Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 18 november 2016 13:00, bijgewerkt op 19 november 2016 20:42 (3087 keer bekeken) 4Reacties

Geen haast in Australië, Tour d'Europe, opnieuw enthousiast, snelfietsroutes, Winterfiets Elfstedentocht, Bend It Cycling Wind Ace Jacket, meer per spoor, doorrookt, Zwarte Pieten, omheind, geslaagd, 'tienbaans fietspad', theorie van Verlinde

Geen haast in Australië

Dorothy en Clif rijden met hun Nazca Quetzal 4900 km door Australië.
Hun start is hier, en het eindpunt hier, en de te volgen route.

Tour d'Europe

Ouders, Annelyse en Bjeurn, die met twee kinderen, Liv en Vic, op twee tandems (Hase Pino) van België naar, momenteel, Portugal fietsen. En dat niet rechtstreeks! Ook trekken ze door Scandinavië.
Ook interessant is: wat nemen we mee?
Zij zijn in juli gestart, en gaan door tot augustus volgend jaar. Blijkbaar ook geen haast.

Opnieuw enthousiast

Miles kocht de QV003 (QuattroVelo) en deze heeft hem weer enthousiast gemaakt voor zijn eigen vierwielige ontwerp: de Quatro (één 't'). Miles heeft de Quatro (o.a. meegedaan met ROAM) onder het stof vandaan gehaald en weer berijdbaar gemaakt.

Snelfietsroutes

Minister van Infrastructuur en Milieu, Schultz, stelt € 7,7 miljoen ter beschikking voor de aanleg van vijf snelfietsroutes in, eh, de regio Haaglanden (Den Haag, Leiden en Delft).
Oké, zijn er in het land nog meer van dit soort projecten waaraan het ministerie aan meebetaalt?
Zie ook Fietspaden eind 2017 klaar.

Winterfiets Elfstedentocht

Op basis van de ritten van de Winterfiets Elfstedentocht van 2015 en 2016 heeft Harry de route zo bewerkt dat een velomobiel rijder hem in 2017 zo snel mogelijk met een velomobiel kan afleggen. Hij heeft zijn best gedaan om een route te maken die vlot doorrijdt (wat hier en daar een beetje giswerk is). Natuurlijk kan Harry geen verantwoordelijkheid nemen voor wegwerkzaamheden, veranderingen in stempelpost en dergelijke. De brug bij Barthlehiem zit er uiteraard wel in. De velomobiel moet hier over de brug worden geduwd, maar het is nu eenmaal een stempelpost. Als de officiële route eenmaal bekend is, bekijk Harry nogmaals of de stempelposten nog kloppen. Ook hoopt Harry dat hij tijd vindt om de route voor te rijden want een paar details zijn nog onzeker.

Bend It Cycling Wind Ace Jacket

Bend It Cycling heeft een windjack Wind Ace genaamd voor liggers.
Bryan van Bentrider schrijft o.a.:
De voorkant en de mouwen van de Wind Ace zijn gemaakt van een wind blokkerend polyestermateriaal. De achterkant is gemaakt van een zeer ademend mesh (gaasweefsel). Het eerste wat Bryan opviel aan de Wind Ace jas was hoe verbluffend licht deze is. Dit kledingstuk voegt nauwelijks gewicht toe aan uw uitrusting. Het is ook op te vouwen tot een zeer klein pakketje.
Met 'licht' wordt niet 'zwakjes geconstrueerd' bedoeld. De Wind Ace is een stukje kwaliteitskleding. Het materiaal is erg dun.

Wel een puntje van aandacht gaat uit naar de maat, ze vallen klein uit: wie normaal een L heeft, kan beter een maatje groter, XL, bestellen.

Vergeet niet dat wij ook met nieuwe kleding komen.

Meer per spoor

Wat zou er gebeuren als de exploitant van de spoorwegen ineens het fietsvervoer gratis maakt? Chaos?
Het tegendeel is waar! De DSB (Danske Statsbaner), de Deense spoorwegen, maakt een ruime verviervoudiging bekend van het aantal passagiers ('Nederlands')!
Hallo NS, Veolia, Arriva, Connexxion en Syntus!

Doorrookt

Je kan altijd wel serieus blijven testen in een windtunnel, maar af en toe moet een geintje ook kunnen. Het resultaat valt op het eerste gezicht niet echt tegen.

Zwarte Pieten

Waarschuwing vooraf: hier neemt de kleur zwart niet alle kleuren van de regenboog aan, maar de kleur van deze tekst. Het vervoermiddel is een vierwieler.

Omheind

In Pozna? is een wel heel bijzonder fietspad gemaakt. Dit rijwielpad is vier meter lang, en is omheind. Gelukkig staan er wel twee borden bij. Probeer niet je evenwicht te verliezen in die bocht!
Zou hiervoor ook, een Europese, subsidie voor verleent zijn?

Geslaagd

Pim is geslaagd op de Hogeschool van Amsterdam met de Velocar, een velomobiel bouwpakket. Pim: gefeliciteerd!

'Tienbaans fietspad'

Een zeer vermoedelijk gefotoshopte foto van tienbaanse weg voor fietsers, en een piepkleine strook voor auto's.
Op www.bicyclealliance.org is geen enkele foto te vinden…

Theorie van Verlinde

De formule die bij de theorie van Verlinde (zie 'hersenspinsel') hoort, is afgebeeld in de kopillustratie.
De bron is De wereld draait door.

Redactie

Reacties (4)

WimH

Wind Ace Cycling Jacket: L en XL zijn al uitverkocht.

WimH, 18 nov 2016 14:18

twilwel

Heb je een track bewaard Peter? Dan verander ik de route aan de hand daarvan of ik maak een tweede variant. Mijn gedachtengang achter het rare stuk direct na de start is dat je in het donker eerst toch niet zo snel kunt en je bent zo sneller buiten de stad met zijn verwarrende omgevingslicht.

twilwel, 18 nov 2016 20:48

HJ

Snelfietsroutes:
waar--- het ministerie aan meebetaal*t*?

HJ, 19 nov 2016 18:23

TeJayLigFts

Henk Jan, ik dacht al: ik krijg geen antwoord. Dus zou het zijn omdat de minister zeer selectief meebetaalT, of dat er op tekst met grammaticafouten niet gereageerd wordt. ;)

TeJayLigFts, 19 nov 2016 20:45