Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Alligt klemmen en artikel

Gepubliceerd op 08 oktober 2016 15:32, bijgewerkt op 08 oktober 2016 15:32 (773 keer bekeken) 2Reacties

Alligt schrijft een lang verhaal over vermoeiingsverschijnselen van onderdelen van velomobielen op de site. Klemmen, wielophanging enzovoort worden besproken.

De link naar het artikel is hier. De klemmen op de foto schijnen een goede oplossing te zijn voor een probleem wat uitvoerig wordt besproken op het Velomobilforum, Leo schrijft hierover: "Deze foto komt van het velomobilforum in Duitsland waar men vele comentaren aan deze klemmen besteed. Uit frustratie zijn ze zelf stallen klemmen aan het maken. Jammer voor hun dat hun nederlands zo slecht is. Voor de klemmen die kapot gaan heb ik al jaren de profilen gefreesd van rechthoekig geextrudeerd profiel. De afnemers hebben de rechthoekige profielen aangeleverd, hebben de werktekening geleverd en zagen de profielen in stukjes en boren de gaten erin.

Ik heb mijn klemmen vroeger uit plaat 6082 10mm dik gefreesd en sinds een jaar of vijf heb ik een eigen geextrudeerd profiel. Dat hebben we net (jan 2016) vervangen door een verlichte versie, ook weer een geextrudeerd profiel. In dat profiel frees eerst de gaten en frees ik daarna op 10 mm lengte. Weer een paar procenten gewicht eraf zonder extra inspanning. Één set klemmen voor 86 gram. Het mooie van deze klemmen is dat ze horizontaal én vertikaal klemmen!"

Redactie

Reacties (2)

twilwel

Ik heb die discussie met stijgende verbazing gevolgd op het Velomobilforum. Ik heb bij de Mango's die ik in handen heb gehad maar zeer weinig falende klemmen gezien. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat men zo gefocust is op een trapas die zo weinig mogelijk beweegt, dat de bouten van de klemmen veel te zwaar worden aangetrokken. Dat is zinloos en het enige gevolg is dat de klemmen breken.

twilwel, 09 okt 2016 17:48

avatar

Heb er ook nog nooit een kapot gehad, bij mij bekende collegae Velonauten ook niet.

Willem58, 13 okt 2016 23:26