Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 05 mei 2017 13:00, bijgewerkt op 05 mei 2017 20:31 (2929 keer bekeken) 7Reacties

Star Wars, Nieuwsbrief HPT, KerVelo, Fietsgebruik, Kever, Streetview, Nostalgie, Werkplaatsperikelen, Donald Duck, Emigrant, Zuiderzee Klassieker

Star Wars

In Zweden heeft Sebastian van den Bergen de krant gehaald met zijn Quattrovelo. De journalist vroeg zich af of hij te maken had met een ruimteschip uit Star Wars, of met een toekomstvisie uit de jaren '50 van de vorige eeuw.

HPT Delft & Amsterdam

Bij HPT Delft & Amsterdam ligt het werk niet stil. Hierover valt weer het één en ander te lezen in de laatste nieuwe (Engelstalige) nieuwsbrief.

KerVelo lowracer

Veel Spartaanser kan een ligfiets er waarschijnlijk niet uitzien: zelfs de ketting ontbreekt. Wat een schoonheid!!! De prijs zal naar verwachting rond €3.500 komen te liggen.

Fietsgebruik afremmen?

"Pardon?!?", denk je wellicht bij het lezen van de kop van dit artikel. Nu blijkt het gelukkig allemaal wat genuanceerder te liggen, want er valt nog genoeg te winnen.

Keveridolaat

Wellicht is dit misschien een idee om zelfs de echte "Petrol Head" uit de auto en op de fiets te krijgen. Maar het is zeker ook een fiets voor de "gewone" liefhebber van klassieke lijnen.
Zou de snoek iets voor een ontwerp voor een ligfiets zijn?

Streetview

"You know you ride a lot when your velomobile makes google street view!", aldus Doug Davis op Facebook. Hier is hij nog wat duidelijker in beeld.

Fietsnostalgie

Uit deze collectie prenten en foto's valt onder andere op te maken, dat sommige "nieuwerwetse dingen" helemaal zo nieuw niet zijn. Maar dat maakt deze collectie niet minder leuk.

Werkplaatsperikelen

We kennen allemaal het belang van goed gereedschap. Een goede werkbank hoort daar ook bij, zoals onze Finse vriend Saukki uitstekend weet te demonstreren!

Katrien

Dat het vrolijke weekblad van Donald Duck met zijn tijd mee gaat en vaak ook voorop loopt, is al langer bekend. En in dit geval is het fijn dat er ligfietsers/velomobilisten zijn die een abonnement hebben (fb).

Even wat teksten van Katrien: "Wat een enig ding.', 'Grappig, je ligt er bijna in!', 'Da's nog eens comfortabel fietsen!', 'AAAHHH... die frisse boslucht... die heerlijke stilte." Geen woord over hoe snel ie gaat. Wel is het lastig om iemand mee te nemen, nee een type als de Quattrovelo (Willie Wortel!) is nog niet in Duckstad gearriveerd. Alleen Donald Duck, wie anders, beschouwt de velomobiel, nog, niet tot een vooruitgang, maar dat is gewoonweg kinnesinne.

Door Europa

David emigreert naar Zweden, per Alleweder! Helaas lijkt het lastig om onderweg het blog bij te houden, want verder dan dag 2 is hij niet gekomen. Maar wie nieuwsgierig is en toch de laatste nieuwtjes wil weten, kan hem wel op Facebook volgen.

Zuiderzee Klassieker

Tot slot vraagt Robert nog om aandacht. Niet voor zichzelf, maar voor de Zuiderzee Klassieker. Zelf neemt hij op de 60km-route deel met een trike, en hij hoopt dit jaar meer ligfietsen te zien dan de 1 of 2 exemplaren die vorig jaar meededen aan deze rit voor het goede doel.

Redactie

Reacties (7)

dobunl

Eindelijk is het verhaal met Katrien Duck met haar velomobiel gepubliceerd. Evert Geradts heeft het scenario al eind 2014 geschreven en geschetst, geïnspireerd door verhalen over mijn Quest. Wel heeft de redactie van Donald Duck het iets ingekort.
Overigens, oplettende lezers zien dat hij al de openklappende staartvin van de Quattrovelo, die toen alleen nog maar in het prototypestadium verkeerde, in de velomobiel van Katrien heeft verwerkt.

dobunl, 05 mei 2017 15:15

avatar

Nee, ik vind het jammer dat Pieter Sijbrandij geen DIGITAAL abonnement op de Donald Duck heeft. Want nu moeten wij (volwassenen) het doen met de inferieure scan gemaakt met een mobiele telefoon. Helaas!
Ongeveer vergelijkbaar met Saukki's 'workmate'...

MichielAdriaan, 05 mei 2017 17:58

TeJayLigFts

Mick, denk je dat we zoiets mogen publiceren? Er bestaat nog zoiets als copyright. Je moet het doen met de scan rechtsonder op de vrijdagberichtillustratie.

TeJayLigFts, 05 mei 2017 18:31

avatar

Die is wél leuk en duidelijk Theo :-)

MichielAdriaan, 05 mei 2017 20:10

davidgeets

Hej allemaal,

Bedankt voor wat reclame te maken voor mijn reis doorheen Europe met mijn alleweder ;-). Ik vond het al verdacht dat er ineens zoveel bezoekers uit Nederland op mijn pagina terecht kwamen^^.

Zo ja, de hoofdpagina probeer ik dra wat up te daten. Inderdaad niet zo simpel op de baan om wat deftige artikels te schrijven. Volg mij op facebook, instagram en twitter, daar wel dagelijkse updates van hoe ik met mijn velomobiel naar Zweden doorreis. Dra in Nederland! Misschien kruisen we elkaar wel!

Loopt lekker vlotjes,

Tschüss,

David

davidgeets, 05 mei 2017 22:03

avatar

Weer een mooi instructiefilmpje van Saukki.
Gisteren had ik exact hetzelfde probleem met mijn oranje Quest. Teveel of te weinig oranje-gevoel misschien? In mijn geval waren de lagers kapot. Velomobiel heeft het netjes hersteld.

Over die werkbank. Tja dat is wel een triest gezicht als je al die keukenstoelen in elkaar ziet donderen. Ik heb zelf goede ervaring met een picknicktafel. Je kan dan de Quest in twee etappes omhoogtillen (tillen bij het instapgat). Je moet dan wel van de buitenlucht houden.

xanderniezing, 05 mei 2017 22:20

m66roepers

Dat artikel dat de vraag stelt of fietsgebruik niet afgeremd moet worden, maakt mij toch wat ongerust. Groningen wil het doorgaande fietsverkeer uit de binnenstad weren. De bussen verdwijnen ook en de V&D is al weg. Wat wil men nu met de binnenstad? Ik denk dat fietsverkeer noodzakelijk is om het levendig te houden, ook het doorgaande fietsverkeer, want betekent dat het goed toegankelijk is. Blokkades opwerpen voor fietsen betekent mijns inziens ook dat mensen niet alleen meer gaan lopen maar ook meer gaan autorijden.

m66roepers, 08 mei 2017 12:29