Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain stroomt langzaam vol

Gepubliceerd op 10 september 2016 07:53, bijgewerkt op 10 september 2016 08:05 (241 keer bekeken) 0Reacties

Het is weer zover, de World Human Powered Speed Challenge wordt weer gehouden in Battle Mountain, Nevada (USA). Maandag gaan de recordpogingen echt van start, in het kleine woestijndorp neemt de drukte al snel toe.

Waar voorheen de meeste teams pas in het weekend arriveren, zijn op vrijdag al een groot aandeel van de teams aanwezig. Normaliter is het Human Power Team Delft en Amsterdam als eerste in Battle Mountain, nu zijn ze wat later naar het dorp gereden. Dat zet gelijk het Russische team aan het werk, want de flight case van de VeloX wordt afgeleverd bij het hotel en de vrachtwagenchauffeur heeft eigenlijk de verkeerde truck. De zware zending moet met de hand uit de wagen getild worden, de Russen assisteren. Het Nederlandse studententeam is namelijk nog onderweg vanuit Oakland.

Het Human Power Team Delft en Amsterdam is aangekomen in Battle Mountain en gaat gezamenlijk eten.

Het Human Power Team Delft en Amsterdam is aangekomen in Battle Mountain en gaat gezamenlijk eten.

Vrijdag arriveren naast de Russen en het HPT ook het Japanse team en de Britse en Franse studententeams. Later op de avond komen ook Hans en Ellen van Vugt aan. De organisatie is dan al een paar uur aan het werk.

Van andere teams, zoals Cygnus, Toronto en Turijn verschijnen op Facebook berichten dat zij in Amerika zijn en morgen op weg gaan naar Battle Mountain. Langzaam maar zeker nemen de ligfietsers en studenten het plaatsje over. Tot volle tevredenheid van de inwoners. De wedstrijd is namelijk erg goed voor de omzet. Vandaar ook dat het bureau voor toerisme alles in het werk stelt om het evenement daar waar nodig te ondersteunen.

Zoals ondertussen gebruikelijk zal ik zo goed mogelijk verslag doen van de WHPSC op deze site. En uiteraard verschijnt in Ligfiets& een uitgebreid verslag.

Redactie

Reacties (0)