Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 25 november 2016 13:00, bijgewerkt op 28 november 2016 12:43 (2507 keer bekeken) 3Reacties

Fietsen tussen steden in Nederland, Eurovelo is opgehouden, Nijmegen van een andere planeet, Winterfiets Elfstedentocht, Brevetten 2017, Tegenwindfietsen, opvouwbare helm, parkeerrem, net mis, claxon nodig, duidelijk…

Fietsen tussen steden in Nederland

Wie wat tijd over heeft kan de verhalen van Hackney Cyclist lezen over routes tussen steden in Nederland.

Eurovelo is opgehouden

Eurovelo (in Australië Rotovelo genaamd) is mogelijk gestopt.

Nijmegen? Van een andere planeet!

Volgens journalist Christian Wüst van Der Spiegel is Nijmegen een fietsstad van een andere planeet.
'Dat Duitsland 200 jaar na de uitvinding van Karl Drais wat minder fietsvriendelijk is blijkt wel uit een in het artikel aangehaalde richtlijn voor wegenbouw uit 1956: 'Brommers, fietsers en voetgangers dienen als in gelijke richting bewegende hindernissen te worden gezien die de breedte van de weg verminderen'. Dat verklaart eigenlijk alles, besluit Christian Wüst.'

Natuurlijk kan je, als stagiaire werken bij de Nederlandse ambassade in Kopenhagen, voor een andere fietservaring. Voldoet het Kopenhaagse fietswalhalla ook aan de verwachtingen of is dit buitenaards voor de ligger.

Winterfiets Elfstedentocht

Wil je 5 februari je startplaats zeker stellen en misschien zelfs in een van de eerste startgroepen vertrekken? Dan is de speciale live-voorinschrijving voor de Winterfiets Elfstedentocht jouw kans!
Kom zondag 27 november tussen 13:00 en 16:00 uur naar Decathlon Leeuwarden en schrijf je direct in. Uiteraard mag je voor je hele wielerploeg tegelijk inschrijven, zorg dan wel dat je de namen en mailadressen van de deelnemers bij je hebt.
De website inschrijving start dinsdag 29 november om 10:00 uur.

Brevetten 2017

Voor diegene die met brevetten mee wil doen: Randonneurs.nl heeft al een lijst klaar. Dit jaar is er nog één van 200 km vanuit Boekelo.

Tegenwindfietsen

Deze editie was de zwaarste ooit, met een gemiddelde tegenwind van 9 Beaufort en zware windstoten van ruim 100 kilometer per uur over het 8,5 km lange parcours!
Met dit filmpje kan je virtueel meerijden. En nog een video van Omroep Zeeland.

Opvouwbare helm

Met recht de opvouwbare en spotgoedkope EcoHelmet, ontworpen door Isis Shiffer! En anders kan je er een lampion voor Sint-Maarten voor volgend jaar van maken.

Parkeerrem

Natuurlijk kan je het ook met een tiewrap doen, maar deze versie is toch veel chiquer.

Net mis

Gelukkig maar, anders was dit het eerste ongeluk met een QuattroVelo. Dit terwijl je je camera zo goed mogelijk op de QuattroVelo wilt richten, wijzigt deze van richting.

Claxon nodig!

En de hulp van een voorbijganger om niet gesandwicht te worden door een bus. Het filmpje loopt door, en onze coureur krijgt me daar een parkeerplaats toegewezen! En ramt en passant een stoel.

Duidelijk…

Toch?! Rechtdoor rijden moet je niet willen. Of je er nu links dan wel rechts omheen wil, moet je zelf maar weten.

Redactie

Reacties (3)

avatar

geniale helm, hoe krijg je het bedacht!

RGerritsen, 25 nov 2016 17:00

Flevo-Whike

Leuk bedacht die helm, alleen hoe zorg je dat het karton de klap niet gewoon doorgeeft aan het hoofd?

Schedel is toch zachter dan metaal? Dus zo'n valtest zou ik willen zien met iets er onder dat normaal plat zou gaan (rijpe tomaat op 15 graden Celsius) maar met helm materiaal niet.

Maar zeker goed bedacht, nu nog 7 lagen wc-papier achtige zachtheid aan de binnenkant voor comfort er bij :)

Flevo-Whike, 27 nov 2016 20:16

TeJayLigFts

Mijn eerste reactie is, Flevo-Whike: de klap wordt over een groot oppervlak verdeeld, net zoals bij de 'normale' helm. Ik denk dat je zevenlaags wc-papier dan ook niet echt helpt. Wel verzacht het wc-papier de wrijving van de helm tijdens de normale rit je, eventuele, kale kop (veel haar helpt natuurlijk wel). ;)

Ik vergat dat je ook nog aardig kan zweten, en wc-papier...

TeJayLigFts, 28 nov 2016 12:38, bewerkt op 28 nov 2016 12:40