekken lijkt me lastig met deze flesopeners maar ze zijn wel heel mooi. :-)

pwel2000, 19 mei 2017 16:27

Flevo-Whike

@Peter ik neem even aan dat je niet bij een inktvis of vrouw langs gaat om je ketting te smeren :-)
Maak je nu reclame voor Squirt Lube Wax?

Flevo-Whike, 20 mei 2017 09:22

pjotr320

@flevo-whike. Nee, een echt tevreden gebruiker. Sinds gister zit het ook op de ketting van mijn mtb.
Zou je de link met 'vrouw' hier kunnen toelichten?

pjotr320, 20 mei 2017 17:36

Flevo-Whike

@Peter : google op squirt en je krijgt al snel ook resultaten in relatie tot dames.

Flevo-Whike, 21 mei 2017 21:19