Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 20 januari 2017 13:00 (2705 keer bekeken) 2Reacties

Frankrijk fietshelm verplicht, alleen voor fietsen, 'Battle Mountain' verhuist mogelijk, strijd om fiets(-symbool), waar laat je de Camelbak, zelfbouw trike, antilek melk, Icebyk en TU Delft, extra bagageplek, op zwart ijs, en met een ligfiets, fietsboom, sneeuwploeg, en toch gaat het, Pima in winteruitvoering

Frankrijk: fietshelm verplicht

Vanaf 22 maart is het in Frankrijk voor kinderen, tot 12 jaar, verplicht om een fietshelm te dragen! Zowel zelfstandig fietsend, als achterop bij pa of ma! De boete op het niet dragen, is niet mals.
Zie het bericht bij de NOS.

Alleen voor fietsen

Ergens in een Franstalig land staan of stonden deze borden in het, tijdelijke, dorp Les-Cyclistes: Het is verboden voor alles, behalve de…

'Battle Mountain' verhuist mogelijk

LCCAT (Lander County Convention & Tourism Authority) werkt aan de haalbaarheid van de ontwikkeling van een eigen parcours en eventueel voorzieningen voor de WHPSC nabij de Highway 305. Er wordt nog gewerkt aan de details en de locatie.
(Battle Mountain wordt niet verplaatst, alleen de racelocatie)

Strijd om fiets(-symbool)

In India zijn er, of waren er nog, veel analfabeten. Om onderscheid te maken tussen de politieke partijen koos elke partij een symbool. Als zo'n partij uiteenvalt, wie krijgt dan het symbool?
'Over een van die politieke symbolen, de fiets van de socialistische Samjawadi Partij in Uttar Pradesh, de belangrijkste Indiase deelstaat, is afgelopen weken een enorme vete ontbrand. De reden: premier Akhilesh Yadav betwist zijn bejaarde vader en partijleider Mulayam Singh de macht in de partij. Een scheuring dreigt, en wie krijgt dan de fiets?
Vooral Yadav meent recht te hebben op het symbool, want hij fietste bij de laatste verkiezingscampagne persoonlijk de halve deelstaat rond. En de fiets is natuurlijk een geweldig symbool voor een partij die beweert op te komen voor de gewone man. Al ziet het er raar uit als partijbonzen zich laten rondrijden in dure limousines met op de motorkap vlaggetjes met de fiets.'
Nou kennen wij een soort fiets die duidelijk onderscheidend is van de standaard fiets.

Uitslag: Akhilesh Yadav mag het fietssymbool gebruiken.

Waar laat je de Camelbak?

Deze oplossing zal misschien wel eens eerder getoond zijn: Doug hangt, met dank aan Alan, de Camelbak aan de 'klerenhanger'.

Zelfbouw trike

En, nee, het is niet die opgetuigde trike. Het is de trike met die ballonachterband. Meer een soort cruiser (Amerikaanse type fiets).

Antilek melk

Velomobiel.nl heeft nu ook antilekvloeistof (sealant) in het assortiment. Of het werkt, laat het volgende filmpje zien.

Icebyk en TU Delft

Vorige week vrijdag heeft het team van de TU Delft de Icebyk uitgeprobeerd.

Extra bagageplek

Natuurlijk kan je achter het zitje een reserveband ophangen, maar ook een tas, bedacht Doug.

Op zwart ijs

Diezelfde Doug dacht dat het ijs van een plas op het fietspad hem en de Quest wel zou houden. Toch te langzaam gereden.
Zie ook de mooie breuklijnen.

En met een ligfiets?

Dan kan je achteroverleunend die schermen lezen. Veel comfortabeler.

Fietsboom

Zijn we van de kerstbomen, al dan niet opgebouwd uit fietsen, af, staat er weer een fietsboom in Nijmegen.

Sneeuwploeg

Deze AZUB met sneeuwbanden is voor de gelegenheid uitgerust met een ploeg.

En toch gaat het

Twee trikes in een besneeuwd landschap.

Pima in winteruitvoering

Vooruit, nog wat voertuigen in de sneeuw. De Pima van Cabbike met opties om het bij kou ook uit te houden.Heugelijk nieuws: sinds kort hebben we drie nieuwe redacteuren bij Ligfiets.net. Het zijn Marc, Oliver en Paul.

Redactie

Reacties (2)

pietandringa

Velomobiel heeft inmiddels een positief bericht op de website staan over de Bike-on antilek vloeistof: http://www.velomobiel.nl/nieuws/92/antilek-vloeistof-testen.html
Van veelfietsers heb ik begrepen dat antilek vloeistof het beste werkt in tubeless banden, daarna met latex binnenbanden en het minst met butyleen binnenbanden. Als Bike-on wel goed werkt met butyleen binnenbanden dan zou dat een mooie opsteker zijn. Ik fiets nu met F-Lites + latex binnenbanden + Joe's Sealant en het is werkelijk een genot om met de F-Lites te fietsen. Helemaal in de winter, waarbij bijna iedere andere band het gevoel geeft of je met stroop aan de banden fietst.

pietandringa, 20 jan 2017 13:40

avatar

Elly Harte Boetekees heeft jaren geleden achter haar stoel van haar Quest net zo`n net hangen, en tijdens mijn Rondje Ierland en naar de Bron van de maas hing mijn drinkzak ook op de kleerhanger. Niets nieuws dus! Groeten Kees.

Quest380, 20 jan 2017 13:46