Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 21 oktober 2016 13:00, bijgewerkt op 22 oktober 2016 18:14 (3109 keer bekeken) 3Reacties

Kleuren in het donker, velomobiel pedelec, helmen speed pedelec, zeven mythen en gezondheidsvoordelen over en van fietsen, velocar, kudde fietsonderdelen, hoezo een ligfiets, je ziet ze niet, in de Vogelvrije Fietser, de juiste keuze, LEL

Kleuren in het donker

Paul, Mooi Geel, zoekt in het donker naar zijn gele velomobiel. Overdag niet te missen, maar in het aardedonker…
In het donker zij alle katjes grauw, zo ook onze felgekleurde velomobielen. Onze ogen blijken bij daglicht het gevoeligst te zijn voor de kleur geel. 's Nachts verschuift deze gevoeligheid naar groen en blauw.
Voortaan maar een zaklamp meenemen, en zeker reflecterende stroken op de fiets helpen niet alleen bij het zoeken, maar vallen ook voor het overige verkeer eerder op (als ze de verlichting aan hebben).

Velomobiel pedelec

De Cab Bike Hawk is nu ook leverbaar als pedelec of speed pedelec (250, 350, 500, 750 en 1.000 Watt). De Cab Bike Hawk heeft een draaicirkel van 5,50 meter, maar is wel gewichtig: 40 kg (de standaard versie, zonder trapondersteuning, wel te verstaan).

Helmen speed pedelec

Officieel geldt vanaf 2017 een speed pedelec als een bromfiets. Dus er hoort een brommerplaatje (kentekenplaatje) op, in de bebouwde kom mag niet meer op het fietspad gereden worden, maar ook een helm moet gedragen worden (op het hoofd: voor de slimmerds).
De Kampeerwijzer is op zoek gegaan naar helmen die zouden kunnen voldoen (de juiste helmen zijn nog niet leverbaar).
Behalve aan de norm, NEN-norm (NTA 8776), te voldoen, heeft ook de stijlpolitie een oordeel over het uiterlijk van de helm.

Zeven mythen en gezondheidsvoordelen over en van fietsen

Zeven mythen die mensen weerhouden om te gaan fietsen volgens MetroCount ('Nederlands').

Maar ook zeven mentale gezondheidsvoordelen van fietsen volgens MomentumMag ('Nederlands').

Velocar

En prachtige houten Velocar van Kai, gebaseerd op het uiterlijk van de Jaguar XK 120.
Op de startpagina van deze site meer wetenswaardigheden over deze velocar.

Kudde fietsonderdelen

Ja, een kudde, een kunstproject.
Herders drijven een aantal werktuigdieren ergens naar toe. De 'dieren' zijn opgebouwd uit fietsonderdelen.
Bron: Treehugger.

Hoezo een ligfiets?

'Sommige mensen willen wel uit de sofa komen … zonder het idee te hebben er echt uit te zijn.' 'Volgens mij zijn daarom ligfietsen uitgevonden.'
Aldus Yehuda Moon.

Je ziet ze niet

Die ligfietsen. Zo laag!

In de Vogelvrije Fietser

Een verhaal over fietstunnelkunst, en een … velomobiel.

De juiste keuze?

De software in die zelfrijdende auto's ('Nederlands'), met een ster, redt de bestuurder en inzittenden, maar niet de omstanders, voetganger/fietser (of zoals in het artikel: een kind), als de software ziet dat alle andere mogelijkheden tot de zekere dood van de inzittenden van de auto gaat. Dus een poging tot doodslag, bij voorbaat, door de maker van de software. Bizar. Ja, de klanten van zo'n merk hebben een streepje voor op de rest van de mensheid.
Nu zal de fabrikant van die auto met die ster niet de enige fabrikant zijn die zoiets uitvoert. Het is een ethisch dilemma waar nog veel over nagedacht moet worden.

LEL

Een beetje laat: morgen, zondag, is de Lelystad-Enkhuizen-Lelystad-wedstrijd, de laatste wedstrijd in het kader van de zomercompetitie.

Redactie

Reacties (3)

WimH

De 'Maschinenwesen' zijn echt prachtig en fascinerend om te zien.

Tip: bekijk de YouTube filmpjes. Ook het filmpje waarop ze laten zien hoe ze gemaakt worden.

WimH, 21 okt 2016 13:20

paulvanroekel

De foto bij het kopje "Je ziet ze niet" komt hier vandaan: http://mooigeelisnietlelijk.blogspot.nl/2015/03/misschien-wel-de-grootste-ris-van.html . Voor de juiste context ;-)

paulvanroekel, 21 okt 2016 13:29

avatar

De kleurenconfigurator vind ik een prachtig hulpmiddel als je een nieuwe velomobiel uitzoekt. Helemaal nu die ook aan te passen is op schemering/duisternis. Mooi stukje werk Paul!
Bij een nieuwe velomobiel hebben de Bianchi- en Skyteamkleuren nu een lichte voorkeur voor mij. Je kunt ook denken dat je in de schemering/duisternis helemaal niet te zien bent en afhankelijk bent van lichtopbrengst/plaats van verlichting en reflectie.

xanderniezing, 22 okt 2016 10:34