Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 10 maart 2017 13:00, bijgewerkt op 10 maart 2017 18:57 (2741 keer bekeken) 0Reacties

Recordpoging, schuilplek, TV, freewheel, redenen, luchtvervuiling, leeftijd, close encounter, oude doos, wintertraining, smurfenmuts, petje, prijs

Facebook

In dit bericht hebben we de links naar Facebook gemarkeerd met (fb). Met uitzondering van de link die gemarkeerd is met (fba) zouden deze links ook benaderbaar moeten zijn voor lezers zonder Facebook-account. Er verschijnt weliswaar een vervelende melding waarin men je een account probeert aan te smeren, maar die kun je gelukkig weg klikken.

Recordpoging

Op de wielerbaan van Edithvale (Melbourne) wordt vandaag een poging ondernomen om het 24-uursrecord met een tandem te breken. Jeffrey Nielsen en Tim Marquardt (fb) zijn sinds even na 11.00 uur (CET) vanochtend (21.00 uur plaatselijke tijd) met hun Trisled ligfiets onderweg. Hun vorderingen zijn ook live te volgen.

Schuilplek voor fietsers

Een ‘bio-based’ schuilplek voor fietsers won de prijsvraag die was uitgeschreven door de Cleantech Regio.

Liggers op TV

Niet alleen was er op ZAPP een aflevering over ligfietsen. Op de BBC was vorige week een aflevering over Icebyk (fb).
We hebben, als ligfietsers, wel eens minder aandacht gehad!

Nieuw freewheel

Bij Sinner is men aan het testen met een ander, kwalitatief beter freewheel (fb). Er is nog een probleempje met het aantal tanden, maar zoals op Velomobilforum te lezen valt, is hier al een oplossing voor bedacht.

Redenen om de fiets te pakken

Waarom zou je de fiets nemen (geen ligger te bekennen)?
We noemen er een paar: altijd vooraan bij een file, altijd een zitplaats (hier dus alleen zadels), een uur fietsen per dag is goed voor je gezondheid.

Smerig op fietspad

Dacht je dat fietsen goed voor je gezondheid is, wordt dit, al jaren, grotendeels teniet gedaan door brommers en scooters. En eigenlijk in mindere mate door auto's (we praten alleen over verkeer op wielen).

Een wat uitvoeriger stuk op Fietsberaad.
Ook de University of Leicester ('Nederlands') heeft metingen verricht op dit gebied en kwam tot de conclusie dat beperkte ruimtes zoals steegjes een sinkhole (of een hellhole) voor luchtvervuiling is (met dank aan Etienne voor het aanleveren van deze links).

Hoe ouder, hoe...

Onder het motto cycli van het leven wordt ons leven getoond.
Opmerkelijk is dat de ligfiets in zicht komt bij gepensioneerden *. Daarentegen worden de ouderen, althans hier, nog excentrieker: ze fietsen op een eenwieler.
* wij weten dat dit bij (minimaal) één van de Ligfiets.net-redacteuren, min of meer, klopt!

Als een speer...

Mike babbelt in zijn video onophoudelijk als hij voor het eerst een velomobiel ziet. Hij gaat helemaal los, als Doug ineens uit zijn blikveld verdwijnt.
Voor wie het Engels goeddeels kan volgen is dit best hilarisch. Niet bang zijn voor wat krachtige uitspraken!

2e International Human Powered Speed Championship

Bob heeft een aantal foto's gevonden van het 2e International Human Power Speed Championship (fb) op 24 april 1976 in Californië.
De foto's zijn niet van beste kwaliteit, maar daarvoor wel historisch!

Wintertraining Amsterdam-Sloten

Alweer bijna twee weken geleden: de wintertraining in de velodrome op de plek waar, hopelijk, binnenkort ook Cycle Vision weer doorgaat. Mick, de papierloze, heeft een mooi verslag gemaakt (en kreeg ook een goed bericht over zijn komende DF).

Opbergruimte smurfenmuts

Als je altijd al meer opbergruimte wilt hebben, dan is er ook nog de smurfenmuts. Alleen wat lastig toegankelijk, tenzij je er een opening in maakt. Wouter heeft wel eerst navraag gedaan voordat hij de boor en zaag er in zette!

Volksvelo

Of is het nou Folksvelo? Daniel maakt een baseballpet met een velomobiellogo (fba).

Innovatieprijs

Heb je een goed idee om het fietsgebruik te bevorderen? De Tour de Force Innovatieprijs biedt de mogelijkheid dat aan een breed publiek te presenteren. En je maakt kans op een prijs van €10.000.

Redactie

Reacties (0)