Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Mooie spatborden

Gepubliceerd op 01 december 2016 12:13, bijgewerkt op 01 december 2016 13:06 (950 keer bekeken) 5Reacties

Gister verraste Ligfietsshop Tempelman met een mooie post op Facebook : "De Carbon spatborden passen nu ook op een tweewieler in dit geval een NAZCA Ligfietsen - recumbent bikes Gaucho 26". En dat lokte natuurlijk het schrijven van een bericht uit..

ligfietsshop carbon spatborden op 26 inch Nazca Gaucho

Detail voorwiel

ligfietsshop carbon spatborden op 26 inch Nazca Gaucho achterwiel

Detail achterwiel

Op de vraag over dit bijzondere product over de achtergrond, prijs en beoogde toepassing schrijft de ontwikkelaar Ligfietsshop Tempelman: "
Wanneer mensen iets mooi vinden, is er door de maker op de details gelet. Lelijke details maken mooie dingen minder mooi. En om jouw fiets mooier te maken hebben wij nu prachtige spatborden gemaakt. Standaard spatborden zijn nu eenmaal... standaard spatborden. Je hebt ze nodig, maar er wordt niet echt op uiterlijk gelet.
Ben je nu iemand die graag mooie dingen om zich heen heeft, kan dit storend zijn. Hier hebben we nu een einde aan gemaakt. Deze spatborden zijn niet alleen mooi van vorm, maar ook van materiaal. Het sterke en lichte carbon heeft een prachtige structuur, waarvan de hele fiets opknapt. De vorm zorgt ervoor dat je niet nat wordt bij harde regen, maar ook niet als je door plassen en modderpaden racet. Ze zijn ontworpen voor jarenlang zorgeloos rijplezier.

De spatborden wegen circa 275-350 gram (incl bevestiging) per stuk afhankelijk van de uitvoering. Ze zijn geschikt voor banden tot 55 mm. Ze zijn verkrijgbaar voor 20” en 26” wielen. Voor trikes zijn er speciale met een dichte binnenkant. Ze kosten euro 124,95 voor per stuk. De trike spatborden kosten euro 249,95 per set van 2

de link is ligfietsshop spatborden."

ligfietsshop spatborden op trike

Spatborden trike

De spatborden waren al te zien op een driewieler bij het afgelopen WK / Cycle Vision, ook toen maakte het product indruk maar hebben we er nog geen apart nieuwsberichtje van gemaakt.

Redactie

Reacties (5)

G

Ik vind ze helemaal niet mooi, maar dat lijkt niet tot de mogelijkheden te behoren?

G, 02 dec 2016 09:17

MaartenSneep

@ G.: Op de trike houden ze je droog, dat is wel een vereiste waar veel trike spatborden maar matig aan voldoen. Carbon kan ook fijn zijn, waarschijnlijk minder snel kapot dan standaard plastic. Ook lijkt het voorspatbord voldoende lang, en dat is nog wel eens een beperking van standaard spatborden. Over smaak valt eindeloos te twisten, ze lijken in elk geval functioneel.

MaartenSneep, 02 dec 2016 12:28

avatar

Ze zijn ontzettend steampunk. Zo in het zwart op een trike zijn ze erg cool juist.

tegenligger, 02 dec 2016 12:43, bewerkt op 02 dec 2016 12:43

avatar

Voorste heeft nog wel iets, achterste niet mijn smaak. Ik houd liever die 250 euro in mijn zak en blijf nog even rijden met de SKS spatbordjes (of zonder).

Grunneger, 05 dec 2016 17:57

avatar

Over smaak kun je niet twisten erg mooi en functioneel; juist de structuur van het carbon maakt ze ook "technisch mooi" zeg maar.

Willem58, 17 dec 2016 15:31