Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 28 oktober 2016 13:00 (2879 keer bekeken) 6Reacties

Fietsen mee op de HSL, gevaarlijkste wegen van Nederland, overdreven transport, overdreven, cyborgcompetitie, Velomo Hi-Fly V2, Afsluitrace, fiets 200 jaar jong, foutje

Fietsen mee op de HSL!

Medio volgend jaar mogen fietsen mee met treinen die gebruik maken van de HSL (Hogesnelheidslijn). De fietsen worden vastgezet met veiligheidsgordels. Per trein kunnen er vier fietsen mee. Over ligfietsen meenemen is nog… Sssst!
Uiteraard mag de fiets niet tijdens de spits mee.

Gevaarlijkste wegen van Nederland

Er is in het programma De Gevaarlijkste Wegen van Nederland van SBS6 een ligfietser gespot op het Eemplein in Amersfoort. Het onderdeel start op 15:45.
Wij zijn de beroerdste niet en hebben het opgezocht, de ligfietser is even te zien op ongeveer 19 minuten.

Overdreven transport?

De ANWB (even ter herinnering: de W staat voor wielrijders, fietsers dus) vervoert ook een defecte velomobiel naar jouw garage!
Alleen zo'n gigant van een vrachtwagen gebruiken voor zo iets…

Overdreven!

In de Volkskrant van afgelopen donderdag stond een stukje over de 'e-bike is de schaamte voorbij' en wel over de speed pedelec (45 km/uur), de volgende zin: 'Op Bike Motion - waar niet de Stella's en Sparta's van de fietswereld zich presenteren, maar juist de exclusieve, veelal op de extreem sportieve fietser gerichte merken toonden […] hun mountainbikes met hulpmotor'.
'Extreem sportieve fietser'? En wat voor een frase zal de schrijver voor de fietser die de LEL gereden hebben in petto hebben? Uiterst extreem?

Cyborgcompetitie

Eerder deze maand werd in Zurich de Cybathlon gehouden. Een cyborg is een mens, in dit geval gehandicapte atleten, die deels machine is (bionisch). Ook trikes ('Nederlands'), Carbon TetraTrikes, deden daar aan mee.

Velomo Hi-Fly V2

Velomo heeft nu naast de highracer Hi-Fly voor kleinere fietser nu de Hi-Fly V2 voor de grotere fietser. Uiteraard is de tweewieler wat langer geworden, en zijn de kettinggeleider en stuurpositie, alsmede enige andere details, herzien. Dankzij de 44 mm balhoofdbuis kan nu "taps toelopende"-vorken worden gebruikt.

Afsluitrace

Als afsluiting van het wielerseizoen vindt zondag de Afsluitrace plaats op de Afsluitdijk, 32 km heen en 32 km terug fietsen. Ook ligfietsers worden uitgenodigd om mee te doen. Mick en Ymte zijn in ieder geval wel van de partij.
Het goede doel is 'Schoon drinkwater in Small Ekombe'.

Fiets 200 jaar jong

Mannheim, de geboorteplaats van de fiets, viert volgend jaar, van 10 - 11 juni 2017, het fietsjubileum '200 Jahre Fahrrad' onder het motto 'Monnem Bike' met een groot festival (Monnem is plat Duits voor Mannheim).
Op 12 juni 1817 reed Karl Drais voor het eerst op een loopfiets (Draisine) door Mannheim. De loopfiets geldt als de oervorm van de fiets.
Tijdens dit festival worden ook de wereldkampioenschappen ligfietsen gehouden van 9 - 11 juni. Misschien toch maar in je agenda zetten!

Foutje

Op de achtergrondfoto van Mavic is een fietsframe te zien, en de wielrenner heeft in beide handen een …
Hoe wil de wielrenner daarmee de Mont Ventoux beklimmen, laat staan over de vlakte te walsen?

Redactie

Reacties (6)

paulvanroekel

Bij "Fiets mee in de HSL" : goed om te zien dat er in sommige landen nog ruimte genoeg is om zelfs een Quattrovelo in de trein mee te nemen. https://www.youtube.com/watch?v=xg6G9WuAXMY

paulvanroekel, 28 okt 2016 13:24

avatar

De Koninklijke Nederlandse Toeristen Bond ANWB startte in 1883 als Vélocipèdisten-Bond. Twee jaar later onder de naam Algemene Nederlandse Wielrijders Bond.
Maar 111 jaar geleden werd toerisme belangrijk en ging de ANWB verder als "Toeristenbond". Met behoud van de afkorting ANWB. De W staat al meer dan een eeuw niet meer voor Wielrijders.

PietV, 28 okt 2016 14:04, bewerkt op 28 okt 2016 14:05

avatar

Tijdens de Afsluitrace wil ik filmopnamen maken t.b.v. mijn blog.
Omdat volledig gestroomlijnd tegen racefietsers rijden natuurlijk net zo iets is als mijn snelheid tegen die van Ymte af te zetten wil ik de gezichten van de bukfietsers door Youtube laten blurren.

MichielAdriaan, 28 okt 2016 20:33

Freddy

"Extreem luie fietser" lijkt mij een betere beschrijving voor de onsportieve speed pedelic.

Freddy, 29 okt 2016 16:17

nvanderwal

Placebo-fiets lijkt mij een goede omschrijving van de speed-pedelec:
Het ziet er uit als een fiets; je moet trappen zoals bij een fiets; omdat je iedereen voorbij fiets voelt het fantastisch.... Maar het komt allemaal uit een motortje; het is allemaal suggestie.

nvanderwal, 30 okt 2016 14:24

G

Nee hoor. Bijvoorbeeld de HP Scorpion S-pedelec kan ook rijden zonder trappen (tot zo'n 20km/u). Start assist function noemen ze dat.

G, 30 okt 2016 20:20