Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain 2016: een herhaling van vorig jaar?

Gepubliceerd op 13 september 2016 06:03, bijgewerkt op 13 september 2016 06:32 (416 keer bekeken) 0Reacties

De eerste avond van de World Human Powered Speed Challenge is in één woord samen te vatten: wind. Hoewel de gekwalificeerde teams allemaal klaar staan, zijn er maar weinig die echt gaan rijden. Bij aankomst zeggen de rijders allemaal dat het echt heel veel wind staat. De week is nog jong, toch is de teleurstelling af te lezen van ieders gezicht.

Calvin Moes komt aan bij het vangteam.

Calvin Moes komt aan bij het vangteam.

De eerste die wel gaat rijden is Calvin Moes in de Eta Prime, dat is de fiets met dezelfde vorm als de Eta gemaakt door de universiteit van Toronto. Alexey Kiristaev die na Moes start komt na de tijdmeting tot val. De fiets is behoorlijk beschadigd. Voor het Human Power Team Delft en Amsterdam is het het teken om de run te schrappen. Ze gaan geen onnodig risico lopen. Ook Ellen van Vugt met de VeloX XS en Jan-Marcel van Dijken met de Cygnus Chronos besluiten niet te starten.

Wie wel start is Todd Reichert in de Eta. Met een tegenwind van ongeveer zeven mijl per uur haalt Reichtert toch nog 76,37 mijl per uur, ongeveer 123 km/h. De snelheid maakt indruk bij iedereen. Reichert is duidelijk van plan zijn eigen record te verbeteren. Dinsdag gaat het zeer waarschijnlijk niet lukken. De weersverwachtingen zijn slecht, later in de week moet het weer beter worden. Het lijkt erg op vorig jaar.

Redactie

Reacties (0)