Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Wij gaan niet naar de beurs - of toch wel?

Gepubliceerd op 05 november 2016 19:00, bijgewerkt op 16 november 2016 12:46 (1505 keer bekeken) 9Reacties

De afgelopen jaren heeft de NVHPV een stand gehad op de Fiets- en Wandel Beurs. Die had elke keer veel aanloop, voor gezellige praatjes, informatie voor niet-ligfietsers. En leverde elk jaar weer een tien tot dertig nieuwe leden op. De moeite waard, vonden we. Dit jaar lijkt het niet te lukken, alhoewel er door dit artikel allerlei positieve reacties loskomen. Dus met deze enthousiaste tegengeluiden wordt er nu nagedacht.

Het positieve effect van veel aanloop en positieve reaties en de ledenaanwerving was mede te danken aan het feit dat we een heel "eiland" hadden met ligfiets-stands. ACE, Elan, Nazca en Maia stonden er ook, met mooie fietsen. En goed advies voor de mensen met vragen. Het werkte allemaal prima samen, en de som was meer dan de optelling der delen. Zo vonden wij. Dus de inspanning van alle vrijwilligers die de stand mogelijk maakten, was het waard.

Voor het komend jaar, hebben ACE en Nazca laten weten dat ze niet naar de beurs in Utrecht gaan. Elan en Maia hebben nog niets laten horen (op diverse mails). Dat zou betekenen dat we als NVHPV niet alleen de stand weer moeten bemannen, maar dat we ook de organisatie met de Fiets-en Wandelbeurs er bij moeten doen. En dat het resultaat mogelijk alleen onze stand is, ipv een ligfiets-eiland. De kosten die daarbij horen, zijn ook wat hoger omdat het een kleine stand dan wordt (en tot nu toe vonden we de kosten op het randje van te duur, maar nog net OK).
Voorlopig willen we als bestuur dan ook die (grotere) inspanning niet gaan vragen aan onze vrijwilligers.

Als er mensen wél graag een stand willen op 11-12 februari in Utrecht, mail dan naar promotie@ligfiets.net of naar mvandillen@hotmail.com. Concrete hulpaanbiedingen tellen natuurlijk harder mee. Theoretisch kunnen we nog aanmelden, en ik denk dat de beurs ons ook graag ziet komen (we maken het beeld van de fiets wat bijzonderder voor hen, en ze noemen ligfietsen als themapaviljoen). Aanmelden doen we als we voldoende animo hebben onder onze vrijwilligers, voor standorganisatie en standbemensing.

Update: Niet alleen hebben door dit bericht zich al 4 mensen gemeld, die het jammer vinden EN die bereid zijn op een eventuele stand te staan. Maia heeft laten weten nu besloten te hebben te willen staan. Elan is nog steeds onduidelijk. Maar het meest goede nieuws:de fiets-en wandelbeurs heeft zich gemeld met ideeen over mogelijkheden waarmee we wel zouden kunnen staan. Dus we praten nu verder.

Voorlopig even spannend dus, en we houden jullie op de hoogte.

Redactie

Reacties (9)

G

Allereerst; het zou jammer zijn als er niet weer een ligfietseiland op de beurs zou zijn. Er komen veel mensen op af en dat is leuk.

Kostenaspect kan vanuit de vereniging amper een argument zijn. Even kijken: voor zover na te gaan besteed de vereniging over het algemeen een fractie van begroot aan PR.

Wanneer het lastig is om één en ander rond te breien zou ik zeker even met de organisatie gaan praten, daar is naar mijn overtuiging alle ruimte voor.

Bedenk dat vanaf voorjaar 2018 de Fiets- en wandelbeurs verder samen zal gaan met bikemotion (traditioneel de najaarsbeurs) en daarmee de enige serieus te nemen fietsbeurs van het land zal zijn.

G, 05 nov 2016 21:04

paulvanroekel

alleen een nvhpv stand zonder de ligfietswinkels vind ik niet de moeite waard. Juist door het presenteren van diverse fietsen (de winkels) te combineren met informatie (de vereniging) ontstaat er meerwaarde.

paulvanroekel, 07 nov 2016 19:18

G

De combinatie is uiteraard meerwaarde. Wil niet zeggen dat er anders geen waarde is.

Ik neem dan ook aan dat de vereniging met 'het wereldje' in gesprek is; nu wordt genoemd twee dealers, één fabrikant en één dealer/fabrikant. Er is natuurlijk wel wat meer.

Het is bijvoorbeeld denkbaar dat de vereniging vloerbedekte meters aanbiedt en dat van de handel gevraagd wordt deze invulling te geven. Kan net de drempel zijn om wél wat neer te zetten.

G, 08 nov 2016 11:47

avatar

hear, hear. De combinatie en het uit kunnen proberen van verschillende typen fiets is de meerwaarde. Wellicht dat mensen op een beurs niet meteen lid worden, maar wel warm worden van/voor het fenomeen ligfiets.
Voor me zelf had ik voor het komende bezoek ook zo iets gepland (ook al rijd ik al wat jaren ligfiets)

erikheijn, 09 nov 2016 11:04

frans

Jammer maar alleen als NVHPV op zo'n beurs is een te grote opgave. Ik was dit jaar bij, samen met de Ligfietsshop Tempelman bij AlmereOnWheels een eendags gebeuren op de schaats en skeelerbaan in Almere, Het weer werkte niet mee. Maar des ondanks was er veel belangstelling van de vele Toerfietsers en anderen voor de de ligfiets. Waar ze lekker aan konden snuffelen en kennismaken met de ligfiets. Ook hier op dit soort laagdrempelige evenementen, met een overzichtelijk probeerparcours liggen genoeg kansen om de ligfiets te promoten. Met minder inspanning en kosten voor de shops en fabrikanten.
.

frans, 10 nov 2016 22:12, bewerkt op 10 nov 2016 22:16

avatar

Soms werkt bellen beter dan een mailtje sturen.

Belle, 12 nov 2016 16:21

avatar

Het is jammer als de ligfiets winkels en fabrikanten niet willen of kunnen komen, wat we ze misschien ook niet kwalijk kunnen nemen het zijn namelijk toch meestal kleine bedrijfjes met weinig budget en mankracht voor dit soort evenementen.
Er nog een mogelijkheid om ligfietsen te promoten misschien wil wel een aantal ligfietsers met eigen fietsen bij de stand op de beurs staan om belangstellenden wat fietsen te kunnen tonen en uitleg te geven?
Wij hebben als berijders er toch ook belang bij dat ligfietsen meer geaccepteerd en gepromoot wordt.
Anders moeten wij ons er bij neerleggen dat het ligfietsen toch iets voor een kleine groep liefhebbers blijft.
Waar ik wel dan wel een beetje bang voor ben is dat er steeds meer ligfiets fabrikanten moeten stoppen ivm te kleine verkoop aantallen.

Lazyryder, 13 nov 2016 12:52

Freddy

Ik vind het een goed idee van Eric om er met eigen fiets te gaan staan. Daar wil ik ook wel aan meedoen. Eventueel poets ik de fiets wat op, maar wellicht trekt een goed ingereden fiets juist meer aandacht tussen de bling bling.

Freddy, 14 nov 2016 12:52

avatar

Ik kom ook. Gewoon met mijn eigen flevobike racer. Heb ik jaren geleden ook eens gedaan. Was best nuttig en gezellig.

arendsg, 24 nov 2016 23:19