Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 04 november 2016 13:00, bijgewerkt op 04 november 2016 19:41 (2239 keer bekeken) 2Reacties

Langzamer fietsen in steden, experiment busje afgelopen, accessoires ICE trikes, asymmetrische Trisled trike, 'Nazca en France', Anders Fietsen, fietsongelukken per land, fietsstalling bij stations, fietsagenda RWS, 3Wheels4France, 'Zolang je fietst, val je niet', 'Nieuwe type helm', overdreven transport 2

Langzamer fietsen in steden

Aanbevolen in steden: maximaal 20 km/uur fietsen ('Nederlands'). Op deze manier inhaleer je, als fietser, minder luchtvervuiling. En de snelheid verschilt ook nog eens voor geslacht en leeftijd. Nog beter zou het zijn om de luchtvervuiling te verminderen.
Ligfietsers zijn niet meegenomen in dit onderzoek. Met het boerenverstand van deze redacteur kan je, mag je, iets sneller fietsen, zeg maximaal 25 km/uur.

Experiment busje afgelopen

Afgelopen maandag was de laatste dag van de proef met de zelfrijdende busjes bij Appelscha. De komende weken wordende resultaten met alle betrokken partijen besproken en daarna is daar iets meer over te zeggen.
Hier moppert deze redacteur: mislukt project, met als grootste bezwaar dat er gebruik gemaakt is van fietspaden. En die, fietspaden, zijn daar duidelijk niet geschikt voor.

Accessoires ICE trikes

ICE trikes heeft, naar eigen zeggen, het afgelopen halve jaar veel accessoires in de handel gebracht. Wie ze gemist heeft kan de link naar dit overzicht, op Facebook, volgen.

Asymmetrische Trisled trike

Trisled heeft een trike waarbij de buis niet recht onder het zitje loopt, maar er naast: de Side Step. Je kan nu makkelijker opstappen (van één zijde). Slim!

'Nazca en France'

Vanaf 28 oktober is Cycles JV & Fenioux distributeur van het merk Nazca.

Anders Fietsen

Kelvin deugt blijkbaar (rocks), vandaar deze in steen gehouwen: 'Cycle Different' (Anders Fietsen).

Fietsongelukken per land

De statistieken geven weer aan dat Nederland de minste dodelijke ongelukken heeft per gereden kilometer. En ook meer kilometers fietst dan de rest van Europa (maar waar is Spanje, Griekenland, Portugal, Oostenrijk, om er een paar te noemen?). Veiligheid door aantallen, of macht der getallen (des te meer weggebruikers, des te veiliger het wordt)!

Fietsstalling bij stations

Je fiets stallen bij een station is een bezoeking. Sharon Dijksma trekt geld uit om dit probleem op te lossen.

En plekken voor fietsen in de trein? Dat mag toch wel wat ruimer. En dan niet zo. Maar zoiets.

Fietsagenda RWS

'Op verzoek van Rijkswaterstaat heeft de Fietsersbond een ‘Fietsagenda Rijkswaterstaat’ opgesteld. Rijkswaterstaat heeft 550 km fietspad in eigen beheer en nog eens 1500 km in gemeenschappelijk beheer rond het snelweg- en waternetwerk. Maar de invloed van de dienst op het fietsgebruik kan verder reiken.'

3Wheels4France

Volgend jaar een uitdagende velomobieltocht doen door Frankrijk? Het kan nog: 3Wheels4France! Op het moment van dit schrijven, zijn er 18 aanmeldingen, en er kunnen maximaal 24 deelnemers aan meedoen.

'Zolang je fietst, val je niet'

Noam Chomsky - een 87 jaar oude Amerikaanse taalkundige en filosoof die leeft volgens de Bicycle Theory - 'zolang je fietst, val je niet'!
En daar houdt de overeenkomst met fietsen op: het is filosofie.

'Nieuwe type helm'

Een superhandige helm voor fietsers. Alleen als je uitgegeten bent… op naar de groenteboer.

Overdreven transport 2?

Vorige week stond er een velomobiel op een vrachtwagen. Maar ook elders komt iets dergelijks voor: een open ligger op een vrachtwagen (zie Twitter).

Redactie

Reacties (2)

avatar

1 november 2016 - Het zelfrijdende voertuig dat de afgelopen maanden op proef reed in Appelscha gaat op tournee door Noord-Nederland. Het busje doet daarbij achtereenvolgens Zwolle, Emmen en Loppersum aan. Het is de bedoeling dat in 2017 en 2018 nieuwe projecten met zelfrijdende voertuigen starten in de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe, aldus de site van de provincie Groningen. http://www.provinciegroningen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/_nieuws/toon/Item/zelfrijdend-busje-gaat-op-tournee-door-noord-nederland/

gerritrol, 04 nov 2016 21:03

avatar

MaartenH, 07 nov 2016 14:58