Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

26 november 2 bijzondere activiteiten

Gepubliceerd op 27 november 2016 21:17, bijgewerkt op 27 november 2016 21:18 (345 keer bekeken) 3Reacties

In Belgie was er een velomobielentocht. Niet aangekondigd in de agenda van Ligfiets.net maar wel een jaarlijks terugkomend evenement volgens de deelnemers. Verder was er in Haastrecht een kaderdag van de NVHPV. Waarop veel ontwikkelingen besproken zijn.

Het verslag van de velomobieltocht is leuk om te lezen. Ook mooie plaatjes erbij om van alles en nog wat aan fietsen te zien.

Op de kaderdag van de NVHPV stonden ook een heel aantal velomobielen. Er werd in een klein comité van actieve leden vergaderd over verbeteringen. Er zijn onderhandelingen over een nieuwe voorzitter maar het meest van belang lijkt het goed organiseren van onderlinge samenwerking. Dat lijkt zeker in de komende periode van belang want Ligfiets.net gaat komend jaar behoorlijk worden vernieuwd. Verder lijkt het samenwerken met taken zodat we goed met elkaar in controle blijven over de coordinatie van werkzaamheden een behoorlijk belangrijke uitdaging. Er zijn goede plannen bedacht die de komende maanden ingevuld zullen gaan worden.

Redactie

Reacties (3)

avatar

De tekst over de kaderdag is voor mij wel zeer cryptisch en wie onderhandeld met wie over het voorzitterschap, komt dit in de plaats van een verkiezing op de alv?

ymte, 30 nov 2016 18:08

jack

Op de kaderdag is een invulling van praktische zaken binnen de vereniging besproken.

De kaderdag is al meerdere keren georganiseerd, vaker rondom oktober, november van een bepaald jaar:
2013 http://www.ligfiets.net/event/2759/kaderdag-ligfietsvereniging-nvhpv.html
3 november 2012
8 oktober 2011 http://www.ligfiets.net/event/2759/kaderdag-ligfietsvereniging-nvhpv.html
2010 http://www.ligfiets.net/event/2360/bespreking-tijdens-kaderdag.html

Dat er naar een nieuwe voorzitter wordt gezocht is waarschijnlijk geen verrassing, daar is namelijk een berichtje over verschenen : http://www.ligfiets.net/news/5323/voorzitter-gezocht.html
Maar daarnaast waren er zeker een aantal zeer belangrijke taken die binnen de vereniging moesten worden opgevuld waarbij het bestuur graag even de actieve leden wilden benaderen. Het is uiteindelijk een zeer productieve plannen bedacht, namenlijsten samengesteld van mensen die kunnen worden gevraagd enzovoort. We hebben verder gekeken naar toevoeging op KaToCo en werving reclame. En eigenlijk zeer van belang hoe we met zijn alleen nog veel beter en makkelijker kunnen samenwerken.

Het geheel zou in de komende maanden als resultaat zichtbaar moeten worden. Waarschijnlijk wordt het meest zichtbare stuk overigens de vernieuwing van ligfiets.net

jack, 01 dec 2016 19:32

MaartenSneep

(Disclaiimer: ik was aanwezig). 'Onderhandelingen over een nieuwe voorzitter' is wellicht wat ongelukkig geformuleerd. Kees van Malssen stopt na de ALV, dat heeft hij bij zijn vorige verkiezing, bijna drie jaar geleden al aangekondigd. Dat er een nieuwe voorzitter komt kan dus gen verrassing meer zijn. In het ideale geval is er op de ALV in het voorjaar te kiezen uit twee of meer kandidaten. Naar die kandidaten wordt nu gezocht. Dat doet Kees niet zelf, maar één van de leden die ver vereniging goed kent en zelf het voorzitterschap niet op zich kan nemen is daar op verzoek van het bestuur mee bezig. De procedure zal zonder twijfel toegelicht worden op de ALV, maar ik kan nu al zeggen dat ik tevreden ben zoals het nu loopt.

Of er meer dan één kandidaat gevonden wordt is nog afwachten. Ik denk dat we al blij mogen zijn met één capabele kandidaat, zeker als ik zie hoe lastig het is om vrijwilligers voor taken te vinden die aanmerkelijk kleiner zijn dan de rol van voorzitter.

Ik wil wel proberen om de kandidaat of kandidaten zich in de eerste Ligfiets& van 2017 voor te stellen. Of dat lukt hangt af van deadlines.

MaartenSneep, 02 dec 2016 12:24