Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 23 december 2016 13:00 (2796 keer bekeken) 1Reacties

Velomo's gestroomlijnde tweewieler, fietsen stallen bij station, omheining, fietsenberging behouden, fietsboulevard(s) geopend in Australië, spaken (ww), Aniek en Iris, afwijkend, kerst

Velomo's gestroomlijnde tweewieler

Velomo heeft een positieve mal gemaakt voor de volledig gestroomlijnde eensporige velomobiel. Na veel schuren, moet daar een negatieve mal van gemaakt worden. Daarna kunnen van die mal de hogesnelheidsrompen gemaakt worden.

Fietsen stallen bij station

Wie denkt dat het lastig is om fietsen te stallen bij het treinstation iets van de laatste tijd is, moet hier maar eens naar kijken: Gare de Lyon te Parijs (zeer vermoedelijk), in de jaren veertig.

Omheining

In Amsterdam is een deel van een hekwerk, prototype, geplaatst voor een grote fietsenstalling op het Rokin: en wat voor een hekwerk!

Fietsenberging behouden

De fietsenberging blijft verplicht bij nieuwbouw. Wel zei minister Blok, voor Wonen en Rijksdienst, dat gemotiveerd afwijken voor gemeenten mogelijk moet zijn.

Fietsboulevard(s) geopend in Australië

In Perth wordt eind maart de eerste fietsboulevard geopend. Daarnaast is er een landelijke bijeenkomst met o.a. een presentatie van de 'prominent Dutch cycling blogger' Mark Wagenbuur!
Als Mark daar wil fietsen, moet hij wel een fietshelm meenemen. Hij kan daar dan ook vertellen waarom er, onder anderen, in Australië minder fietsers zijn sinds de verplichte fietshelm. Of is dat een schot voor open doel?

Spaken (ww)

Na deel 1 heeft Gerrit Tempelman ook deel 2 gepubliceerd: het vlechten van de spaken.
De foto komt van m-gineering.

Aniek en Iris

In Pedala, voor vrouwen die fietsen, wordt ook aandacht besteed aan Aniek en Iris die voor HPT Delft Amsterdam gaan fietsen. En niet alleen in Pedala, ook Travelwriter besteedt er aandacht aan.
Iris Slappendel, Nederlands kampioene op de weg 2014, zal in september 2017 samen met Aniek Rooderkerken het vrouwensnelheidsrecord fietsen aanvallen in de Nevadawoestijn (Battle Mountain).
Beide dames werden uit 35 kandidaten geselecteerd. Dat gebeurde o.a. door intensieve simulaties van de recordpoging op de VU Amsterdam. Aniek: 'Het is nog steeds onwerkelijk. Zeker samen met Iris, toch niet de minste naam!' Iris stopte eerder dit jaar als professioneel wielrenster en ziet dit project als een mooie uitdaging voor 2017.

Het huidige vrouwenrecord is sinds 2010 met 121,81 km/uur in handen van de Franse Barbara Buatois.

Afwijkend

De strepentrekker heeft niet eens de moeite genomen om die boomstronk te verplaatsen: de lijntrekker!
Een grappenmaker heeft het figuurtje van La Linea erbij gezet. Eén foutje heeft hij gemaakt: het 'opgewonden figuurtje' La Linea bestaat uit maar één lijn.

Kerst

We hebben weer verscheidene 'kerstbomen' gevonden, met dank aan o.a. Valérie Stirman.

Redactie

Reacties (1)

G

Ik zou het prettig vinden als de oude koe betreft relatie helmplicht en fietsgebruik niet wederom uit de sloot gehaald zou worden. Zeker niet als een voor zich sprekend gegeven. Dit gegeven is een soort running gag gebaseerd op één roestig onderzoek uit 1823.

Dat rare kaartje maakt stemming. Quick scan voor een tegengeluid (er is véél meer), prettig leesvoer;
http://www.abc.net.au/news/2016-03-01/number-of-cyclists-up-in-inner-city-sydney-down-in-melbourne/7211514
https://www.theguardian.com/cities/2015/jan/28/seville-cycling-capital-southern-europe-bike-lanes

G, 23 dec 2016 14:23