Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 10 februari 2017 13:00 (3322 keer bekeken) 0Reacties

'Zwaar fietsongeluk', gevaarlijke fietsen, politiecontrole, oproep, pas op drempels, Winterfiets Elfstedentocht, Zitterik, handig gereedschap, fietspaadje, lichtgewicht, virtueel fietsen, oplossing wielerbaankwisje

'Zwaar fietsongeluk'

Een kleuter krijgt een ongeluk, terwijl zijn vader onbewogen doorfilmt (toch het bekijken waard). Waar zal de peuter dit eerder gezien hebben?

Gevaarlijke fietsen

Na zelfontbrandende tablets, is het nu de beurt aan de accu's van e-bikes. In de parkeergarage in Hannover brandt een hoogenergie-accu uit en veroorzaakt, gelukkig alleen, rookschade (behalve voor de fiets in kwestie). En dit is niet de eerste brand veroorzaakt door dit type accu's.
Het schadebedrag? Maar liefst een half miljoen euro!

Politiecontrole

Zes politiekorpsen, in Engeland, gaan controleren of automobilisten wel voldoende afstand houden van een fietser bij het inhalen.
'Een veilige passeerafstand van minimaal 1,5 meter wordt algemeen beschouwd als een minimum, hoewel het verkeersreglement zegt dat bestuurders de fietsers net zoveel ruimte behoren te geven of ze een auto passeren.'

Oproep

Niet alleen in Mannheim wordt het tweehonderdjarige bestaan van de fiets gevierd. Ook in Düsseldorf, bij de start van de Tour de France, is er op 17 juni de 'Fête du Vélo'.
Er wordt gezocht naar: tandems, trikes, ligfietsen, roeifietsen, velomobielen…. oftewel alle met spierkracht aangedreven bijzondere fietsen. Maar ook welkom zijn allerlei historische fietsen en eventueel fietsers in bijpassende fietskledij.
Opgeven via het volgende e-mailadres.

Pas op, drempels!

Je houdt het amper voor mogelijk, 10 cm hoge verkeersdrempels op een fietspad. Waar? In Montmagny (Val-d’Oise), Frankrijk.
Reden? 'Om te voorkomen dat automobilisten via het fietspad gaan inhalen'. Zucht!
Een van de reacties zegt dat ze die barrières ook in de lengterichting hadden kunnen leggen.

Winterfiets Elfstedentocht

Stempelen in Dokkum in foto's.
De futuristische fiets.
En op Waldnet.

Zitterik

Gezien op de beurs in Assen: een lichtgewicht zitje genaamd de Zitterik. Wel is het handig als je deze op een, droge, verhoging kan leggen. Deze Zitterik geeft verrassend veel steun aan de rug.

Handig gereedschap

Fijn en klein gereedschap, de Uniche Stepless Rachet tool voor de fietser.
Nog meer over dit handige stukje gereedschap.

Fietspaadje

Een mooie omweg voor fietsers zonder hoogtevrees. Spectaculair, als je er dan oog voor hebt.

Lichtgewicht

Je kan het ook overdrijven om de fiets steeds lichter te maken.

Virtueel fietsen

M.b.v. Streetview fietst deze Brit door heel Engeland.

Oplossing wielerbaankwisje

De oplossing van het kwisje van het vorige vrijdagbericht ziet er als volgt uit:

Oplossing wielerbaankwisje


Hiermee heeft Hans de eeuwige eer verkregen, want de jury heeft de hand over haar hart gestreken en Bladel goedgekeurd (Hapert ligt namelijk in die gemeente).

Redactie

Reacties (0)