Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Oliebollentocht en introductie vierwielige DF

Gepubliceerd op 23 september 2016 16:55 (1394 keer bekeken) 9Reacties

Je moet er nu nog niet aan denken met bijna zomerse temperaturen. Maar het einde van het jaar en daarmee de oliebollentocht #obt2016 komt in rasse schreden dichterbij. Op 28 december a.s. is het zover! En het wordt weer een superbijzondere gebeurtenis. Naast de organisatie van de tocht denkt het bedrijf Intercitybike dit jaar een rijdbaar prototype van de vierwielige DF te kunnen laten zien op dit evenement!

De tijd komt er weer aan om je erop te verheugen. De Oliebollentocht voor velomobielen wordt ook dit jaar gehouden. Volgens de traditie wisselt de startplaats ieder jaar. Dit jaar organiseert Intercitybike Koperweg 3 Dronten de rit op woensdag 28 december 2016. En de link naar de inschrijving op ligfiets.net staat er ook.

Tijden zullen waarschijnlijk als vanouds hetzelfde zijn, start 11 uur, pauze tussen 1 en 2 uur, en oliebollen om 4 uur, en daarmee is ook gelijk de traditie afgewerkt.

De oliebollentocht is traditie, maar ook een hele happening. Rijders vanuit het buitenland komen er soms speciaal voor naar Nederland. Er zijn geweldig veel rijders die er graag aan deelnemen. Dit jaar zullen de rijders verzamelen bij het bedrijf Intercitybike dat de rit dit jaar organiseert. Je kunt daar de avond ervoor al aankomen en als je een matje en slaapzak meeneemt kun je er overnachten. Voor een ontbijt wordt gezorgd. Dat ontbijt is gratis en wordt gesponsord door Intercitybike.

Er worden op dit moment al routes voorbereid, voor als het mooi weer is maar ook voor slecht weer. De gps tracks daarvan worden nog gepubliceerd op internet. Het idee is vooralsnog dat alle rijders als 1 groep zullen gaan vertrekken en dat er en voorrijder is en een achterrijder. Eventueel wordt misschien zelfs een pechdienst georganiseerd.

En dan het nieuws! Want de vierwielige df die we eerder in een nieuwsbericht hadden heeft een pauze gehad in de ontwikkeling, maar het ontwikkelen van het prototype is nu weer door de fabrikant opgepakt. Het is de bedoeling dat er een rijdbaar prototype op de oliebollentocht is. Dat is dan meteen een prima datum voor de eerste introductie!

Zodra er meer gegevens zijn vanuit de organisatie zullen we uiteraard een berichtje hierover publiceren.

Redactie

Reacties (9)

NoStress

Meer reeel is volgens mij dat de 3-wielige DF volgend jaar leverbaar zou komen met aangepaste wielkasten heb ik me laten vertellen. Ik heb er geen behoefte aan. 28 mm Durano plus bevallen me uitstekend. Questrijders (ik ook ooit) zijn ge/verwend met dikkere banden. Minder rolweerstand en vooral meer comfort. Helaas ook grotere draaicirkel.
Dat zou dan nu ook onder een DF moeten kunnen. Let wel het is een gerucht. Om het spannend te maken :-)

NoStress, 23 sep 2016 18:12

pietandringa

En misschien komt de DF iets hoger op zijn pootjes voor mensen met drempelvrees?

pietandringa, 23 sep 2016 18:24

NoStress

Ik raak zelden een drempel meer met wat aanpassingen. Geruchten gaan dat Questrijders de DF nadoen door hun XS te verlagen voor meer stabiliteit in bochten. Daarvoor worden veren ingekort. Ook om stugger veerkarakteristiek te krijgen a la DF ;-P

NoStress, 23 sep 2016 21:11

NoStress

Even bij de les jongens!
Het gaat hier om de OBT he? Ik wed dat het kortenbroekweer wordt 28 december. Zweten \o/

NoStress, 23 sep 2016 21:15

paulvanroekel

vwb dat kortebroekenweeer. Dat klopt. Dat voorspelde ik in januari al http://mooigeelisnietlelijk.blogspot.nl/2016/01/in-mijn-glazen-bol-2016.html ;-)

paulvanroekel, 24 sep 2016 06:34

pietandringa

Ik houd terdege rekening met een elfstedentocht op 28 december en schrijf mij daarom niet in voor de OBT.

pietandringa, 24 sep 2016 09:13

Nyh

Hmmmm, het zou natuurlijk kunnen, een elfstedentocht op 28 december, maar van de 15 voorgaande elfstedentochten is er maar 1 in december gehouden.

Nyh, 25 sep 2016 09:58

quesjer

Dat van die verlaagde Questen, Strada's en Q-XS-sen is geen gerucht hoor, maar al jaren een van de opties die je hebt om je velomobiel aan te passen aan jouw persoonlijke wensen. Je hebt dus de vrije keuze uit lichtrollende, of vrijwel lekvrije, dunne hard-opgepompte of soepele lagedruk dikke banden, , slappe, of stijve veren (of elke combinatie daarvan) en ook lange of korte veren. Die combinaties geven allemaal andere rij-eigenschappen, die je dus als klant zelf kunt kiezen. Slappe, stijve of verkorte veren liggen op voorraad, en kunnen naar wens opgestuurd of hier ingebouwd worden.

quesjer, 02 okt 2016 13:18

avatar

Weersverwachting? Ik denk in ieder geval een gure wind. :)

Quest-II-, 12 okt 2016 20:09