Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 03 maart 2017 13:00, bijgewerkt op 03 maart 2017 23:15 (2314 keer bekeken) 1Reacties

Banden, e-trike, kleuren, carnaval, wind, Bebop, Battle Mountain, verkiezingen, Moskou-Peking, binnenfietsers, schijfremmen, wereldreizigers

Verse banden

Eens in de zoveel tijd ben je aan nieuwe banden voor je fiets toe. Maar weet je eigenlijk hoe deze worden gemaakt? Bekijk hier een mooie film van Schwalbe.

e-Fat trike

Deze Etnnic fat trike is geschikt voor de gehandicapte medemens. Uitgerust met trapondersteuning en geschikt voor alle soorten terrein en weersomstandigheden wat tractie betreft.

Kleurenconfigurator MooiGeel uitgebreid

Paul van MooiGeelisNietLelijk breidt de kleurenconfigurator voor velomobielen binnen afzienbare tijd uit met de mogelijkheid om wraps, stickers, toe te passen.
Oh, en de Orca mag intussen ook ingekleurd worden. Alleen waarom je de zwarte onderkant ook in mag kleuren? Weet Paul iets dat wij niet weten?

Onderweg naar de carnaval

En wel met een trike. Maar ook een velomobiel kun je heel goed "verkleden" om aan de optocht mee te doen!

Winderig

Het blijft altijd opletten bij een harde wind: ineens rij je op twee wielen. Hier loopt het goed af, geen natte voeten.

Einde Bebop

Wim Schermer meldt deze week in zijn blog dat de Bebop-pedalen en onderdelen definitief uit de productie zijn genomen.

Poster voor Battle Mountain

De affiche voor de wedstrijden in Battle Mountain, 11 - 17 september, is gereed. Ook deze poster is weer ontworpen door C. Michael Lewis.
Doordat hun fiets voor deze poster is gebruikt, is Team Policumbent nu nog meer gemotiveerd.

Verkiezingen en fiets

Mocht je nog tot de zwevende kiezers behoren, dan is deze vergelijking van de Fietsersbond wellicht wat je nodig hebt om je keuze te bepalen. Van de andere kant, als je je keuze al dacht te hebben gemaakt, dan komt deze hierdoor misschien wel weer op losse schroeven te staan...

Van Moskou naar Peking

Je zou Tim Cope nogal reislustig kunnen noemen, maar dat zou eigenlijk een understatement zijn. Eén van zijn reizen ging van Moskou naar Peking, met de ligfiets!

Overdekt fietsen

En nee, niet met een velomobiel, maar met een Tacx en Zwift deelnemen aan de NK op Watopia.

Harry Lieben: Made #75 in a field of 114 in my category. Inexperienced as I am with roadracing I did a lot of riding point of a group and even alone after the first two rounds. So it was very hard on me and i was pretty shaky and completely worn out at the finish.
Boah, de eerste twee ronden teveel gegeven om aan te klampen bij een groep. Toen begon de Flux smart trainer te piepen (v-snaar?) en had ik een excuus om het wat rustiger aan te doen. ;-)

Harry's rit kun je hier bij Strava bekijken.

Maar ook bij HPT Delft & Amsterdam maakte men van de gelegenheid gebruik om wat extra motivatie voor een training (FB) te hebben.

Te scherpe schijfremmen

Hoort dit onder het kopje nepnieuws?

Wer weiß mehr?

Een leuk artikel over een kaartje van een stel wereldreizigers uit de vorige eeuw leidt eigenlijk alleen tot meer vragen. Wie meer weet over deze avonturiers mag zich melden.

Redactie

Reacties (1)

m66roepers

Wer Weiß mehr?

De wereldreis kwam niet verder dan Frankrijk. Zie dit bericht, zo bleek op het
Velomobilforum.

m66roepers, 04 mrt 2017 08:22, bewerkt op 04 mrt 2017 08:25