Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain 2016: opnieuw wereldrecord Todd Reichert

Gepubliceerd op 18 september 2016 07:51, bijgewerkt op 18 september 2016 07:54 (1351 keer bekeken) 2Reacties

Het waait in Battle Mountain. Waar normaal de ochtendruns vrijwel windstil is, is bijna geen enkele run met de toegestane wind. Overdag waait het ook, zelfs in de avond waait het hard. De temperatuur is goed. Todd Reichert gokt op de derde heat en hij gokt goed. Als hij van start gaat is de wind gaan liggen.

Todd Reichert en zijn vrouw.

Todd Reichert en zijn vrouw.

Zoals iedereen verwacht gaat Reichert snel. Zijn ogen spreken boekdelen als de kap van de Eta opengaat. Hij heeft een nieuw record gereden. Helaas niet de 90 mijl per uur waar hij op gehoopt heeft, maar hij is dichtbij. Met 89,59 mijl per uur (144,15 km/u) zet hij het wereldrecord weer sneller. Het is een prestatie van formaat. Zeer waarschijnlijk zal hij volgend jaar terug komen naar Battle Mountain. Zijn doel is nog niet gehaald.

(later een verslag van de laatste avond, eerst even feesten)

Redactie

Reacties (2)

pietandringa

Wordt er met een vermogensmeter gereden? Het zou interessant zijn om de race terug te zien in Watts.

pietandringa, 18 sep 2016 08:52

avatar

Er wordt met vermogensmeter gereden door bijna iedereen in BM. Maar die data wordt over het algemeen niet vrijgegeven.

Die data is ook niet echt te vergelijken met wat je normaalgesproken trapt op/in je dagelijkse ligfiets. Afhankelijk van de persoon, de fiets en de hoeveelheid ervaring trap je al snel tussen de 10 en 25 % minder vermogen, door allerlei redenen.

Je kunt er ruwweg vanuit gaan dat hij de fiets op gang brengt met +/- 350 watt gemiddeld de eerste 4-5 minuten en daarna de laatste +/- 1 minuut gemiddeld +/-600 watt trapt. De pure cijfers zijn niet indrukwekkend, maar wel als je de achtergrond weet. Tod is ook klein, hij zal de 170cm niet halen schat ik zo.

Jan-van-Steeg, 18 sep 2016 11:16