Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Jouta breidt uit met 6 (!) nieuwe modellen

Gepubliceerd op 08 september 2016 21:56 (1421 keer bekeken) 0Reacties

Het bekende nederlandse merk Jouta breidt het assortiment uit met maar liefst 6 verschillende modellen. Officieel worden de modellen pas geïntroduceerd op de amerikaanse beurs Recumbent Cycle-Con, maar ligfiets.net heeft de primeur met beelden van de meeste modellen in dit nieuwsbericht!

Het bedrijf Jouta is bekend en staat al lang op de bedrijven pagina. Het produceerde tot nu toe vooral de Jouta XX, een fiets die sinds 2010 weer in productie is gekomen.

Via twitter lazen we een bericht met beelden van 1 nieuw model met de aankondiging van vele anderen die ook zouden worden opgenomen. Zeer interessant dus en reden om te bellen met de bouwers in Zwijndrecht. Heel toepasselijk was het eerste telefoontje wat lastig te voeren door omgevingsgeluid, de bouwer was namelijk fietsend een nieuwe fiets aan het afleveren! Dat is natuurlijk helemaal fantastisch om te horen!

Uiteindelijk is er bij een tweede gesprek wat meer rust en konden we een interview doen met een van de eigenaars Rudy van Es.
Tijdens dat gesprek wordt duidelijk dat de uitbreiding met een fiks aantal modellen niet zomaar tot stand is gekomen. Van Es : "We merkten in gesprekken met mensen dat zij de stap naar een ligfiets vooral financieel soms lastig vonden. Een fiets wordt vaak vrij volledig afgeleverd en het is niet zo makkelijk om een fiets later op te waarderen of zelfs om te wisselen qua opzet. De nieuwe lijn is modulair opgebouwd en je kunt dus de delen van de fietsen onderling gebruiken en uitwisselen. Een vierwieler kan een driewieler worden enzovoort. Dit maakt het produceren beter maar ook voor de klant kan dit een groot voordeel zijn. Het is verder de bedoeling de fietsen tot ver buiten Nederland te gaan verkopen, we richten ons daarbij ook op Amerika, vandaar dat de fietsen officieel geïntroduceerd zullen gaan worden op de beurs recumbentcyclecon.com.

We beloofden de eerste beelden van de fietsen en dat doen we ook hieronder. Uitgebreide informatie over techniek, prijzen, uitvoeringen en verkrijgbaarheid zal waarschijnlijk volgen direct na de Recumbentcyclecon volgende maand (dus in de loop van oktober).

jouta blue line fat quad tandem vierwieler

Jouta blue line fat quad tandem vierwieler

jouta blue line tandem kit

Jouta blue line tandem kit

jouta blue line tadpole driewieler / trike

Jouta blue line tadpole driewieler / trike

jouta blue line quad vierwieler

Jouta blue line quad vierwieler

jouta blue line tandem driewieler trike tadpole

Jouta blue line tandem driewieler

Verder komt er nog een Jouta blue line Delta waarvan de foto nog niet beschikbaar is.

Redactie

Reacties (0)